Yes Roundabout ..anatomy

sultan of string

Εξαιρετικό μέλος
Πόντοι
2,148

ήμουν σχεδόν 15 χρονών όταν βγήκε (και αγόρασα) τον δίσκο αυτό. Και περίμενα σχεδόν άλλα 47 για να έρθει ο Rick και να τον αναλύσει.

Όχι ότι δεν το είχα κάνει μόνος μου έχοντας λιώσει το βινύλιο που αργότερα χάρισα στο φίλο μου Γιώργο να το μάθει ...μπας και το παίξουμε ποτέ...

Περιττό να πω ότι αισθάνομαι τυχερός που το έζησα τότε και διπλα ευτυχής τώρα που το ακούω track by track !

Πωωω αναφερει ποια αλλα τραγουδια βγηκαν μαζι με το roundabout και λες μεσα σου, που παμε σημερα ρε π...στη.

και σου λέει μετά....

μια χαρά είναι σήμερα η μουσική βιομηχανία. Ό,τι γίνονταν τότε γίνεται σήμερα....

επειδή το ξανακουσα 5-6 φορές.... αξίζει όντως η επιβράδυνση στο δεύτερο ρεφραίν αλλά πιό πολύ μου έκανε εντύπωση η διαρροή ανάμεσα στα tracks... που καταλαβαίνουμε μια χαρά τι σημαίνει...

αλλά πιό πολύ μου έκανε εντύπωση η διαρροή ανάμεσα στα tracks... που καταλαβαίνουμε μια χαρά τι σημαίνει.
Ότι γράφουν live,κάτι που κάνουν κατά κόρον τα  ροκ γκρουπ στον πλανήτη από τα 80s και μετά.Ειδικα σε alt rock και Americana είναι σχεδόν υποχρεωτικό στην εποχή μας.

και σου λέει μετά....

μια χαρά είναι σήμερα η μουσική βιομηχανία. Ό,τι γίνονταν τότε γίνεται σήμερα....

Δεν υπάρχει πια μουσική βιομηχανία με την έννοια που υπήρχε πριν το Ίντερνετ.

Και φυσικά όποιος υποστηρίζει ότι ότι γίνονταν παλιά γίνεται και τώρα κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει παρά πολύ εξαιρετική μουσική εκεί έξω.

Αλλά αν ακούς ακόμα Yes μάλλον δεν σε αφορά και πολύ  :classic_biggrin:

Προσωπικά ως ΠΑΝΚ προτιμώ ακόμα και Taylor Swift να ακούω παρά αυτό το πράγμα  :classic_biggrin:

Ότι γράφουν live,κάτι που κάνουν κατά κόρον τα  ροκ γκρουπ στον πλανήτη από τα 80s και μετά.Ειδικα σε alt rock και Americana είναι σχεδόν υποχρεωτικό στην εποχή μας.
1. μόνο που αυτοί το κάνανε το 72

2. μόνο που δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο...

1. μόνο που αυτοί το κάνανε το 72

2. μόνο που δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο...

1.ε καλά δεν ανακάλυψαν και τον τροχό ΠΡΙΝ το 72 ΟΛΟΙ ζωντανά γράφανε ,δεν καταλαβαίνω που πρωτοτυπισαν οι Υes..

In fact με εξαίρεση τα ..μαύρα 80s οι περισσότεροι δίσκοι live γράφτηκαν..

2.οχι δεν είναι,τεχνοροκ είναι,ότι πιο βαρετό στην ιστορία της μουσικής  :classic_biggrin:

Ρε αρχηγέ μου μην επιμένεις,μια χαρά μουσική βγαίνει και σήμερα απλά είναι όπως τα σουπερμάρκετ..το 1972 είχαν ΜΙΑ μαρκα γάλα και αυτήν έπινες και σου... άρεσε ,τώρα έχουν εκατό μάρκες και εσύ επειδή βαριέσαι να ψάξεις πίνεις ακόμα την ίδια γιατί κανά δυο από τις καινούργιες που δοκίμασες σου ξυνιζαν... υπάρχουν όμως άλλες 98 που ΔΕΝ δοκίμασες..

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
:classic_tongue:  can't teach an old dog... right?
Δεν μιλαμε για σκυλους αλλα για ανθρωπους.

Παραφραζοντας ενα γνωμικο για αλλη χρηση... :classic_biggrin: :classic_biggrin: :classic_biggrin: :classic_biggrin:

free your mind..your ears will follow..

καλα...γουστο εχει τελικα....

ενταξει ρε σεις yes ακουγα στα 15 yes ακουω και σημερα.

αυτο δε σημαινει οτι ακουω μονο yes ή οτι ακουγα μονο yes...

το εκτιμουσα τοτε το εκτιμώ και σημερα.

οσο για το σκυλος... χιλιες φορες

Μιλώντας για τον εαυτό μου, νομίζω ότι μια απόδειξη ότι γερνάμε είναι ότι βαριόμαστε και να ψάξουμε για νέα πράγματα και φυσικά απορρίπτουμε συλλήβδην τους νέους ήχους που πέφτουν στα αυτιά μας και δεν ταιριάζουν στα ακούσματά μας. 

Η μόνη μου ελπίδα είναι η 13χρονη κόρη μου που μου κρατάει τα αυτιά ανοιχτά και η οποία φαίνεται να αρχίζει να ψάχνεται μουσικά και περιμένω να δω τι θα μου βρίσκει στα επόμενα χρόνια.

BTW αν και έρχομαι κι εγώ μουσικά από εκείνη την εποχή, το μόνο τραγούδι που μου αρέσει από Yes είναι το Owner. Τους βρίσκω απίστευτα βαρετούς, ενώ γουστάρω τρελά π.χ. Rush.

Και κάτι ακόμα άσχετο με Yes. 

Για τον Beato και αυτή τη σειρά των videoz.

Έχω να πω ότι με απογοήτευσε λίγο.

Θα περίμενα να αναλύσει τα τραγούδια που βάζει από πλευράς παραγωγής περισσότερο και όχι τι παίζει ο καθένας την κάθε στιγμή τεχνικά. Φυσικά το τι παίζει ο καθένας είναι σημαντικό, αλλά θα ήθελα να ακούσω περισσότερο γιατί το παίζει και τι προσφέρει στο τραγούδι ως τελικό σύνολο. 

Μη κολλατε σε αυτα.

Το να αναλυεται ενα κομματι θρυλος των YES δεν σημαινει οτι δεν ακουμε και Clutch, Sevendust, Perfect Circle κλπ.

εγώ αντίθετα έχω την εντύπωση ότι δεν συνειδητοποιούμε είτε τι είναι 1973 και τι έφτιαξαν οι άνθρωποι με την συνεισφορά του Eddy Offord. Μιλάμε 45 χρόνια πίσω, όταν σήμερα διορθώνεται κάθε νότα πάνω στη μύγα.... (on the fly....ήταν αυτό)...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back