Αυτό που κινεί τη μουσική ηταν ανέκαθεν και πρώτα απο όλαΌλοι αυτοί ξέρουν πολύ καλά πως αυτό που κινεί τον κόσμο της μουσικής είναι οι πωλήσεις.
η έμπνευση και το ταλέντο.Η καλλιτεχνική ευαισθησία.Η δημιουργία.
Δυστυχώς όμως εχουμε φτάσει στο σημείο αυτά να τα θεωρούμε
κουλτουριάρικα' date=' ξεπερασμένα και αφελή.
Κανένας μουσικός δεν φχαριστιέται να παίζει σε ένα κοινό
που ξεσαλώνει πάνω σε τραπέζια.Ναι,το κάνει για να ζήσει
και δεν είναι ντροπή.
Μπορώ να δεχτώ οτι αυτό το είδος τραγουδιών είναι η βάση της δισκογραφίας.
Αλλά όχι να λέμε τους εκπροσώπους τους μεγάλους καλλιτέχνες.
Εντάξει , ίσως δώσαμε μεγάλη έκταση στα χαζοβραβεία Αρίων,λοιπόν.[/quote']
Συγνώμη για τον κυνισμό μου, αλλά η έμπνευση, το ταλέντο, η καλλιτεχνική ευαισθησία και η δημιουργία αν δεν μπορούν να πουλήσουν δεν έχουν μέλλον.
Και ναί, πολλοί "λαικοί" είναι μεγάλοι καλλιτέχνες. Και ο όγκος της δουλειάς του λαικού ή λαικοπόπ ή σκυλοπόπ είναι πολύ παραπάνω απο τη βάση της δισκογραφίας. Είναι η πηγή εσόδων που θα δημιουργήσει το κεφάλαιο για να υποστηριχθούν πχ οι Ντομένικα, ή οι Μίκρο.
simboyκαλά κάνουν και σε βρίσκουν να διαφωνείς εκφράσεις όπως "σκατά στα μούτρα τους" εσύ το λες πιο lite "ξενέρωσα"' date=' "προσβλητικό τίτλο",
πιο κάτω λες τα "ρεζίλια της οργάνωσης"
ο δικό σου τρόπος και ο δικός μου τρόπος έκφρασης *σε όποιον αρέσει
αν δεν σου αρέσει ζήτα από τους συνονιστές delete διότι προσβάλεσε ως μέλος :lol:
Ο καθένας με τα όνειρα του αγαπητέ simboy :lol:
στο να ήσουνα καλεσμένος ή να κατάφερνες να ήσουνα στο βήμα.
Πάντως σου εύχομαι κάθε επιτυχία στις προσδοκίες σου.
και εμείς εδώ στο forum θα ήμαστε μην ανησηχείς :lol:
θα κάνουμε τις αλεπούδες.
.[/quote']
Δυο προσβολές "επιθέσεις" στο ίδιο μήνυμα με "γελάκια κοροϊδευτικά" και θες να πιστέψω τώρα ότι δεν είσαι κλασσική περίπτωση κομπλεξικού μουσικού που επειδή δεν έκανε τίποτα τα βάζει με όσους πετυχαίνουν ? ......
no comments .......
Αν σε πρόσβαλα κάνε και εσύ το ίδιο που παροτρύνεις να κάνω εγώ με τα δικά σου μηνύματα
Αν θεωρείς πως το σκατά στα μούτρα είναι το ίδιο με το "ξενέρωσα"
Τότε να μη πω ότι με ξενέρωσες με τον τρόπο που σ'αρέσει εσένα
Εχεις βρει τον τρόπο να ειρωνεύεσαι τους άλλους και να τους θεωρείς χαμηλού επιπέδου αν υπερασπίσουν κάτι που εσύ θεωρείς υποδεέστερο των δικών σου πιστεύωsimboy... γιατί όχι ίσως και βραβεία αρίων :lol:
σου εύχομαι να πάρεις όσα βραβεία επιθυμείς .... :lol:
κλείνοντας σου λέω να μην ξενερώνεις από τις "κακιές γλώσσες που
μπορεί να ακούς τώρα ή στο μέλλον από αριστερά ή δεξιά σου και να επικεντρώνεσαι στον εαυτό σου και στους στόχους σου"
:lol: (έκφραση της Δ. Βανδή) :lol:
Συγνώμη για τον κυνισμό μου' date=' αλλά η έμπνευση, το ταλέντο, η καλλιτεχνική ευαισθησία και η δημιουργία αν δεν μπορούν να πουλήσουν δεν έχουν μέλλον.
