Βοήθεια σχετικά με αλλαγή μαγνητών.

• Thread starter Thread starter om
  • Start date Start date
  • Last post Πρόσφατη δραστηριότητα Πρόσφατη δραστηριότητα:
  • Απαντήσεις Απαντήσεις: Απαντήσεις 13
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις: Εμφανίσεις 2K

om

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Θέλω να αλλάξω τους μαγνήτες στο μπάσο μου γιατί δεν πιάνουν ικανοποιητικά

την χαμηλή Β (5χορδο). Να ξεκαθαρίσω πως το όργανο είναι ήδη σεταρισμένο

με φρέσκιες χορδές και δε πρόκειται για θέμα κακών ρυθμίσεων. Το πρόβλημα είναι

πως οι διαστάσεις των μαγνητών του είναι διαστάσεις 4χορδου μαγνήτη (!) δηλαδή

3.8 x 9.0 cm και πρέπει να είναι και active.

Ρώτησα σε ένα φόρουμ και μου έιπαν ότι οι κλασικοί μαγνήτες 4χορδου θα έχουν

4 μόνο pole pieces και για αυτό το λόγο δε κάνουν. Μετά απο ψάξιμο βρήκα αυτούς:

Lace Alumitone Bass Bar™

http://www.lacemusic.com/electric_pickups/bass/bass_specs.php

Μου τους πρότειναν επειδή δε χρησιμοποιούν Pole pieces και το μόνο πράγμα που

χρειάζεται είναι να βρίσκονται από επάνω οι χορδές! Τρέχουν και με active

κύκλωμα οπότε είμαστε οκ...

Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος εμπειρία σχετική με αυτό τον τύπο μαγνήτη

(έχω ήδη ακούσει στο youtube και μου φάνηκαν ωραίοι) και αν γνωρίζει ένα

online μαγαζί που μπορώ να τους αγοράσω?

Ακόμα κάποια άλλη ιδέα σχετικά με το θέμα μου θα ήταν ευπρόσδεκτη.

Τι μπάσο είναι αυτό που είναι πεντάχορδο με τετράχορδους μαγνήτες;

Υπάρχει και η λύση του routing που θα σου δώσει πολύ μεγαλύτερες επιλογές.

Για τους συγκεκριμένους μαγνήτες δεν γνωρίζω τίποτα.  :-\

Ακριβώς, το μπάσο είναι 5ρι και οι μαγνήτες που φοράει έχουν διαστάσεις 4χορδου.

Αυτό κάνει το μπέρδεμα και δε μπορώ να βρω εύκολα μαγνήτες...

Εξήγησε μου λίγο το routing και τι προσφέρει αυτό!

Να πας σε κάποιο μάστορα να σου σκάψει με ειδικό εργαλείο (ρούτερ) μια μικρή προέκταση για να χωράνε 5χορδοι μαγνήτες P. Δεν είναι κάτι το τρομερό..

Και μετά ...

Delano

Bartolini

Bill Lawrence

EMG

Fender

....

....

....

έχουν όλοι αυτοί.

Μάλλον περισσότερες επιλογές (και πιο λειτουργικές) από τη μία που έχεις προς το παρόν.

Τι μπάσο έχεις;

Tο έχω σκεφτεί αυτό αλλά τι γίνεται με το finish εκεί που θα σκάψει? Έχει ένα ολοκαίνουργιο translusent black που δε θέλω να χαλάσω, θα το μοντάρει κάπως αυτό το θέμα φαντάζομαι...

Αν σκεφτείς ότι ο μαγνήτης που φοράει τώρα είναι 9cm και ένας τυπικός 5χορδος είναι 10,1cm τότε θέλει πολύ λίγο μισό εκατοστό από κάθε μεριά. Αν το κάνω αυτό σίγουρα θα πάω για Bartolini. To μπάσο είναι Epiphone Thunderbird Pro-V.

Πόσο περίπου θα κοστίσει μια τέτοια δουλειά? (δε ρωτάω για τους μαγνήτες κτλ που θα αγοράσω, μόνο για τη μόντα του μάστορα αν ξέρεις).

om είπε:
Tο έχω σκεφτεί αυτό αλλά τι γίνεται με το finish εκεί που θα σκάψει? Έχει ένα ολοκαίνουργιο translusent black που δε θέλω να χαλάσω, θα το μοντάρει κάπως αυτό το θέμα φαντάζομαι...

Αν σκεφτείς ότι ο μαγνήτης που φοράει τώρα είναι 9cm και ένας τυπικός 5χορδος είναι 10,1cm τότε θέλει πολύ λίγο μισό εκατοστό από κάθε μεριά. Αν το κάνω αυτό σίγουρα θα πάω για Bartolini. To μπάσο είναι Epiphone Thunderbird Pro-V.

Πόσο περίπου θα κοστίσει μια τέτοια δουλειά? (δε ρωτάω για τους μαγνήτες κτλ που θα αγοράσω, μόνο για τη μόντα του μάστορα αν ξέρεις).
Αν γίνει (και γιατί να μη γίνει) σωστά η δουλειά (που είναι μικρή) δεν θα πάθει τίποτα το φινίρισμα.

Ένας μπούσουλας τιμής είναι αυτός .

