Zoom H1 and drum clips

cerealkiller

Νέο μέλος
Πόντοι
16
καλησπερα!πριν λιγες μερες λοιπον αγορασα το recorder zoom h-1 και μπορω να πω οτι με ικανοποιησε αρκετα για τα λεφτα του..παραθετω λοιπον εναν αυτοσχεδιασμο(ουσιαστικα επαιζα στον ρυθμο ενος τραγουδιου που ειχα στο μυαλο μου)..θα ανεβουν και αλλα κλιπακια προσεχως..σχολια ευπροσδεκτα!

fusion-funk_drum_clip.MP3

Attachments

beeros05 είπε:
Αυτό που παίζεις είναι το "Akimbo"?

... ::)..δεν ξερω καν τι ειναι αυτο :P..ελα ρε παιδια μην βαριεστε,καντε κανα σχολιο για το παιξιμο!

Σχόλιο για το παίξιμο ή για τον ήχο του H1?

Λοιπόν ο ήχος εμένα δε μου άρεσε. Δε ξέρω αν φταίει το σημείο που το έχεις. Πάντως λογικα πρέπει να έχει μια λειτουργία "Mic Gain - LOW/HIGH/AUTO". Αν έχει βάλτο στο Auto.

Το παίξιμο δεν ήταν κακό. Αλλά δουλεψε το με μετρονομο.  ;)

Το παιξιμο σου θελει δουλεια.

Εχεις προβλημα με το χρονο, κανεις flam μεταξυ μελων και οι δυναμικες σου είναι πολυ flat.

Νομιζω πας να παιξεις περισσοτερα από οσα «κατεχεις».

Μελετα παντα με μετρονομο για να διορθωσεις το χρονο και ασχολησου λιγο με ασκησεις για ελεγχο δυναμικων. (accents, ghost notes, rimshots, tip – shoulder στο hi hat κλπ)

beeros05 είπε:
Σχόλιο για το παίξιμο ή για τον ήχο του H1?

Λοιπόν ο ήχος εμένα δε μου άρεσε. Δε ξέρω αν φταίει το σημείο που το έχεις. Πάντως λογικα πρέπει να έχει μια λειτουργία "Mic Gain - LOW/HIGH/AUTO". Αν έχει βάλτο στο Auto.

Το παίξιμο δεν ήταν κακό. Αλλά δουλεψε το με μετρονομο.  ;)
Θα συμφωνήσω  :)

hwept είπε:
Εχεις προβλημα με το χρονο, κανεις flam μεταξυ μελων και οι δυναμικες σου είναι πολυ flat.
Θα συμφωνήσω ως πρός την παρατήρηση, δεν ξέρω βέβαια σε τί επίπεδο είσαι, δηλ αν είναι απο τις πρώτες σου απόπειρες για τέτοιο είδος είναι αξιόλογη. Keep practicing είσαι σε καλό δρόμο πάντως! ;)

Το σετ σου ακούγεται πολύ μουφλαρισμένο με αποτέλεσμα τύμπανα και πιάτα να παίζουν σε άνισες εντάσεις, οι δυναμκές να μην αναδεικνύονται και ο ήχος σου να μην έχει καμία διάρκεια - μουσικότητα (θα το καταλάβεις όταν ακούσεις κάποια ηχοφράφηση με την μπάντα σου που τα τύμπανα ή θα χάνονται ή θα ακούγονται ξερά).

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
1) καταρχας να πω οτι ειναι η πρωτη μου αποπειρα ηχογραφησης..

2)οντως υπαρχουν σε ορισμενα σημεια ''αχρονιες'' επειδη ηταν αυτοσχεδιασμος και σκεφτομουν εκεινη την ωρα τι θα παιξω μετα..

3)beeros,το mic gain ειναι στο auto

4)ακομα,οι δυναμικες δεν αναδεικνυονται παρα πολυ απ'το zoom h1,ενω αν χτυπησεις κατι δυνατο π.χ. crash και μετα πας σε κατι ηπιο(ρυθμος hi-hat-bass ας πουμε) υπαρχει για ενα-δυο δευτερολεπτα μεγαλη αντιθεση στην ενταση του ηχου,αυτο ειναι ενα θεμα...

5)τελος ναι,υπαρχει μουφλαρισμα σε τομ και κασα(rings και μαξιλαρι στην κασα) αλλα χωρις αυτα εχει μεγαλη αντηχηση στο δωματιο...ευχαριστω για τα σχολια,παιδια,θα επιστρεψω με κατι πιο συγκροτημενο :)

6)ουσιαστικα ασχολουμαι με funk/jazz κτλ. εδω και 4,5 μηνες και δεν εχω κατσει να μελετησω αρκετα

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Το λοιπον...

Μελετησε με μετρονομο. Ειδικα στο clip2 ο "κουνας" σε πολλα σημεια.

Το clip1 ειναι καλυτερο. Αλλα ειναι και αυτο flat. ολα τα hi hat ιδια ολα τα snare ιδια ολες οι μποτες ιδιες.

Παιξε με τις δυναμικες, δωσε accents , βαλε ghost notes και γενικοτερα :

Δωσε σημασια και στο πως οχι μονο στο τι παιζεις

Θα συμφωνησω στη δουλεια με το μετρονομο δεδομενου οτι το στυλ αυτο ειναι και δυσκολο..