Και ναί, πολλοί "λαικοί" είναι μεγάλοι καλλιτέχνες. Και ο όγκος της δουλειάς του λαικού ή λαικοπόπ ή σκυλοπόπ είναι πολύ παραπάνω απο τη βάση της δισκογραφίας. Είναι η πηγή εσόδων που θα δημιουργήσει το κεφάλαιο για να υποστηριχθούν πχ οι Ντομένικα, ή οι Μίκρο.[/quote']
Αυτή η άποψη ακούγεται λογική, αλλά κατά τη γνώμη μου είναι παραπλανητική και μάλλον αυτοακυρώνεται. Το ότι η πηγή των εσόδων της δισκογραφίας είναι οι λεγόμενοι "λαικοπόπ" και "σκυλοπόπ" δεν προκύπτει από την ποιότητα των παραγωγών τους (όχι πως υποστήριξες κάτι τέτοιο). Είναι επιλογή του επικρατούντος δισκογραφικού κυκλώματος (το οποίο και διοργανώνει τα Αρίων, έτσι δεν είναι; ). Οι -πάλι λεγόμενοι- "ποιοτικοί", με εξαίρεση κάποιους που κάνουν σχετικά μεγάλες πωλήσεις, "ανήκουν" σε μιά εταιρεία πιο πολύ για να ανεβάζουν το πρεστίζ της, όντας συχνά ακόμη και ζημιογόνοι προς αυτή. Γιατί δεν πουλάνε όμως; Γιατί η εταιρεία προωθεί -ως σύστημα, δεν αναφέρομαι μεμονωμένα σε μια εταιρεία- το "λαικοπόπ" σαν τη σύγχρονη μουσική κουλτούρα. Αυτό εννοώ ως αυτοακύρωση: Δεν μπορούμε να λέμε "Μην πυροβολείτε την Παπαρίζου πχ, αυτή δίνει λεφτά στην εταιρεία για να μπορείτε να ακούτε εσείς οι "ψαγμένοι" τον τάδε", για τον απλό λόγο ότι οι υψηλές πωλήσεις της δεν είναι επιλογή του κοινού. Είναι της εταιρείας. Αυτές είναι το πρόβλημα, όχι ο τραγουδιστής. Στη θέση του θα μπορούσε να είναι κάποιος άλλος, που θα έλεγε τα ίδια ακριβώς τραγούδια. ¶ρα, δεν δίνει αυτός λεφτά στον "ποιοτικό", τα τραγούδια που λέει το κάνουν. Γνώμη μου, πάντα...
By the way, όντως μερικοί λαικοί είναι ΜΕΓΑΛΟΙ καλλιτέχνες...
