Zep.... προσεγγίσεις

Για το πρώτο video, γενικώς...thumbs up. Θα το έλεγα με την καρδιά μου, πλην όμως

Ι) κρίμα που μπήκε η Τσανακλίδου μέσα στην τραγουδίστρια του πρώτου video, είναι και νέο παιδί,

ΙΙ) μπορεί μια λιγότερο χιλιοπατημένη επιλογή τραγουδιού (Whole Lotta Love) να μη μας έβαζε να κινδυνεύσουμε από θάνατο δια χασμουρητού.

Το δεύτερο video είναι πιο επαγγελματικό, σίγουρα έχει ακριβότερο εισιτήριο (ΟΚ, δε μας πιάνει), αλλά αν με ξεκινάς με σόλο τσέλο ό,τι και να μου έχεις ετοιμάσει για μετά δύσκολα θα το ακούσω γιατί θα έχω αυτοπυροβοληθεί σε μια άκρη και θα ξεψυχάω.

Εύγε το πρώτο στο Manitarock!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Στο πρώτο όσο κράτησε ο πόνος καλά ήταν,με το που μπήκε το ζεπ,αλλάξανε διάθεση/μου αλλαξε την διάθεση και με "χάλασε".

Το δεύτερο ίσως γιατί το έχω ξανακούσει σε συμφωνική έκδοση δεν μου προκάλεσε το ενδιαφέρον.

το πρώτο δεν μου άρεσε γενικώς καθόλου. Θεωρώ ότι ξαφνικά οι ηπειρώτες κάπως την έχουν δει πρόσφατα.

το δεύτερο έτσι κι έτσι

το πρώτο δεν μου άρεσε γενικώς καθόλου. Θεωρώ ότι ξαφνικά οι ηπειρώτες κάπως την έχουν δει πρόσφατα.

το δεύτερο έτσι κι έτσι

1ον, πεντατονική δεν έχει μόνο η ήπειρος αλλά επίσης θεσσαλία, αιτωλοακαρνανία, ρούμελη, (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, τούλαχιστον πριν γίνει ευρωπαϊκή πολυπολιτισμική πρωτεύουσα και μετατραπεί σε αυτό που ξέρουμε τώρα)

2ον, δεν είναι πρόβλημά μας που αυτη η μουσική είναι (πολύ πιο) παλιά απο τα μπλούζ-ροκ

3ον, επίσης δεν είναι πρόβλημά μας που οι υπόλοιποι ελλαδίτες δεν κάνουν κάτι γουστόζικο σε θέματα παντρέματος μουσικών. Π.χ. την κατεξοχήν ρουμελιώτικη κλίμακα (κάπως την λένε οι ειδήμονες στα πέρσικα-αράβικα) μπορείς να την ακούσεις και σε κομάτια κλασικής μουσικής... αλλά δε ... καμία κίνηση... απο αυτούς που ΔΕΝ την έχουν δει κάπως

αυτό που με χάλασε ήταν η χρήση αγγλικής, δεν κόλαγε καθόλου. Μου φάνηκε στείρο το 1ο βιντ. Επίσης, υπάρχουν άλλα τραγούδια (απο π.χ. sabbath) που κολάνε με τα ηπειρώτικα πολύ περισσότερο παρά το συγκεκριμένο.

To 2o βίντ, οκ, αλλά έχω βρεθεί Σερβία Νοβι Σαντ, νομίζω πρωτοχρονιά, (πριν πολλά χρόνια) και σε μια πλατειούλα ήταν 4-5 όμορφες δεσποινίδες με βιολιά, τσέλο, κλασικά φορέματα κτλ που έπαιζαν αυτο το τραγούδι πολύ καλά, οπότε δεν νομίζω οτι είναι κάτι το τόσο παράξενο - αξιοπρόσεκτο το συγκεκριμένο.

Οκ, δεν θα βάλω τα ακουστικά μου να απολαύσω το πόνημα. Οι Μανιταρόκ (ατυχές όνομα-αλλά δεν μου πέφτει καθόλου λόγος) μου φάνηκαν να το χαίρονται και να το ζουν, οπότε επικροτώ και χειροκροτώ. Μου άρεσε η προσέγγισή τους, μια χαρά παιξίματα, όλα οκ. Η μουσική να γυρνάει. Το συμφωνικό πάλι, επίσης δεν με χάλασε, μια χαρά, μαζεύτηκε ένα σύνολο για να παίξουν μουσική. Γενικά δεν μπορώ να χαλιέμαι με κάτι. Ή θα το ακούσω ή όχι. Το μανιταρόκ με κράτησε ως το τέλος, παρόλη την αντιπάθειά μου προς την αυτοσχεδιαστική μουσική, (όταν την παίζουν άλλοι). (συμφωνώ με τον Jazzjoker στα επί-μέρους πικάντικα)

Η Ήπειρος έχει οικουμενική αξία, δεν είναι κάτι της μοδός ή trendy. Eίναι εξαιρετικά περιορισμένο, γεωγραφικά, είδος και με πολύ ξεχωριστά χαρακτηριστικά μουσικολογικού ενδιαφέροντος. Και αυτή η εκτέλεση των Μανιταρόκ (νομίζω δεν είναι ηπειρώτες), έχει όλα τα στοιχεία, χωρίς μαϊμουδισμούς.

