Χαιρετώ τους αγαπητούς.
Καθήστε να συνμπληρώσω κι εγώ 1-2 πράγματα, μιά και το έχω.
Όσον αφορά την ποιότητα των ήχων, λόγω τεχνολογίας σε όλα τα πλήκτρα, πάντα θα κυκλοφορά κάτι καλύτερο.
Εγώ για παράδειγμα, πήρα ταυτόχρονα το PSR-OR700 μαζί με το Motif Rack XS.
Από το PSR είχα τα Styles και τα Multi-Pads
(
Styles : Αυτοματισμοί με ακοπανιαμέντα, 3 είδη εισαγωγής, 4 κύρια μέρη, 3 είδη endro
Μulti Pads : και εμβόλιμες μουσικές επαναλαμβανόμενες φράσεις, με βιιολιά, με πιάνο, με κρουστά ... τέτοια πράγματα )
Από το Motif Rack XS, σε συνδυασμό με το PSR, είχα 1.200 όργανα ποιότητας και 6.500 αρπισμούς (arpeggio). Σκέτη κληρονομιά ...... χεχεχ ......
Κι όμως αυτόν τον καιρό τα πουλάω, για να πάρω το Ketron Audya.
Τι θέλω να πω με αυτό
: Ότι κάποια στιγμή, όσο καλό και αν καταφέρουμε να είναι το ηχητικό αποτέλεσμα, κάπου θα "γλυκαθούμε" με κάποια άλλη ακόμα καλύτερη ποιότητα. Να είμαστε προετοιμασμένοι δηλαδή.
Η γνώμη μου είναι να μην "μασήσει" κάποιος στη τρέχουσα ποιότητα, ειδικά αν πρόκειται για Home Studio. Ο λόγος είναι απλός
: Ακόμα και χωρίς 1 Motif, το PSR-700 μπορεί να στείλει τις εξόδους στο Ableton Live και μέσω VST instuments, να ανεβάσει κατακόρυφα το ηχητικό αποτέλεσμα, ακόμα και καλύτερα από Motif, αν το βάλει σκοπό.
Παράλληλα, έχει έτοιμα κουμπιά με μικροκουρδίσματα.
Αν πρόκειται για Live παίξιμο, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Αυτά είναι ζητήματα που άπτονται στην ποιότητα Equalizer και ενδεχομένως στα φίλτρα της κονσόλας, για να καταλήξει κάποιος σε σύγκριση, αν το Yamaha θα γίνει ακόμα πιό στραφτερό ή αν το Korg θα "αναστηθεί" από τη σχετική μουντάδα του και θα εξισορροπήσει τη διαφορά.
Τέλος για τα Styles (ρυθμούς)
Στο Ebay μπορείς να πάρεις 1 ολόκληρο DVD με Styles (3 εισαγωγές - 4 κύρια μέρη - 3 endro) με 20 €.
Μόλις τελειώσεις με το ξεσκαρτάρισμα, είσαι και σε θέση να φτιάξεις τους δικούς ρυθμούς, έχοντας κρατήσει αν θέλεις και κάποια ανερξάρτητα μέρη.
Λόγου χάρη την εισαγωγή από κάποιο και το 3ο κύριο μέρος από κάποιο άλλο.
Τα δε Multipads, είναι αυτό που λέμε και arpeggio. Έχει και 4 κουμπιά γι αυτά, έτοιμα.
Αν πας και βρεις επιπλέον τέτοια, όπως από
εδώ, τότε αναβαθμίζεσαι σημαντικά, έχοντας ταυτόχρονα εισαγωγές, κύρια μέρη, multipads και endro.
Έτσι και βρεις το σωστό συνδυασμό VSTi πας σε κατηγορία Tyros, για να μην πω καλύτερη.
Το ζήτημα είναι αν ζητάς να τα έχει ήδη έτοιμα αυτά τα "ανώτερα ηχητικά ακούσματα" ή αν μπορείς να ανοίξεις και 1 πρόγραμμα παραπάνω στον υπολογιστή.
Άσε μην λέω άλλα, γιατί θα κάνω διατριβή PSR στο τέλος ! ;D