- Πόντοι
- 6
Καλησπέρα! Πρόσφατα που έπιασα να κάνω επανάληψη τα διαστήματα μου δημιουργήθηκε η απορία για το πώς βγαίνουν τα ονόματά τους και αν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να τα θυμάμαι χωρίς να χρειάζεται να τα παπαγαλίζω. Επίσης παρατήρησα ότι υπάρχουν κάποιες διαφορές με τις Αγγλικές/Αμερικάνικες/Παγκόσμιες και τις δικές μας αντιλήψεις πάνω στα διαστήματα, για παράδειγμα εκείνοι τα λένε μείζονα και ελάσσονα ενώ εμείς τα λέμε μικρά ή μεγάλα κλπ. Μερικές φορές ακόμα παραλείπονται κάποιες ονομασίες διαστημάτων (όπως π.χ. εδώ http://www.musicalintervalstutor.info/listenpg.html) οι οποίες μπορούν να καλυφθούν από άλλα διαστήματα, για παράδειγμα δεν υπάρχει δευτέρας αυξημένο γιατί είναι το "ίδιο" με το τρίτης μικρό, όπως επίσης δεν υπάρχει και τρίτης ελαττωμένο επειδή είναι το ίδιο με το δευτέρας μεγάλο, όπως επίσης δεν υπάρχει και τρίτης αυξημένο επειδή είναι ίδιο με το τετάρτης καθαρό όπως σε κάποιες περιπτώσεις καλύπτεται η διπλή αλλοίωση μιας νότας (π.χ. τρίτης ελαττωμένο -> Ντο - Μιbb) και σε άλλες όχι (π.χ. δεν υπάρχει ονομασία για το Ντο - Ρε##). Γενικά διακρίνω ένα μεγάλο μπέρδεμα από το οποίο έχω μπερδευτεί και εγώ μπορεί κάποιος να με διαφωτήσει; Επίσης αν διακρίνετε ότι τα έχω λάθος στο μυαλό μου θα σας παρακαλούσα να με διορθώσετε. Ευχαριστώ πολύ!