Γιατί το φόρουμ είναι νεκρό ενώ φαίνεται ότι πολλά μέλη το παρακολουθούν;

Άγιος

Διαστημικός
Πόντοι
938
Σας βλέπω στο πινακάκι ''Μέλη online'', μπαίνετε κανονικά και παρακολουθείτε, τι παρακολουθείτε; Γιατί δεν ανοίγετε ένα ενδιαφέρον θέμα εκτός από τελε; Ανοίξτε κάτι να διαβάσουμε ακόμα και για ξύλα, τι είναι καλύτερο για την ξυλόσομπα, ελιά ή μπρικέτα; Πάρτε θέση για κάτι σημαντικό

Φέτος για τη Eurovision θα έχουμε 2 εθνικούς ημιτελικούς και ένα τελικό... 28 τραγούδια σύνολο που θα παρουσιαστούν σε 2+1 βραδιές. Επιτρέπει το φόρουμ poll με 28 επιλογές και 28 βίντεο από κάτω; Και αν επιτρέπει θα τα ακούσετε σχολαστικά και θα εκφράσετε άποψη ή θα παρακολουθείτε πάλι γιατί η Eurovision σας πέφτει πασέ;

Αν κάνουμε poll φέτος να είναι με ημερομηνία λήξης παρακαλώ, να παράγουμε ενδιαφέρον και χρήσιμο υλικό ακόμα και για τους αναγνώστες του μέλλοντος

Γενικά παντως παίζει αναμάσημα παλιών ιδεών και στο YouTube, δεν είναι θέμα μόνο του noiz. Θα βγει καμία καλή αφορμή, θα την σχολιάσουμε, που θα πάει...

Γενικά παντως παίζει αναμάσημα παλιών ιδεών
Πρώτον ο καθένας έχει μια διαδρομή να διανύσει μέχρι να φτάσει κι αυτός να τον κουράζουν τα ίδια θέματα που οι παλιότεροι έχουν ξεπεράσει. Είναι σαν τον rock fm. Προφανώς αν ακούσω εγώ για άλλη μια φορά το jump ή το dream on θα αυτοκτονήσω, αλλά καταλαβαίνω γιατί υπάρχει.

Επίσης με τα χρόνια αλλάζουν τα δεδομένα. Υπάρχουν διαφορετικές απαντήσεις στο "πιο είναι το καλύτερο όργανο ή εφέ μέχρι x λεφτά" σήμερα σε σχέση με το 2003.

Οπότε δεν τα θεωρώ αναμάσημα αυτά τα θέματα. Έχω αντίθετα δηλώσει φανατικά αντίθετος με τα πολλά καρφιτσωμένα θέματα που μου βγάζουν vibe "ορίστε εδώ οι απαντήσεις από τους πάλιουρες, για να μη μας ζαλίζετε". Δεν έχω δει πουθενά σε άλλο φόρουμ τόσα πολλά.

Σας βλέπω στο πινακάκι ''Μέλη online'', μπαίνετε κανονικά και παρακολουθείτε, τι παρακολουθείτε; Γιατί δεν ανοίγετε ένα ενδιαφέρον θέμα εκτός από τελε; Ανοίξτε κάτι να διαβάσουμε ακόμα και για ξύλα, τι είναι καλύτερο για την ξυλόσομπα, ελιά ή μπρικέτα; Πάρτε θέση για κάτι σημαντικό

Πρέπει νομίζω να συνειδητοποιήσουμε ότι τα forums, ως online πλατφόρμα, είναι σιγά-σιγά μουσειακό είδος στον κόσμο του διαδικτύου και το noiz δεν αποτελεί εξαίρεση. Ειδικά για εμάς, παρακάτω μερικοί λόγοι που συμβάλλουν σε αυτό, τουλάχιστον έτσι όπως εγώ το καταλαβαίνω:

- Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου χρησιμοποιεί για την online περιήγησή του κινητά. Πολύς κόσμος δε, δεν έχει καν desktop/laptop στο σπίτι ή κι αν έχει τα χρησιμοποιεί μόνο για δουλειά. Το κινητό λοιπόν δεν προσφέρεται για ενεργή online συμμετοχή και μάλιστα για γράψιμο κειμένων.