Για τον ηχο του H1 εγω τπ εχω παντα στο Low mic gain και οχι στο auto

Βαλε το μπροστα απο τα τυμπανα περιπου στα 3 μετρα και σε υψος 10 εκατοστα πανω απο την κασα.

Συμφωνώ με τον Μπάμπη ως προς το low. Θα πάρεις χαμηλό σήμα αλλά, αν χρειάζεται, μπορείς να ανεβάσεις την ένταση εκ των υστέρων με οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου.

Για τη θέση θα διαφωνήσω, κυρίως γιατί ο χώρος έχει μεγάλη αντήχηση. Το πιθανότερο είναι ότι αν βάλεις το γραφτήρι μακριά από το σετ θα πιάσει και αρκετό ambient noise (δεν μου έρχεται το ελληνικό πρωί-πρωί...) και θα μουντάρει τον ήχο των τυμπάνων. Θα σου έλεγα να το βάλεις όσο πιο κοντά γίνεται, τόσο ώστε να μην κλιπάρει.

Εγώ είχα ικανοποιητικό αποτέλεσμα με τη γραφτηρο-κάμερα Q3HD (που υποπτεύομαι ότι έχει ίδιας κατηγορίας μικρόφωνα με το H1) σε χώρο με μεγάλη αντήχηση, τοποθετώντας την πίσω και δεξιά μου, να "κοιτάει" κυρίως το ταμπούρο και την κάσα:

απ'οτι εχω καταλαβει το καλυτερο σημειο(τουλαχιστον για τα αυτια μου) ειναι περιπου 2 μετρα μπροστα και σχετικα αριστερα(προς τη μερια κασας-ταμπουρου) ..πιανει καλα την μποτα και το ταμπουρο/hi-hat και δεν βαβουριαζει τοσο οσο σε αλλες θεσεις με το ride στην αντιθετη πλευρα..

Χάρη για να πω την αληθεια τοσο κοντα δεν το εχω βαλει ποτε φοβουμενος παντα μην παταμορφωσει απο τα πιατα κυριως.Θα το δοκιμασω ομως και εγω να δω πως θα ειναι

@cerealkiller απο δεξια να κοιταει ταμπουρο και κασα , οχι απο αριστερα.

Παντως εαν ηταν να επιλεχθει μια θεση για το zoom νομιζω η ιδανικοτερη θα ηταν πανω απο το σετ να το κοιταει ολο, κατι σαν overheads

Haris είπε:
Εγώ είχα ικανοποιητικό αποτέλεσμα με τη γραφτηρο-κάμερα Q3HD (που υποπτεύομαι ότι έχει ίδιας κατηγορίας μικρόφωνα με το H1) σε χώρο με μεγάλη αντήχηση, τοποθετώντας την πίσω και δεξιά μου, να "κοιτάει" κυρίως το ταμπούρο και την κάσα:

Δεν ξέρω αν είναι το recorder, η θέση, το σετ ή ο χώρος πάντως εδώ ακούγονται πολύ καθαρά και πολύ ''ζωντανά'' όλα.

@cerealkiller: Εδώ άλλαξες κάτι με το μουφλάρισμα?

ναι,εβγαλα ολα τα rings(η κουβερτα στην κασα παντως εμεινε  ;D)...

αα,την αλλη βδομαδα λογικα θα κανω και αλλαγη στα δερματα,κατι που να ''ταιριαζει'' με το στυλ που παιζω πλεον,πιθανον κατι σε remo coated ή fiberskyn..

το χα ξεχασει αυτο το θεμα,επιστρεφω..πλεον,στο σετ εχω αλλαξει τα πιατα,εχω 14'' istanbul agop sultan hi hat,istanbul turk crash ride 17'',istanbul nostalgia 50's ride 22'' και το κλασικο wuhan china 19αρι που δεν καταλαβαινει τιποτα :)

funky_drummerzoom_h1.mp3

Attachments

Θα επιμείνω:

Haris είπε:
Συμφωνώ με τον Μπάμπη ως προς το low. Θα πάρεις χαμηλό σήμα αλλά, αν χρειάζεται, μπορείς να ανεβάσεις την ένταση εκ των υστέρων με οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου.

Για τη θέση θα διαφωνήσω, κυρίως γιατί ο χώρος έχει μεγάλη αντήχηση. Το πιθανότερο είναι ότι αν βάλεις το γραφτήρι μακριά από το σετ θα πιάσει και αρκετό ambient noise (δεν μου έρχεται το ελληνικό πρωί-πρωί...) και θα μουντάρει τον ήχο των τυμπάνων. Θα σου έλεγα να το βάλεις όσο πιο κοντά γίνεται, τόσο ώστε να μην κλιπάρει.

Εγώ είχα ικανοποιητικό αποτέλεσμα με τη γραφτηρο-κάμερα Q3HD (που υποπτεύομαι ότι έχει ίδιας κατηγορίας μικρόφωνα με το H1) σε χώρο με μεγάλη αντήχηση, τοποθετώντας την πίσω και δεξιά μου, να "κοιτάει" κυρίως το ταμπούρο και την κάσα
Δεν χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back