Ξεπερασμένη τεχνολογία. Αποθησαυρισμός ή κάποια άλλη διαταραχή;

• Thread starter Thread starter LK
  • Start date Start date
  • Last post Πρόσφατη δραστηριότητα Πρόσφατη δραστηριότητα:
  • Απαντήσεις Απαντήσεις: Απαντήσεις 37
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις: Εμφανίσεις 2K
Χριστόδουλος Καλλιανίδης

LK

Μαγκούφης.
Staff member
Πόντοι
1,788
Καθώς έτρεχα το πρωί, έπεσα πάνω σε μια κούτα με περίπου 8 μπεζ πληκτρολόγια.

Κοντοστάθηκα.

Σκέφτηκα πώς ούτε εγώ ξέρω πόσα μπεζ (και όχι μόνον) πληκτρολόγια έχω στο storage.

Μάλιστα και αρκετά συλλεκτικά (IBM μηχανικά- macintosh....) και από όλες τις εποχές και τα χρώματα .

Από early 90's .....έως και κάτι μαύρα τερατουργήματα της microsoft του 2000....

Φύγε μου λέω.....τρέχω πέντε μέτρα και γυρίζω πίσω και παίρνω ένα (το πιο καθαρό που δεν είχε κιτρινίλες και δεν θέλει retro bright)

Μόλις το τσέκαρα και δουλεύει άψογα.

Θα το παίρνατε;

Να πάω σε γιατρό ειδικό ή δεν πειράζει; ?

key.jpg

Τετοιο εχω περιπου, εικοσιπεντε χρονια και δουλευει μια χαρα.

Δεν το αλλαζω, μεχρι να τα φτυσει.?

Τετοιο εχω περιπου, εικοσιπεντε χρονια και δουλευει μια χαρα.

Δεν το αλλαζω, μεχρι να τα φτυσει.?
Εγώ δεν κατάλαβα γιατί πέταξαν 8 (προφανώς λειτουργικά) πληκτρολόγια.

Άλλαξαν χρώμα στα towers και δεν τους ταίριαζαν;

Δεν ήθελαν να βάλουν usb αντάπτορα στο PCI express;

Tα βαρέθηκαν;

Με ενοχλεί ως σπατάλη......

Αυτή η υπεραφθονία και οι χαμηλές τιμές( τώρα ) στην τεχνολογία οδηγούν σε απαξίωση της.

Στα 80's με 36% ΦΠΑ στις συσκευές θα γινόταν κάτι τέτοιο;

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Είναι αναλώσιμα... (Μπορεί πχ να μην δούλευε ένα πλήκτρο στα keyboards) Μέχρι και gaming pc φτιάχνεις τώρα με 200-250 ευρώ (refurbished + used gpu... )

Είναι αναλώσιμα...
Ναι, αλλά τα αναλώσιμα τα πετάμε όταν χαλάσουν.

Πέταξε ποτέ κανείς καινούργιο μελάνι;

Και εκνευρίζομαι γιατί πιθανολογώ μια τέτοια μαζική παρτίδα μπορεί να προέρχεται :

1. Από δημόσιο; (οτιδήποτε -σχολείο, υπηρεσία) ....μιλάμε για πεταμένα λεφτά

2. Από κάνα Κεδιβιμ; , εκεί και αν μιλάμε για πεταμένα λεφτά  μέσω προγραμμάτων

3. Τράπεζα; Χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω....που χρεώνουν και τις online πράξεις.

4. Ιδιωτική εταιρία; Πάει για κλείσιμο με τέτοιο businesses plan....(να πετάμε τα λειτουργικά assets) .......

Άλλαξαν χρώμα στα towers και δεν τους ταίριαζαν;

Δεν ήθελαν να βάλουν usb αντάπτορα στο PCI express;

Tα βαρέθηκαν;

Μπορεί να:

α) Πήραν Mac (η μόνη πλήρως λογική αιτία)

β) Τα είχε κάποιος σαν εσένα, τα είδε μπροστά του και είπε εις τον εαυτό του "ρε, τι τα μαζεύω αυτά τα πράγματα;"

γ) Ήθελαν ασύρματα, είχανε πήξει στο καλώδιο

δ) Η εταιρεία / οργανισμός / σωματείο τους έκλεισε

ε) Αγόρασαν νέους υπολογιστές που ήλθαν με τα δικά τους πληκτρολόγια (κάποιο Dell π.χ.) αν και κανονικά θα έβρισκες και τα ποντίκια σε αυτή την περίπτωση

By the way, γιατί λες για "USB adaptor"; Δεν είναι USB αυτό που μας δείχνεις.

