καποιος εκανες κοπανα στα μαθηματα της φυσικηςmyrsias είπε:Χωρίς να είμαι και κανένας εξπέρ στη φυσική, υποθέτω πως εφόσον τα μέταλλα συστέλλονται και διαστέλλονται, όταν έχει κρυο οι χορδές θα "τεντώνουν"...
για το ξεκούρδισμα ψηλότερα δεν γνωρίζω. Και τα δυο ακούγονται σαν λογικές εξηγήσεις.Babtua είπε:Και όμως... αν για παράδειγμα για λόγους θερμοκρασίας, υγρασίας κλπ τραβηχτεί το μπράτσο προς τα πίσω, οι χορδές θα τεντώσουν παραπάνω...
Τώρα, αν σου πω πως και πάλι δεν κατάλαβα τίποτα?plusyear είπε:καποιος εκανες κοπανα στα μαθηματα της φυσικης![]()
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%98%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE
θα ελεγα οτι πρεπει να ησουν απο μικρος κοπαντζης και να εκανες κοπανες κ στο μαθημα της γλωσσαςmyrsias είπε:Τώρα, αν σου πω πως και πάλι δεν κατάλαβα τίποτα?
μονο εγω το εκλαμβανω σαν διαστολη?myrsias είπε:όταν έχει κρυο οι χορδές θα "τεντώνουν"...
Το ρήμα που ψάχνεις είναι μάλλον το ρήμα "χαλαρώνω". Με λίγα λόγια, όταν κουρδίζεις την κιθάρα, δεν αλλάζεις το μήκος χορδής, αλλά την τάση της. Την τεντώνεις δηλαδή.Όταν την ξεκουρδίζεις, πάλι δεν αλλάζεις το μήκος της, τη χαλαρώνεις.plusyear είπε:μονο εγω το εκλαμβανω σαν διαστολη?
ετυμολογικα αν το δεις παντως...
τεντώνω = τραβώ κάτι έτσι, ώστε να έχει το μεγαλύτερο δυνατό μέγεθος
sorry για το χιουμορ μου αν σε πειραξε αλλα εγω στο σχολειο δεν ειχα μαθημα για αυτοmyrsias είπε:Και εσύ μάλλον έκανες κοπάνα στο μάθημα της λογικής (μην σου πω και στου χιούμορ...)
Δεν με πείραξε, και εγώ χιούμορ κάνω... μου φαίνεται πως είχαμε καλούς καθηγητές!plusyear είπε:@myrsias καταλαβα τι εννοεις..δικο μου το λαθος
εξέλαβα το ''τεντώνουν'' λαθος
sorry για το χιουμορ μου αν σε πειραξε αλλα εγω στο σχολειο δεν ειχα μαθημα για αυτο![]()