Αλλά υπάρχουν και παιδιά στο forum που κάνουν αυτή τη δουλειά.

Yann & Μariopol νομίζω ότι μπορούν να βοηθήσουν.

om είπε:
Το πρόβλημα είναι πως οι διαστάσεις των μαγνητών του είναι διαστάσεις 4χορδου μαγνήτη (!) δηλαδή

3.8 x 9.0 cm και πρέπει να είναι και active.

To μπάσο είναι Epiphone Thunderbird Pro-V.
Μιλάς για αυτό το μπάσσο?

61526_l.jpg

Αν ναι, τότε οι μαγνήτες του μια χαρά διαστάσεις έχουν για το συκγεκριμένο string spacing.

Τι εννοείς ακριβώς όταν λες οτι δεν πιάνει την Β καλά? Μήπως να σήκωνες λίγο το μαγνήτη απ'την πάνω πλευρά?

WilliamSats είπε:
Αν ναι, τότε οι μαγνήτες του μια χαρά διαστάσεις έχουν για το συκγεκριμένο string spacing.

Τι εννοείς ακριβώς όταν λες οτι δεν πιάνει την Β καλά? Μήπως να σήκωνες λίγο το μαγνήτη απ'την πάνω πλευρά?
Σωστά

Φίλε μου μάλλον θα σε στεναχωρήσω με αυτό που θα γράψω, αλλά το θέμα σου δεν είναι οι μαγνήτες σου- και κυρίως αυτό που γράφεις για τετράχορδο μαγνήτη σε πεντάχορδο όργανο. Αυτό δεν υπάρχει... Αν δεν σου σονάρει η Β (γιατί αυτό λες), δηλαδή ότι είναι ψόφια, ουδόλως ευθύνονται οι μαγνήτες, αλλά αποκλειστικά φταίει το όργανο. Είναι ένα πρόβλημα - το βασικότερο πρόβλημα- που αντιμετωπίζουν τα πεντάχορδα: Την ψόφια Β... και αυτό είναι που τα διαφοροποιεί. Το απόλυτο σονάρισμα σε πεντάχορδο το έχουν τα Dingwall λόγο της κατασκευής τους. Ακούγονται καμπάνα ή πιάνο αν θες, αλλά αυτό το πληρώνεις ακριβά. Από εκεί και πέρα όσο πέφτει το budget, τόσο θα χάνει η B και για να έρθουμε στην ταμπακιέρα, με τα 379 ευρώ που κοστίζει το εν λόγο μπάσο στον Γερμανό, μην περιμένεις να ακούσεις την Β...

Αν κατακλείδι, αν θέλεις τη ταπεινή μου άποψη, μην πετάξεις λεφτά σε μαγνήτες, δεν θα δεις προκοπή... Κράτα τα χρήματα σου, πούλα αυτό το μπάσο και πάρε ένα αξιοπρεπές όργανο.

Φιλικά

Τέρρυ       

Βρε, βρε ....

Σαν τα χιόνια...... ;D

Και παρεμπιπτόντως φοβούμαι ότι ο Terry έχει δίκιο  :-\

Κατι ακομα που μπορεις να δοκιμασεις μηπως και βελτιωθει η κατασταση ειναι να βαλεις χορδες που το τελικο τους τυλιγμα αρχιζει λιγο πιο μεσα οπως οι Ghs Contact Core. Δηλαδη στο saddle τπυ καβαλαρη δεν παταει το wound της χορδης αλλα ο πυρηνας της. Οταν ειχα 5αρι (Ibanez SRX505) το σωσανε απο προωρο πουλημα...  ;D ;D ;D

Το συγκεκριμένο μπάσο το αγόρασα σε ακόμα πιο χαμηλή τιμή για μια μπάντα που απαιτεί χαμηλό κούρδισμα, αφού δεν ήθελα να πειράξω τα 4χορδα μου τα οποία λατρεύω όπως είναι (stingray & warwick infinity). Είχα κατα καιρούς ακριβά 5ρια και γνωρίζω ότι την Β πρέπει να την πληρώσεις απλά είχα την εντύπωση ότι με πιο δυνατό μαγνήτη το πράγμα θα έστρωνε!

Anyway θα συνεχίσω να το παίζω με πένα όπου η Β ακούγεται αρκετά καλύτερα. Αν στεριώσει αυτό το project αγοράζω κάτι πιο αξιοπρεπές, αν όχι για 250 ευρώ που έδωσα εξακολουθεί να μην είναι κακό μπάσο!

audiokostas είπε:
Βρε, βρε ....

Σαν τα χιόνια...... ;D

Και παρεμπιπτόντως φοβούμαι ότι ο Terry έχει δίκιο  :-\
Κώστα- κώστα μου, ακόμα περιμένω να φανείς από τα μέρη μου για κανένα τσιπουράκι... Λοιπόν αγαπητέ om, τα πράγματα είναι απλά: Ή παίζουν ή δεν παίζουν (τα πεντάχορδα). Αν δεν παίζουν (σονάρουν) πάμε στο επόμενο όργανο. Καλά θα κάνεις να το κρατήσεις μέχρι να πάρεις κάτι καλύτερο και κάνεις ακόμη καλύτερα που δεν ξεκουρδίζεις τα τετράχορδα σου... 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back