Κάντε μουσική να χαλνάνε τα όργανα να τα σχιάχνουμε ημείς οι τεχνικοί μπας και πάμε διακοπές φέτο.

Άγρυπνος, κουρασμένος από τις νυχτερινές πρόβες (και την έξοδο μετά στα bars? ) εν όψη του σημερινού live στην ομπρέλα, λογικό είναι.....                                                                                                                                                                                           On toppic: Κάτω τα χέρια απ'τους Μανιταρόκ!   http://www.ogdoo.gr/prosopa/kalos-toys/ti-einai-to-manitarok                                                                                                        Εδώ και το αφιέρωμα σ'αυτούς από την ΕΤ3   

Έχω φτάσει σε level σοφίας που συμφωνούν μαζί μου πριν γράψω. 

Περί των βιντέων τώρα, θα συμφωνήσω με τον εαυτό μου (που συμφωνεί με τον τζιβούρ). Ούτε το 'να ούτε τ' άλλο. Επίσης αυτό το κόλπο με τις συμφωνικές που διασκευάζουν Purple, Zeppelin και τελευταίως ακόμα και Megadeth, έχει παραγίνει.

Αν μ' αρέσει ένα συγκεκριμένο μουσικό σύνολο θα μπορούσα να ακούσω/παρακολουθήσω κάτι παρόμοιο ευχάριστα,

(εάν και εφόσον... βέβαια).Αλλά εως εκεί.

Διαφορετικά εως το παρακάτω.

Παντα ημουνα επιφυλακτικος στο δογμα "η μουσικη ειναι μια" και οτι το μπλουζ=ρεμπετικο, το Ηπειρωτικο= jazz, η κλασσικη=metal και οτι αλλη εξισωση θελετε.Καλυτερα "έκαστος εφ'ω ετάχθη".Το να παιζει βεβαια καποιος οτι θελει οπως το θελει ειναι δικαιωμα του, και αν αρεσει ετσι και σε αλλους και περνανε καλα ολοι μαζι ακομα καλυτερα.

Το να αναμιγνύεις διάφορα μουσικά είδη (έστω "μακρινά" μεταξύ τους) δεν είναι κάτι καινούριο. Το θέμα είναι να βγαίνει κάτι εύηχο.... Οι Μανιταρόκ, κατά την γνώμη μου, διάλεξαν έναν δύσκολο δρόμο εν αντιθέσει με τα παιδιά απ'τα Γιάννενα που δεν 'κάναν και κάτι τόοοοοσο πρωτότυπο και δύσκολο πιά!  Οι Γρεβενιώτες λάτρεις των μανιταριών το πήγαν παραπέρα με επιρροές (εκτός της Rock και των Ηπειρώτικων) από Βυζαντινή, ψυχεδελική και ανατολική μουσική,    Όσο για τις διασκευές γνωστών ροκ τραγουδιών από μουσικούς της κλασικής, μόδα είναι θα περάσει, ελπίζω....... (αν και κρατάει καιρό αυτή η κολόνια, ίσως γιατί είναι πολλά τα λεφτά Άρη...).                                                                                                                           Υ.Γ. Dimsonic, στον Πνοή και Νύξη αναφερόμουν στο προηγούμενο μου ποστ....

Δεν με χαλασε ουτε το ενα ουτε το αλλο.

Η κοπελια επισης  στα φωνητικα του 10υ, με εκπληξη μου θύμισε την φωνη της Tζανις.

Πολυ καλα στημενο ολο το κολπο και στις 2 φασεις.

Το πρώτο το είδα σχετικά ευχάριστα-για πρώτη και τελευταία φορά.

Στο δεύτερο δεν άντεξα για πολύ.

Παραθέτω δύο ακόμα απόψεις πάνω στα ίδια κομμάτια, από μουσικούς  με κοχόνες μεγέθους ζέπελιν.Ίσως όχι για όλα τα γούστα, αλλά σίγουρα ανοίγουν παράθυρα σε μοναδικά μουσικά τοπία,  πιστά στο πνεύμα της εποχής που γέννησε τα πρωτότυπα.

Trending...

Νέα θέματα

Back