Vox vt20+ ή Fender Mustang II

Pianoman

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Κατ΄αρχήν καλησπέρα σε όλους!

Λοιπόν, μπαίνω κατ΄ευθείαν στο θέμα. Παίζω ηλ.κιθάρα εδώ και λίγα χρόνια. Μέχρι τώρα έπαιζα σπίτι μέσω Η/Υ και Guitar rig. Τώρα νομίζω ήρθε η ώρα για την αγορά του πρώτου μου ενισχυτή. Παίζω κυρίως classic rock, αλλά ασχολούμαι και με άλλα είδη (blues, ελληνικό rock, ktl). Τον ενισχυτή τον θέλω κυρίως για το σπίτι, αλλά να μπορεί να με βγάλει και σε ένα μικρό live. Το budget μου είναι γύρω στα 200 ευρώ, με τη δυνατότητα να ανέβει λίγο για κάτι "εξαιρετικό".

Λαμβάνοντας λοιπόν όλα αυτά υπ' όψη έχω καταλήξει στους εξής:

1) Vox vt20+

2) Fender Mustang II

Τον VOX τον δοκίμασα και μπορώ να πώ ότι μου άρεσε πολυ. Τον Fender δεν τον βρήκα να τον ακούσω (είμαι στην Κω), αλλά έχω διαβάσει και ακούσει πάρα πολυ καλά λόγια.

Ποιον από τους δυο θα προτείνατε, και γιατί;, Επίσης αν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο δεκτό. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Εγω εχω τον mustang 2, πολυ καλος για αρχη και οχι μονο, εχει παρα πολλους ηχους & εφεδακια, στην την ιδια κατηγορια βλεπω και τον vox, ομως και μιας και δεν τον εχω ακουσει τι να σου πω.

Στα + του mustang είναι το 12αρι ηχείο έναντι στο 8αρι που εχει ο vox και τα 10 παραπανίσια watt.

asotos_bouzouksis είπε:
Έχει και περισσότερα Watt (100 Watt) και πολύ μεγάλη βελτίωση των εφφέ... σε σχέση με τον Mustang II
-100 watt υπερβολη, ειδικα για αρχαριο, εγω τον ΙΙ εχω και δεν τον εχω ανοιξει πιο πανω απ τη μεση.

- οσο αφορα τα εφφε, δεν υπαρχει καποια βελτιωση, ιδια αποδοση εχουν, απλα ο ΙΙΙ εχει περισσοτερα ΠΑΝΩ στον ενισχυτη. Την ιδια πληθωρα ομως τη βρισκεις σε ολα τα μοντελα mustang καθως εχουν 3 software(abletton, fender fuse,amplitube) μαζι με τον ενισχυτη.

Άλλο ένα αξιόλογο μηχάνημα...

http://www.thomann.de/gr/peavey_vypyr_30.htm

Τον χρησιμοποιώ εδώ και ένα χρόνο σχεδόν.. έχει 12ρη ηχίο, πολύ δυνατή ένταση, τον χρησιμοποιώ και σε πρόβες με την μπάντα μου.. και από της 13 σκάλες που έχει στο volume στο 4 παίζει άνετα δίπλα σε όλα τα άλλα όργανα.. όπως σε έναν 100αρη marshall και φυσικά στον drumer μας που πραγματικά βάζει όλη του την δύναμη όταν παίζει  :P

Ελπίζω να σε βοήθησα..

Celf,

συμφωνώ για τα εφφέ όσο αφορά την ποιότητα (άλλωστε η Fender είναι Fender)... αυτό εννοούσα.... δηλαδή περισσότερα εφφέ και καλύτερος χειρισμός (έχει και την οθονίτσα).

Τα 100W αν κρίνω από το είδος μουσικής που παίζει ο Pianoman και μάλιστα αφού τον θέλει και για μικρά Live νομίζω ότι είναι τέλεια.

Άλλωστε θα τον έχει για πολύ καιρό.... για 60 Ευρώ θα είναι κρίμα να χάσει τέτοιο μηχάνημα....