Καθώς έτρεχα το πρωί, έπεσα πάνω σε μια κούτα με περίπου 8 μπεζ πληκτρολόγια.

Κοντοστάθηκα.

Σκέφτηκα πώς ούτε εγώ ξέρω πόσα μπεζ (και όχι μόνον) πληκτρολόγια έχω στο storage.

Μάλιστα και αρκετά συλλεκτικά (IBM μηχανικά- macintosh....) και από όλες τις εποχές και τα χρώματα .

Από early 90's .....έως και κάτι μαύρα τερατουργήματα της microsoft του 2000....

Φύγε μου λέω.....τρέχω πέντε μέτρα και γυρίζω πίσω και παίρνω ένα (το πιο καθαρό που δεν είχε κιτρινίλες και δεν θέλει retro bright)

Μόλις το τσέκαρα και δουλεύει άψογα.

Θα το παίρνατε;

Να πάω σε γιατρό ειδικό ή δεν πειράζει; ?

Προβολή συνημμένου 43440
Και να πας θα σου πει πως υπάρχει ψυχολογικό υπόβαθρο.

Θα στο πω εγώ απλά ? συνήθως αυτοί που το κάνουν αυτό έχουν μια υποσυνείδητη ώθηση γιατί ανακαλούν εποχές που ένιωθαν μεγαλύτερη ασφάλεια, ηρεμία, περνούσαν καλύτερα, ήταν πιο ανέμελοι. Παράλληλα με αυτό βλέπουν παλιές ταινίες, τους θυμίζουν οικογενειακές στιγμές με τους γονείς και παππούδες τους κλπ.

Για να μη στο πει ο ειδικός και σου πάρει 50-100 ευρώ, σε γλυτώνω εγώ.

Και εγώ από πού τα ΚΣΕΡΩ

Σε εκπαιδεύσεις ψυχοκοινωνικής υποστήριξης τα έχω ακούσει από παλιά κάτι τέτοια. ?

Όλα εξηγούνται να ξέρεις. ?

Εγώ λέω πως αφού σε ευχαριστεί αυτό που κάνεις να μη νιώθεις ενοχές.

Προσωπικά σε θαυμάζω που εκτιμάς και συλλέγεις τον παλιό εξοπλισμό.

Έχω και εγώ!!! Να τα! Τα τα τα!?

εικόνα_Viber_2024-03-23_10-03-33-888.jpg

Μπορεί να:

α) Πήραν Mac (η μόνη πλήρως λογική αιτία)

β) Τα είχε κάποιος σαν εσένα, τα είδε μπροστά του και είπε εις τον εαυτό του "ρε, τι τα μαζεύω αυτά τα πράγματα;"

γ) Ήθελαν ασύρματα, είχανε πήξει στο καλώδιο

δ) Η εταιρεία / οργανισμός / σωματείο τους έκλεισε

ε) Αγόρασαν νέους υπολογιστές που ήλθαν με τα δικά τους πληκτρολόγια (κάποιο Dell π.χ.) αν και κανονικά θα έβρισκες και τα ποντίκια σε αυτή την περίπτωση

By the way, γιατί λες για "USB adaptor"; Δεν είναι USB αυτό που μας δείχνεις.
Ο ''ορθολογισμός σου'' δεν χωράει παντού, ίσως και πουθενά δλδ

by the way

Ειλικρινά, 40 χρόνια μετά δεν θα πίστευα πως ο Αργύρης Ζήλος θα είχε και γεροπαράξενο αδελφό και να σκεφτείς πως τότε λέγανε πως η γυναίκα του έχει εξορίσει τη δισκοθήκη του σε φοριαμό στο μπαλκόνι.

ΤΑ ΤΑ ΤΑ ΤΑ ΤΑ

...συνήθως αυτοί που το κάνουν αυτό έχουν μια υποσυνείδητη ώθηση γιατί ανακαλούν εποχές που ένιωθαν μεγαλύτερη ασφάλεια, ηρεμία, περνούσαν καλύτερα, ήταν πιο ανέμελοι. 
Μπούρδες.

Είμαι πιο πλούσιος,  όμορφος, έξυπνος από ποτέ. 

Έχω αράξει και όλα είναι στον αυτόματο.

Πλήρως αποενοχοποιημένος από τα πάντα. 

Ίσως γι αυτό έχω χρόνο και διάθεση να μαζεύω ό,τι σαβούρα βρω?

Μπούρδες.

Είμαι πιο πλούσιος,  όμορφος, έξυπνος από ποτέ. 

Έχω αράξει και όλα είναι στον αυτόματο.

