- Είμαι νέος στο χώρο της δημιουργίας μουσικής με υπολογιστή και βρίσκομαι στη φάση της έρευνας, για αγορά νέου desktop pc αποκλειστικά για αυτό το σκοπό, όπως επίσης και μιας νέας καλής κάρτας ήχου. Έχω ψάξει αρκετά στο web και στο forum της σελίδας και θα ήθελα να με βοηθήσετε, βάσει των εμπειριών σας και όσων γνωρίζετε, να καταλήξω σε μια κάρτα ήχου (audio interface).
- Ο υπολογιστής θα είναι με dual core επεξεργαστή και 2GB ram. Η χρήση της κάρτας θα είναι για ηχογράφηση φωνής αλλά και κάποιων οργάνων π.χ. κιθάρα αν χρειαστεί. Εκτός από την ηχογράφηση όμως, θα τη χρησιμοποιώ για όλη τη παραγωγή ενός μουσικού κομματιού (χρήση vsti, midi, μίξη, mastering κ.τ.λ.). Η φορητότητα δε με ενδιαφέρει και θα ήθελα να έχει προενισχυτή μικροφώνου.
- Αρχικά θα ήθελα να ρωτήσω, αν μία καλή pci κάρτα, μπορεί να συγκριθεί με καλές εξωτερικές κάρτες firewire και usb2.0. Έχω ακούσει πως ο θόρυβος του pc, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στον ήχο από μία pci κάρτα. Ισχύει κάτι τέτοιο ή κάτι άλλο, ή δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με pci κάρτες.
- Μία ακόμη απορία που έχω είναι, τι διαφορά έχουν τα 192 kHz από τα 96 kHz στα χαρακτηριστικά της κάρτας και κατά πόσο χρειάζονται τα 192 kHz.
- Οι παρακάτω είναι αυτές που έχω επιλέξει, βάση όσων έχω ψάξει και διαβάσει. Θα ήθελα να μου προτείνετε τις καλύτερες κατά τη γνώμη σας ή κάποια άλλη αν γνωρίζετε, όπως επίσης και μία ξεχωριστή γνώμη για την Native Instruments Audio 8 Dj (
- FIREWIRE:
- --> Edirol FA 66
- --> Edirol FA101
- --> Focusrite Saffire
- --> Focusrite Saffire LE
- --> M-Audio FireWire 1814
- --> M-Audio FireWire 410
- PCI:
- --> Echo Layla 3 G
- --> EMU 1616 PCI
- --> EMU 1616m PCI
- --> Marian Marc 8 Midi