Αυτή η άποψη ακούγεται λογική' date=' αλλά κατά τη γνώμη μου είναι παραπλανητική και μάλλον αυτοακυρώνεται. Το ότι η πηγή των εσόδων της δισκογραφίας είναι οι λεγόμενοι "λαικοπόπ" και "σκυλοπόπ" δεν προκύπτει από την ποιότητα των παραγωγών τους (όχι πως υποστήριξες κάτι τέτοιο). Είναι επιλογή του επικρατούντος δισκογραφικού κυκλώματος (το οποίο και διοργανώνει τα Αρίων, έτσι δεν είναι; ). Οι -πάλι λεγόμενοι- "ποιοτικοί", με εξαίρεση κάποιους που κάνουν σχετικά μεγάλες πωλήσεις, "ανήκουν" σε μιά εταιρεία πιο πολύ για να ανεβάζουν το πρεστίζ της, όντας συχνά ακόμη και ζημιογόνοι προς αυτή. Γιατί δεν πουλάνε όμως; Γιατί η εταιρεία προωθεί -ως σύστημα, δεν αναφέρομαι μεμονωμένα σε μια εταιρεία- το "λαικοπόπ" σαν τη σύγχρονη μουσική κουλτούρα. Αυτό εννοώ ως αυτοακύρωση: Δεν μπορούμε να λέμε "Μην πυροβολείτε την Παπαρίζου πχ, αυτή δίνει λεφτά στην εταιρεία για να μπορείτε να ακούτε εσείς οι "ψαγμένοι" τον τάδε", για τον απλό λόγο ότι οι υψηλές πωλήσεις της δεν είναι επιλογή του κοινού. Είναι της εταιρείας. Αυτές είναι το πρόβλημα, όχι ο τραγουδιστής. Στη θέση του θα μπορούσε να είναι κάποιος άλλος, που θα έλεγε τα ίδια ακριβώς τραγούδια. ¶ρα, δεν δίνει αυτός λεφτά στον "ποιοτικό", τα τραγούδια που λέει το κάνουν. Γνώμη μου, πάντα...
By the way, όντως μερικοί λαικοί είναι ΜΕΓΑΛΟΙ καλλιτέχνες...[/quote']
Όσες φορές και να διαβάσω το post σου, δεν βλέπω γιατί ήμουν παραπλανητηκός, ούτε βλέπω να διαφωνούμε.
Χμμμ...Οι λιγότερο ποπ καλλιτέχνες είναι το άλλοθι των εταιρειών για να εμφανίζουν μειωμένα κέρδη.
(Και μη μου πείτε' date=' αυτά του δίνουν - αυτά ακούει, γιατί το βρίσκω πολύ επιφανειακό. Είναι λίγο πιο βαθύ κατά τη γνώμη μου.)[/quote'] Wasted_sunsets, μάλλον δεν κατάλαβες το επιχείρημά μου. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι α) είναι εύκολο να σου αρέσει το cats αν δεν έχεις ακούσει το jesus christ superstar, β) είναι εύκολο να θεωρείς το γάλα της Δέλτα σαν καλό γάλα αν δεν έτυχε ποτέ να πιεις πραγματικό γάλα, γ) είναι εύκολο για τον κάθε Χατζηγιάννη να περνάει σαν "ο καλύτερος" όταν έχει κοπεί ο διαύλος επικοινωνίας με το κοινό για πάρα-πάρα πολλούς άλλους.
Α! Επίσης γνωρίζω και έναν Έλληνα κιθαρίστα' date=' νομίζω είναι και μέλος του noiz, που πριν από χρόνια είχε κατεβάσει τραγούδι για τη Eurovision. Τι θα τον στήσω στον τοίχο; Καλά έκανε![/quote'] Και βέβαια καλά έκανε. Εμένα δεν με νοιάζει αν ένα τραγούδι θα διαγωνιστεί στην Eurovision, με νοιάζει (εφ' όσον υποτίθεται ότι με εκπροσωπεί) να είναι προϊόν πραγματικής διαδικασίας επιλογής. Φέτος, όπως ξέρεις, μάλλον τα προφανή προσόντα της κοπελιάς παίξανε ρόλο παρά το τραγούδι (you are my sacred passion and i have no other... ε, ρε γέλιο που θα ρίξουν οι αγγλόφωνοι....).
Για να επανέλθουμε στα ΑΡΙΩΝ' date=' το κυριότερο όμως, αν και σχήμα οξύμωρο, είναι ότι είναι mainstream. Δηλαδή, ναι, μας δείχνουν τι ακούει ο κόσμος σήμερα.![/quote'] Εγώ όποτε ανοίγω το "επίσημο ιδιωτικό" ραδιόφωνο ή τηλεόραση, ακούω πάντα τα ίδια πέντε-δέκα συγκεκριμένα ονόματα. Τώρα, πως υποτίθεται ότι θα μπορούσε να έχει μία ευκαιρία ο κόσμος για να ακούσει κάτι άλλο, όταν του πιπιλίζουν τα αυτιά όλη μέρα με τα ίδια και τα ίδια, πες το μου εσύ, εμένα το μυαλό μου δεν φτάνει τόσο μακρυά.