- Απόρροια του παραπάνω: Η πλειοψηφία του κόσμου είναι παθητικοί περιηγητές. Με άλλα λόγια έχουν μάθει απλά να διαβάζουν και μάλιστα σύντομα και συμπυκνωμένα κείμενα. Η συμμετοχή περιορίζεται σε αντιδράσεις του ενός κλικ ή άντε κανένα πολύ σύντομο μήνυμα.

- Απόρροια και των δύο παραπάνω: Εκ των πραγμάτων, αυτοί που έχουμε μείνει ως ενεργοί χρήστες του φόρουμ είμαστε, κατά πλειοψηφία, από μια (ώριμη) ηλικία και πάνω και δεν ξέρω αν το αντιλαμβανόμαστε, αλλά είμαστε σε πολύ μεγάλο βαθμό ιδιαίτερα συντηρητικοί και σε μουσικά γούστα αλλά και σε απόψεις γενικότερα. Επίσης είμαστε 99,99% άντρες και πολύ δύσκολα θα δεχτούμε γυναικεία συμμετοχή στην κοινότητα. Το ιστορικό μας έχει δείξει ότι απόπειρες του παρελθόντος κατέληξαν, πολύ σύντομα, σε έστω ακούσιο, αρκετά φαλλοκρατικό μπούλινγκ και τελικά παύση συμμετοχής του θηλυκού μέλους.

- Όπως έχουμε ξαναπεί: η μουσική είναι όλο και λιγότερο πια θέμα ενδιαφέροντος του κόσμου. Και πάλι σε συντριπτική πλειοψηφία είμαστε απλά παθητικοί ακροατές (ό,τι παίζει) και δεν αναζητούμε ενεργά τη μουσική που θα ακούσουμε. Ακόμα ειδικότερα, η συμμετοχή με κείμενα σε ένα φόρουμ με θέματα εμβάθυνσης ας πούμε στο θέμα της μουσικής, είναι πια υπερβολικά niche περιεχόμενο. Αρκετοί έκαναν κάποτε ένα προφίλ εδώ έτσι γιατί μπορεί να έπεσαν τυχαία σε κάτι που τους τράβηξε το ενδιαφέρον αλλά μέχρι εκεί.

- Είναι πολύ ο κόσμος που κάποτε απέκτησε ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα μουσικά πράγματα ή/και ξεκίνησε να παίζει κάποιο όργανο και μετά από 2-3 χρόνια βαρέθηκε και τα παράτησε. Έχουμε πολλά τέτοια μέλη που παραμένουν εγγεγραμμένα και απλά πατάνε μια στις τόσες να δουν τι γίνεται όταν δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν.

- Είναι επίσης πολύς κόσμος που έφτιαξε προφίλ στο φόρουμ νομίζοντας ότι εδώ αναρτώνται οι αγγελίες ή/και αφού έφτιαξε λογαριασμό για τις αγγελίες είπε "ας κάνω κι έναν στο φόρουμ να ρίχνω μια ματιά".

Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου χρησιμοποιεί για την online περιήγησή του κινητά. Πολύς κόσμος δε, δεν έχει καν desktop/laptop στο σπίτι ή κι αν έχει τα χρησιμοποιεί μόνο για δουλειά. Το κινητό λοιπόν δεν προσφέρεται για ενεργή online συμμετοχή και μάλιστα για γράψιμο κειμένων.
Σπύρο εγώ πχ μπαίνω μόνο από κινητό. Με εξυπηρετεί πολύ, κυρίως ως διάλειμμα από δουλειά

Η πλειοψηφία του κόσμου είναι παθητικοί περιηγητές.
Αυτό συμβαίνει παντού, ακόμα και σε YouTube/social media κλπ

Επίσης είμαστε 99,99% άντρες
Αυτό συμβαίνει γενικά στο χώρο της ηλεκτρικής κιθάρας (οκ, έχει και άλλα είδη μουσικών το noiz αλλά μόνο οι κιθαρίστες είμαστε τόσο ψυχάκηδες ώστε να συζητάμε επίμονα το αν ο ενισχυτής έχει λάμπες η αν είναι καλύτεροι οι μονοπήνιοι μαγνήτες σε σχέση με τους διπλούς)

