Συμβαινει παρα πολυ συχνα και σε ολους τους drummer :
-Ενοχλω οταν μελεταω,κατι πρεπει να γινει.πως ηχομονωνουμε ?
-με ρουμ ιν α ρουμ
-ποσο κοστιζει ?
-τοσο
-ΤΙ ?????????
-Μου ειπαν ομως οτι μπορω και με αυγουλιερα...
-ΛΑΘΟΣ
-Με σκετο ρικοφον γινεται?
-ΟΥΤΕ
-Αν το κανω μονος μου?
-Θα παιδευτεις ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ θα ξοδεψεις παλι πολλα χρηματα και το αποτελεσμα θα ειναι αβεβαιο
Ρε παιδια η ηχομονωση ειναι μια ολοκληρη ΕΠΙΣΤΗΜΗ εχει κανονες τεχνες και μεθοδους.
Η σωστη ηχομονωση θελει σωστη μελετη και σωστη κατασκευη γιατι δεν ειναι και οτι πιο απλο.
Φιλε christo με την ερωτηση σου "Να βαλω ρικοφον αντι για πετροβαμβακα" δειχνεις οτι δεν εχεις ιδεα. Δεν ειναι κακο, αλλα μην περιμενεις οτι υπαρχει λυση με "λογικο κόστος".
Το ειπε κ ο vaggelism. Εσκασε εξι χιλιαρικα (πριν καμια δεκαρια χρονια - αυτο δεν το ειπε γιατι κρυβει χρονια

) και με τρελη προσωπικη δουλεια.
Για να μονωσεις ρεαλιστικα ενα χωρο που θα παιζεις τυμπανα θελεις ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ room in a room (δωματιο κενο μονωση δωματιο).
Το να λεμε με μια σχετικη αφελεια "πηγαινε σε μια μαντρα υλικων να σου πουνε " ειναι λιγο ανευθυνη σταση σαν να λεμε "πηγαινε στο φαρμακοποιο να σου γραψει φαρμακα" ή "στο μπετατζη να σου πει πως θα χτισεις το σπιτι σου" Δεν ειναι ετσι. Υπαρχουν πολλα ζητηματα τοσο μελετης οσο και κατασκευαστικα που ενας "εκτος του κατασκευαστικου χωρου" δεν μπορει να αντιμετωπισει.
Χρειαζεται μονωση ολων των ανοιγματων (πορτες παραθυρα), καποιος υποτυπωδης εξαερισμος, καποια ηλεκτρικη εγκατασταση, γυψοσανιδες, τα υλικα της μονωσης ειναι τιγκα καρκινογονα, ολα αυτα δεν ειναι απλα πραγματα.
Το κοστος ειναι πολυ υψηλο και κατα τη γνωμη μου για το μεσο ερασιτεχνη απαγορευτικο. Εννοω εχεις ενα χομπυ ΟΚ, εχεις και ενα σετ που κανει 3000 (το βαζω large) το να δωσεις 6 7 8 10 χιλιαδες για ενα χωρο μελετης το θεωρω λιγο υπερβολικο. Αν βεβαια διαθετεις τα χρηματα θα ειναι super.
Συμπερασμα : Γινε κιθαριστας. Παιζεις οτι ωρα θελεις, με το σωβρακο, και εχεις χιλιαδες προγραμματα να σου παιζουν backing tracks κ εσυ να σολαρεις κ να αποθεωνεσαι...