Τέλος πάντων, από μία άποψη καλό είναι που κάποιοι βλέπουν με φιλικό μάτι αυτά τα πράγματα, σίγουρα δεν οφελεί και η διαρκής γκρίνια. Απλά, καλό θα είναι να θυμόμαστε ότι πρόκειται για μία κοσμική εκδήλωση ανάμεσα σε εμπορικούς συνεργάτες. Δεν έχει καμία σχέση με τη μουσική επί της ουσίας. Και εγώ θα γούσταρα να πάω κάποια φορά, να δω κανά φουστάνι, ίσως έχει και κέτερινγκ, αλλά μέχρις εκεί. Σιγά τώρα μην περιμένω να ενημερωθώ για μουσική από την ελληνική τηλεόραση και μάλιστα την ιδιωτική. Αστεία πράγματα.
Δηλαδή' date=' δυο τινά συμβαίνουν: Όι εταρείες είναι μαζόχες και λένε "προκειμένου να μου πάρεις κράτος το 35% του κέρδους μου, θα στη φέρω εγώ και θα χάσω το 100% της συγκεκριμένης επένδυσης, επενδύοντας σε αποτυχημένους", ή "οι αποτυχημένοι δεν είναι τέτοιοι, αλλά τους καίω εγώ παρά το ότι μπορούν να μου φέρουν κέρδος" το οποίο είναι διπλός μαζοχισμός. Νομίζω ότι φαίνεται το άτοπο.[/quote']
Φίλε wasted_sunsets,
Αφού σε ιντριγκάρουν τα οικονομικά, να υποθέσω ότι είσαι οικονομολόγος. Ωστόσο, το τι γίνεται στην αγορά με το τι γράφουν οι ισολογισμοί (και αυτό πρέπει να το γνωρίζεις) λύνουν το παραπάνω σου άτοπο: παραγωγές των τριών και πέντε χιλιάδων ευρώ εμφανίζονται με τιμολόγια των 20 και 30 χιλιάδων, το ίδιο για τα 1-2 βίντεο κλιπ που γυρίζονται κλπ κλπ. Στα χαρτιά λοιπόν έχεις ένα σχήμα, η παραγωγή του οποίου σου κόστισε 50-100 χιλιάρικα (πρακτικά 10). Αν μείνει στα απούλητα αυτό αυτομάτως γίνεται "ζημιά" για την εταιρεία.
"Γιατί δεν υπερ-κοστολογείται η Χ ποπ τραγουδίστρια (θα με ρωτήσεις)"; γιατί ούτως ή άλλως κάνει και ακριβή παραγωγή και πουλάει. "Γιατί δεν πρέπει να προχωρήσει ένα σχήμα αν είναι όντως καλό (θα με ξαναρωτήσεις)"; Θα πρέπει να είναι εξαιρετικά καλό για να ανατρέψει κάποια (πιθανώς) τέτοια πορεία. Οι καλοί πιστεύω ότι προχωράνε, αλλά συνήθως μακρυά από τις μεγάλες εταιρείες (σε αντίθεση με τα σκυλο-ποπ όπου υπάρχουν άλλα - εώς κανένα - κριτήρια προώθησης). Ας πούμε λοιπόν ότι μπορεί και να προχωρήσει. Συνήθως όμως διαλύονται με τις ευλογίες της δισκογραφικής.
Όπως έγραψα και στο προηγούμενο "ποστ" μου, είπα ότι "εν μέρη διαφωνώ". Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες, μερικοί ήδη αναφέρθηκαν. Τα υπόλοιπα ήταν συμβουλές προς ναυτιλομένους
Γεράσιμος
Υ.Γ.1. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικές καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική...
Υ.Γ.2. Η πλεοψηφία των δισκογραφικών προφανώς και σέβεται τα συγκροτήματα.