Είναι πολύ ο κόσμος που κάποτε απέκτησε ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα μουσικά πράγματα ή/και ξεκίνησε να παίζει κάποιο όργανο και μετά από 2-3 χρόνια βαρέθηκε και τα παράτησε. Έχουμε πολλά τέτοια μέλη που παραμένουν εγγεγραμμένα και απλά πατάνε μια στις τόσες να δουν τι γίνεται όταν δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν.
100%

Σας βλέπω στο πινακάκι ''Μέλη online'', μπαίνετε κανονικά και παρακολουθείτε, τι παρακολουθείτε; Γιατί δεν ανοίγετε ένα ενδιαφέρον θέμα εκτός από τελε;

Δεν πειράζει. Θα ανοίξουμε όταν έρθει η έμπνευση ή η αφορμή.
Ανάμεσα σε αυτό και στo forum των 2 1/2 πόστερς... αυτό.

Όταν είχα πρωτοανοίξει λογαριασμό εδώ, το Noiz ήταν κλικ που γινόταν πριν το Facebook, ή οποιοδήποτε άλλο κοινωνικό δίκτυο.

Βέβαια τότε ήμουν και 15-16 χρόνων, μες την τρέλα για την κιθάρα και ρουφούσα σαν σφουγγάρι ό,τι λεγόταν εδώ. Ούτε 300 βίντεο στο YT υπήρχαν ανάλογα το τι ήθελα να ψάξω, ούτε courses, ούτε τίποτα.

Εδώ μάθαμε από 5w λαμπάτους, μέχρι ρυθμίσεις για Axe Fx και alternative picking. Επειδή έχουμε ζήσει όλα αυτά είναι λίγο δύσκολο να αποδεχτούμε ότι ως μέσο έχει αρχίσει να σβήνει.

Παρ'όλα αυτά υπάρχει ακόμα διάθεση από ορισμένους, οπότε ας μη μας παίρνει η μπάλα. Είναι και ακόμα Τρίτη :LOL:

Εγώ με χαρά επιθυμώ να συνομιλήσω με τους συμφορουμίτες και στην γλώσσα μου, αλλά δεν έχω κάτι νέο για να ανοίξω θέμα.

Οι 6 κιθάρες μου έπεσαν πολλές και έχω βάλει 2 για πώληση. Αυτό τον καιρό φαίνεται ότι υπερ-καλύπτουν τις ανάγκες μου:
  • μια Les Paul
  • μια SG
  • μια Strat
  • μια super-strat.

Και από νέο εξοπλισμό, ένα μεγάλο Tonex για το κυρίως board θέλω, και καθάρισα. Είμαι σίγουρα σε μια φάση "ωρίμανσης" και βαθιάς εκτίμησης των πραγμάτων που ήδη έχω.

Τι άλλο να πούμε. Τα καινούργια όργανα, αν δεν είναι αναμασήματα των παλαιων, μ' αφήνουν αδιάφορο. Δεν έχω ακούσει κάτι καινούργιο που να με φτιάχνει από μουσικούς, ... μόνο από Α.Ι.

