• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

xaphoon μετράει η τσάμπα 60 Euro???

drketikios

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Ρε παιδιά το άκουσα και φαινόταν καλό :o

αξίζει η θα κλαίω τα λίγα μου λεφτα :-\

Δηλαδή φίλε μου θα άξιζε να το αγοράσω??

Ή θα το πάρω και επειδή θα είναι δύσκολο και άσχημο ηχιτικά θα κλαίω τα λιγοστά Ευρά μου!!!

Εγώ έχω xaphoon και ο ήχος του μ'εχει ενθουσιάσει..Πολύ γλυκός και βαθύς...

Αλλά αν δεν έχεις ξαναβγάλει ήχο από καλάμι μη περιμένεις να σου βγει με τη μία αυτός ο ζεστός ήχος..όπως κάθε όργανο, θέλει αφοσίωση και μελέτη..

Επίσης, αν και έχει τρύπες όπως της φλογέρας, ο χειρισμός δεν είναι ίδιος...δηλαδή η ύφεση μιας νότας δεν επιτυγχάνεται αφήνοντας τη μισή τρύπα ανοιχτή, αλλά με συνδιασμούς οι οποίοι απαιτούν χρόνο για να μαθευτούν...

Αλλά αν έχεις τη θέληση να το μάθεις, μη σε απασχολεί ο ήχος...

Γενικά θέλει το χρόνο του αλλά θα σε ενθουσιάσει που με ένα τόσο φθηνό και μικρό όργανο θα βγάλεις έναν πολύ γεμάτο ήχο.

Μάλιστα...ρε παιδιά όμως για να μάθεις να παίζεις θέλει πολύ δουλειά???

Οντως τα baboo δειχνουν να ειναι "πρωτα"  . Εχω παραγγειλει  ενα

απλο για να δω  τι παιζει  και ποσο δυσκολο ειναι .

Αν παιζει οπως στα demo , παμε full για babooνενιο  :-\

και αν ειναι να πάρω κάποιο ποιο  να πάρω???

αυτό με τα 59 Euro ή το άλλο με τα 200??

και σε Ντο ή σε άλλη???

Των 59€ δεν έχει ουσιαστική διαφορά με το μπαμπουνένιο...Ο ήχος του 59ευρου είναι άψογος και εγώ δε βρήκα λόγο να πάω στο μπαμπου...

Ναι, αν δεν έχεις παίξει άλλο πνευστο με καλάμι είναι λίγο δύσκολο να βγάλεις ήχο...Δε λέω ότι είναι και σαν το βιολί, αλλά και με μια βδομάδα δε γίνεται να παίξεις παπάδες...Αλλά σίγουρα δεν είναι παιχνίδι..Αν θες να παίζεις καλά, θα μελετήσεις ανάλογα...

Σε ντο είναι καλύτερο για μένα που είμαι πιανίστας και πρωην ωδειάκιας γιατί από ωτο ξεκινάει η μουσική μου σκέψη..

ρε παιδια απο τα xaphoon του θωμα εκτοσ απο το μαμπου-ενιο ( :D )

το αλλο : http://www.thomann.de/gr/xaphoon_del_xaphoon_standard.htm  απο τι υλικο ειναι??? καααατι σαν πλαστικο καταλαβα απο το σαι αλλα δν ειμαι σιγουρος....

παντως εγω νομιζω οτι αξιζει το αλλο απο μπαμπου....20 Ε διαφορα και παιρνεις το original ;)

rainbowe είπε:

το αλλο : http://www.thomann.de/gr/xaphoon_del_xaphoon_standard.htm  απο τι υλικο ειναι??? καααατι σαν πλαστικο καταλαβα απο το σαι αλλα δν ειμαι σιγουρος....

παντως εγω νομιζω οτι αξιζει το αλλο απο μπαμπου....20 Ε διαφορα και παιρνεις το original ;)
Δεν έχω παίξει με το original, αλλά ο ίδιος ο κατασκευαστής λέει ότι δεν υπάρχει καμμία διαφορά...

To πλαστικό είναι περισσότερο ανθεκτικό...αλλά ναι 20€ δεν είναι διαφορά αν προτιμάς the original taste from Hawai ;)

neeq είπε:

Δεν έχω παίξει με το original, αλλά ο ίδιος ο κατασκευαστής λέει ότι δεν υπάρχει καμμία διαφορά...

To πλαστικό είναι περισσότερο ανθεκτικό...αλλά ναι 20€ δεν είναι διαφορά αν προτιμάς the original taste from Hawai ;)
μολις γινει available το original σε c θα το τσιμπησω!!!! με μπριζωσατε παλι αλητες :D:D...

παντως αν πλησιαζει ο ηχος του αυτα που ακουσα στα samples μιλαμε για ανακαλυψη!!!!!!!

Καμμιά σχέση με τα samples...Πολύ πιο γλυκός και βαθύς ο ήχος από κοντά....μπριζώσου και δε θα χάσεις...παίζω και ocarina και διαφορα φλογεροειδή και το ζαφούν είναι μακρά το αγαπημένο μου.

Και για να είμαι και λίγο εξυπνάκιας.....ωραία ανακάλυψη....αλλά το έχω από το καλοκαίρι ;D

Όντως και εγώ θα το σκάσω το 60!!!! :D :D :D :D :D :D ;D ;D ;D ;D

Αν και να πω την αλήθεια δεν μου περισσεύουν...αλλά μια ζωή την έχουμε!!!!

Και 'γω όπου να 'ναι ένα Xaphoon θα το τσιμπήσω!! Αλλά ρε παιδιά εδώ έρχεται και το ερώτημα, Xaphoon ή Bamboo Sax; (http://www.eriktheflutemaker.com/Bamboo_Saxes.htm)

δεν ξέρω αλλά και αυτό ωραίο μου ακούγεται.. Εσείς τι λέτε;

Υ.Γ: Εδώ ταιριάζει η φράση "Ό,τι θυμάται χαίρεται"  ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back