Αν ειναι αυτος ο λογος, δεν θα συμφωνουσα να ξεφυγει απ' το μπατζετ του παντως. Εξαλλου  πλειοψηφια των καταστηματων παιζουν με P.A. αρα και 5 watt ενισχυτη να ειχε δεν θα εκανε διαφορα.

Celf είπε:
Αν ειναι αυτος ο λογος, δεν θα συμφωνουσα να ξεφυγει απ' το μπατζετ του παντως. Εξαλλου  πλειοψηφια των καταστηματων παιζουν με P.A. αρα και 5 watt ενισχυτη να ειχε δεν θα εκανε διαφορα.
¨

+1

o III έχει:

- μεγαλύτερη ισχύ (για Live χωρίς ΡΑ)

- 12 μοντέλα ενισχυτών έναντι 8 του ΙΙ  (το κυριώτερο)

- πιο φιλικό interface χάρη στην οθόνη

...άρα υπάρχει γερή βάση για να δώσει κανείς τα έξτρα 60Ε

όσο για τον VT20, είναι "old news"

Κατ' αρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Όπως καταλαβαίνω οι πιο πολλοί θα διαλέγατε τον Fender από τον Vox, σωστά;

Όσον αφορά πάντως τον Mustang III, τα 60 ευρώ δεν είναι θέμα, αλλά τα 100 watt μου φαίνονται υπερβολικά, μιας και η χρήση του θα είναι κυρίως στο σπίτι. (Δεν θα ήθελα να με κυνηγήσουν και οι γείτονες..). Δηλαδή τα 40 watt του II δεν είναι αρκετά για ένα live;

Επίσης το 12αρι ηχείο είναι σημαντική διαφορά σε σχέση με το 8αρι του Vox, έτσι;

Δέν έχω ακούσει τους άλλους 2, αλλα τον peavey vypyr που πρότεινε ενα παλικάρι τον έχω εδω και 3 χρονια σαν practice amp και μονο καλά λόγια έχω να πω.

Δυνατός, με ωραίους ήχους και μπορείς να πειραματιστείς μέχρι να βρείς τον ήχο που σου αρέσει.

Απο βιντεάκια στο youtube που εχω δει, προτείνω τον fender. Σίγουρα όμως το 12αρι μεγάφωνο είναι ανώτςερο απο 8αρι η 10αρι.

Τις χρυσές μούτζες απο πού τις παραλαμβάνω για τη νεκρανάσταση του νήματος;  :P

Εγω παλι θα σου προτεινα το vox. Τον εχω εδω και 2χρονια και και ειναι τελειoς και για σπιτι και για καμια μικρη συναυλια ( μπορεις να ελεξεις και τα watt του). Αν κατσεις και ψαξεις πραγματικα θα βγαλεις εξαιρετικους ηχους. Το μονο μειονεκτημα του για εμενα ειναι οτι δεν μπορω να βγαλω πολυ αξιολογους μεταλ ηχους (μιλαω για μαυρο μεταλ οχι σαμπαθ)

Α επισης εγω με 20Ε εβαλα πανευκολα ενα 10' celestion στο vox (μπασσου) για να βαζω και μπασσο πανω για το σπιτι. Τις περισσοτερες συναυλιες σε μικρους χωρους και σε ενα προαυλιο ενος σχολειου παντως τις ειχε βγαλει μια χαρα με το 8 και διπλα απο drumms. (Και σε στουντιο ανταποκρινεται επισης μια χαρα... εκτος αμα παιζετε behemoth)

επισης δεν καταλαβαινω τι σημαινει οτι ειναι "old news" o vox ειναι του 2010. Τα 3 χρονια ειναι τοσο παλια? Ο fender ποτε βγηκε?

να που η νεκρανασταση συνεχιζεται!!! ;D

ουπς  ;D ;D ;D

καλα και εσυ ρε gdevelek το 2011 ελεγες τον vox old news ενα χρονο αφου βγηκε???

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back