Γιατί δεν ανοίγετε ένα ενδιαφέρον θέμα εκτός από τελε;
μπορεις να μου δωσεις το iban / to Paypal account σου σε παρακαλω;;;;;!!!!!!!!!!!!!!!!
μονο γι'αυτο που εγραψες, αξιζεις το καθε τι!!!!!!!!!!
Ευχαριστω!
Υγ. Εγω το κανω!!!!! παω κονντρα στους καιρους!!!!!
αλλά οκ! πιστευω οτι υπαρχουν 2 παραγοντες γι'αυτο, το οτι ο κοσμος δε πολυμπαινει, γενικα σε φορουμ. Το παρατηρω κι αλλού!
1) Παρασυρεσαι, ειδικα οταν το φορουμ ειναι τεχνολογικο, και, λογο οικονομικων + πολλων άλλων δισκολιων, δε μπαινεις. (Ακουγεται καπως, παρακολουθω και forums του εξωτερικου και καποιοι κραζουν reviews προιοντων, λογο τιμων και,,, "μα καλα ποιος θα δωσει ξερω'γω πχ 1,500 Ευρω γι'αυτο" αυτος που θα τα δωσει ρε μεγαλε, επειδη δε μπορεις να τα δωσεις εσυ;;;;!!!
εδω γινεται αυτο σε λιγοτερο βαθμο οκ!
και, 2) Δεν υπαρχει χρονος πια. Μαλλον, εχει λιγοστεψει κατα πολυ ο χρονος λογο των, Τρελων ρυθμων , ειδικα σε μεγαλες πολεις.
Αυτα!!!!!
Υγ2. Δεχεσαι Λυρες Αγγλιας;!@!!!!!!!!!!!!!!

τα forums, ως online πλατφόρμα, είναι σιγά-σιγά μουσειακό είδος στον κόσμο του διαδικτύου.
Δε συμφωνω.
Απλα περνανε μια κριση πιστευω. Οπως... Ολα..
Ο ανθρωπος θα εχει παντα την αναγκη να ενημερωθει, να μαθει, να ψυχαγωγηθει, να ανταλλαξει αποψεις, να μαλωσει, (εδω ουτε αυτο δεν εχουμε κ ουραγιο να κανουμε πια!!!!!!!!!!!!!!!)! να τα ξαναβρει, να ξαναμαλωσει κλπ!!!!!

Οι 6 κιθάρες μου έπεσαν πολλές και έχω βάλει 2 για πώληση...
πουλησε τες ολες και παρε workstation να δεις το Φως το αληθεινο!!!!!!!!!!!!!!!
να μια ρεαλιστικη συμβουλη που μπορει να γραφτει σε ενα φορουμ για να παει εναν ανθρωπο καπου καλυτερα!!!!!!!!!!!!!!!

πουλησε τες ολες και παρε workstation να δεις το Φως το αληθεινο!!!!!!!!!!!!!!!
να μια ρεαλιστικη συμβουλη που μπορει να γραφτει σε ενα φορουμ για να παει εναν ανθρωπο καπου καλυτερα!!!!!!!!!!!!!!!
Τι είναι το workstation?

Το φόρουμ φαίνεται είναι νεκρό ενώ φαίνεται ότι πολλά μέλη το παρακολουθούν.

1759851337084.jpeg

Το φόρουμ έχει αποστειρωθεί κάπως,με τις ευλογίες της καινούριας διεύθυνσης.Αμιγώς τεχνικό φόρουμ σου λέει.
Δεν κρίνω.Αυτό είναι και τέλος...'Ομως κάποια στιγμή τα θέματα "ποιο τάδε για τάδε χρήση" βαλτώνουν.Είτε γιατί οι νέοι μουσικοί που έχουν τέτοια διλήμματα δεν θα τα λύσουν μέσω του Νόιζ ή γιατί οι παλιότεροι βαριούνται πια του κερατά.

Έχω παρατηρήσει ότι την μεγαλύτερη κινητικότητα την παρουσιάζουν θέματα γενικότερου περιεχομένου.Όταν συζητάμε απλά για μουσική,για μουσικούς και διάφορα κοινωνικά φαινόμενα...Ό,τι μας κατέβει.Αλλά εκεί βλέπεις υπάρχει ο βραχνάς του of topic και ο κίνδυνος του καυγά.
Ας μαλώσουμε λέω εγώ.Πάντα μαλώναμε και πάντα τα βρίσκαμε...Υπάρχουν άτομα εδώ μέσα με σκέψη και λόγο που σπανίζουν γύρω μας.Είναι κρίμα να αναλώνονται μόνο σε συμβουλές τεχνικής φύσης.

Όποιος θυμάται το έπος του νήματος Cyprus Aid 2013 να ποστάρει φωτό με σηκωμένο χέρι.Μιλάμε ότι επί 100 τόσες σελίδες βρίζονταν το μισό φόρουμ με το άλλο μισό...Ωραίες εποχές.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back