Πλήρως αποενοχοποιημένος από τα πάντα. 

Ίσως γι αυτό έχω χρόνο και διάθεση να μαζεύω ό,τι σαβούρα βρω?
Είπαμε συνήθως. Μπορεί να είναι και αυτό που λες.

Συνήθως πάντως τη διάγνωση για εμάς την κάνουν άλλοι.?

Ειλικρινά, 40 χρόνια μετά δεν θα πίστευα πως ο Αργύρης Ζήλος θα είχε και γεροπαράξενο αδελφό και να σκεφτείς πως τότε λέγανε πως η γυναίκα του έχει εξορίσει τη δισκοθήκη του σε φοριαμό στο μπαλκόνι.

Το Σ/Κ σας πιάνει; Πάλι για 'μένα θα λέτε; Τέλος πάντων, μεγάλη η Χάρη μου Σάμυ μου.

Πάντως η δισκοθήκη του Ζήλου δεν χωράει σε κανένα μπαλκόνι, δεν ξέρω αν έχει αδελφό ο άνθρωπος και είναι περίπου 10-15 χρόνια μεγαλύτερός μου.

Επί τη ευκαιρία, το έχεις ανάποδα. Δεν είναι μέσα σε τι χωράει ο ορθολογισμός, αλλά ότι όλα χωράνε μέσα του. :) :) :)

Εγώ έκανα την αυτό ψυχανάλυσή μου.

Αλλού το αποδίδω. 

Με γοητεύει ό,τι έχει αντοχή στον χρόνο και διάρκεια. 

Μια εταιρεία με 100 χρόνια παράδοσης. 

Μια συσκευή που μπορεί να είναι λειτουργική για πολλά έτη. 

Μια σχέση που αντέχει στον χρόνο. 

Το σώμα που δεν γερνάει....κ.ο.κ.

Θα το παίρνατε;

Εαν πρόκειται για μηχανικο πληκτρολόγιο, ναι.

Θα μπορούσε να χρησιμεύσει και σε κάποια παλαιότερη συσκευή εαν αυτή χρειαστεί. 

Σε ένα γραφείο με υπολογιστές, όταν αυτοί αντικαθίσταται λόγω παλαιότητας συνηθίζεται να δίνονται πακέτο με τα περιφερειακά τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις δε δίνεται η δυνατότητα στον αγοραστή να επιλέξει ένα φθηνότερο πακέτο χωρίς τα περιφερειακά , κατα κάποιο τρόπο αναγκάζονται να τα αποκτήσουν. Οπότε για να μη μαζεύεται μη αξιοποίσημος εξοπλισμός (δε λέω άχρηστος αφού έχει χρησιμότητα), αποσύρεται. 

Σε ένα γραφείο με υπολογιστές, όταν αυτοί αντικαθίσταται λόγω παλαιότητας συνηθίζεται να δίνονται πακέτο με τα περιφερειακά τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις δε δίνεται η δυνατότητα στον αγοραστή να επιλέξει ένα φθηνότερο πακέτο χωρίς τα περιφερειακά , κατα κάποιο τρόπο αναγκάζονται να τα αποκτήσουν. Οπότε για να μη μαζεύεται μη αξιοποίσημος εξοπλισμός (δε λέω άχρηστος αφού έχει χρησιμότητα), αποσύρεται. 
Το ξέρω. 

Λες το προφανές που αφορά, κατά τη δική μου ηλεκτρονική ηθική ?, τους ηλεκτρονικά αναλφάβητους.

Έχω αλλάξει πανω απο 20 συστήματα. 

Δεν πεταξα τίποτα (εκτιμώ και τι πλήρωσα και τι μου πρόσφεραν).

Ας τα χάριζαν σε κάποιον που δεν έχει. 

Το τα αφήνω δίπλα στον κάδο απορριμμάτων σε μια κούτα δεν το δέχεται ο οργανισμός μου.

Το τα αφήνω δίπλα στον κάδο απορριμμάτων σε μια κούτα δεν το δέχεται ο οργανισμός μου.
Πολλοί τα αφήνουν σε κούτες δίπλα  από τους κάδους γι αυτό ακριβώς το λόγο. Για να τα πάρει κανας φουκαράς. Ή οι παλιατζήδες.

Πολλοί τα αφήνουν σε κούτες δίπλα  από τους κάδους γι αυτό ακριβώς το λόγο. Για να τα πάρει κανας φουκαράς. Ή οι παλιατζήδες.
Εγώ δηλαδή ?

Εγώ δηλαδή ?
Εσύ δεν είσαι φουκαράς. Εσύ έχεις  άλλη διάγνωση.?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back