• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

wiring options marshall cab. επειγον!!

Spiros Mavromatis

Μέλος
Πόντοι
48
ηρθε στα χερια μου μια 4χ12" marshall η οποία φοραει δυο celestion 70/80 στα 8 ohm και δυο celestion τ1511. η ετικετα των 2 τελευταιων εχει φυγει και βρηκα στο net οτι τα συγκεκριμενα ειναι 16ohm.

ολα είναι παραλληλα συνδεδεμενα μεταξυ τους. τι γινεται με την αντισταση? ειναι ασφαλες να τα δουλεψω?

χρησιμοποιω ενα gallien krueger 250ml series ii, 2χ50w / 8 ohm σαν τελικο, και την rp 1000

ο gallien μπορει να δεχτει δυο 8ohm speakers.

τι συνδεσμολογια series η parallel πρεπει να κανω ωστε να δουλευει με ασφαλεια??

το καθε 70/80 ειναι παραλληλα με το t1511 και ολα μαζι παραλληλα σε ενα jack. πολυμετρο δεν εχω... τι κανω??

Φωτογραφία0325.jpg

Θες να τα συνδέσεις και στέρεο? 2 στο ένα κανάλι και 2 στο άλλο? Ή όλα μαζί?

Ωστόσο, δεν τα πουλάς?!  ;D

Είναι σπάνια αυτά (Pre-Rola) και μερικοί τα ψάχνουν σαν τρελοί.

Και, προσοχή με τα συγκεκριμένα γιατί είναι μόνο 20W το καθένα.

αν τα θελεις στειλε π.μ. - θέλω μια συνδεσμολογια που να ειναι ασφαλης για τον ενισχυτη μου. ειτε με τον mark iii τα δουλεψω ειτε με τον gallien krueger, οι εξοδοι τους ειναι για 2χ8ohm speakers

Απλά ο GK είναι στέρεο ενώ ο MarkIII mono. Εσύ τι θες?

Βέβαια, δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κάτι safe. Οι περισσότεροι συνδυασμοί είναι λίγο οριακοί για τους ενισχυτές σου.

το μονο που σκεφτομαι ειναι τα 2 8αρια σε σειρα να μου δωσουν 16ωμ και τα 2 16αρια παραλληλα να μου δωσουν 8ωμ. 2 καλωδια εξοδου, ενα απο καθε ζευγαρι. θα δουλεψει?

spimav_z είπε:
το μονο που σκεφτομαι ειναι τα 2 8αρια σε σειρα να μου δωσουν 16ωμ και τα 2 16αρια παραλληλα να μου δωσουν 8ωμ. 2 καλωδια εξοδου, ενα απο καθε ζευγαρι. θα δουλεψει?
Εισόδου!  :)

Το σκέφτηκα και γω αυτό απλά προσοχή γιατί τα Τ1511 είναι 20W το καθένα!

βρηκα ενα πολυμετρο. το εβαλα στα ohm χ1000 και μου δειχνει ακριβως ιδια τιμη και στα 4 μεγαφωνα, και ακριβως ιδια στην εισοδο της καμπινας. υπαρχει περιπτωση να ειναι 8ohm τα τ1511??

για σιγουρια, μετρησα και τα 2 evm12l που εχω σε αλλες καμπινες και δειχνει ακριβως την ιδια τιμη

Αν ήταν και τα τέσσερα 8Ω τότε στην είσοδο της καμπίνας θα μέτραγες 2Ω.  ::)

τελικα εκανα τα 2 Τ1511 παραλληλα και τα 2 70/80 εν σειρα. μικρες διαφορες, αλλα τα Τ1511 απλα.....ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ!!

(στη πρώτη ευκαιρία αλλάζω τα 70/80 με greenbacks )

εκανα τεστ και με τον μικρουλη gallien και με τον mark iii 

αϊ εμ του χάπι!!!!!!!

Καλό Πάσχα σε όλους!

Trending...

Νέα θέματα

Back