Vintage Modern vs JTM-45

G.K.

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Καλησπερα σας.

Εδω και πολυ καιρο ειμαι σε μια διαρκη αναζητηση ενισχυτη, η οποια φανηκε να σταματαει οταν ακουσα τον JTM-45.

http://www.dv247.com/guitars/marshall-2245-jtm45-guitar-tube-amplifier-head--61265

Μου αρεσουν τα twangy καθαρα της βρετανικης σχολης χωρις υπερβολες στα EQ και ουτε βεβαια την απουσια μεσαιων.

Για να μη σας τα πολυλογω ο JTM ειναι πολυ κοντα σε αυτο που θελω. Υπαρχει ομως ενα ΑΛΛΑ. Απουσια master volume και reverb.

ΟΚ το δευτερο δεν ειναι σοβαρο θεμα αλλα το πρωτο δεν ξεπερνιεται ευκολα αν θες εκτος απο καθαρα να παιξεις και με λιγο crunchy ηχο.

Για αυτο το λογο εχω αρχισει να κοιταω και προς τον VM των 50 watt...

http://www.dv247.com/guitars/marshall-2266-vintage-modern-guitar-tube-amplifier-head-purple--61166

Δεν τον εχω ακουσει ακομα, απλα θελω να μαθω αν εχει και αυτος καλο καθαρο ηχο (που για μενα ειναι η βαση του ηχου μου). Ως εκ τουτου με ενδιαφερει περισσοτερο μια συγκριση των καθαρων τους απο του crunch ηχου τους.

Οσοι τους εχετε ακουσει και τους δυο μη διστασετε να πειτε την αποψη σας και την προτιμηση σας...

Θα πρότεινα vintage modern.Ανταποκρίνεται καλύτερα στις δυναμικες,ειναι ΠΟΛΥ ευαισθητος στα tone και volume knobs της κιθαρας σου, και μπορεί να βγάλει ήχους Jtm 45,plexi και ΜΕΧΡΙ Jcm 800 ;D. Χαλαρα θα τον χαρακτηριζα τον καλυτερο marshall ενισχυτη.Οι λαμπες Kt66 Που φοράει θα σου δώσουν τον παραδοσιακο MARSHALL ηχο ;D

μεγεια!

Εαν είσαι απο Αθήνα πριν αγοράσεις ενισχυτή,πήγαινε μια βόλτα απο τον Κουρμπή.

Το Vintage Modern το είχα, και δεν μου άρεσε.

Να πας να παίξεις και τον VM με την κιθάρα σου για όσο περισσότερο μπορείς.

Ο JTM μου αρέσει και δεν με ενοχλεί η έλλειψη master. Αλλά τα γούστα είναι γούστα...

Ο Κουρμπής (Θεμιστοκλέους δίπλα στην πλατεία Εξαρχείων) φτιάχνει χειροποίητα κεφαλάκια Marshall point to point σε πολύ καλές τιμές. Αξίζει σίγουρα μια ματιά. Πάρε ένα τηλ κ ρώτα τον αν έχει κανένα ν'ακούσεις (φτιάχνει κατά παραγγελία).

Παιδιά τον vintage modern που τον βρίσκουμε να τον παίξουμε;

ffmakis είπε:
Εαν είσαι απο Αθήνα πριν αγοράσεις ενισχυτή,πήγαινε μια βόλτα απο τον Κουρμπή.

Το Vintage Modern το είχα, και δεν μου άρεσε.
Τι δε σου αρεσε σε αυτον?

Το καθαρο καναλι ή το crunch? Η για να ειμαι πιο ακριβης (επειδη ειναι και αυτος μονοκαναλος) ο καθαρος του ηχος ή ο υπεροδηγημενος?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
The Genius Loci είπε:
Να πας να παίξεις και τον VM με την κιθάρα σου για όσο περισσότερο μπορείς.

Ο JTM μου αρέσει και δεν με ενοχλεί η έλλειψη master. Αλλά τα γούστα είναι γούστα...
Εννοειται οτι θα τον δοκιμασω και με την κιθαρα μου. ;)

Απλα αν ειχε Master Volume, περα απο τα καταπληκτικα κατ'εμε καθαρα του, θα ειχες και το ωραιο του crunch σε πιο λογικες εντασεις...

EDIT: Για πες μου λιγα περισσοτερα για τον Κουρμπη. Εννοεις οτι εχει Marshall κλονους?

Επειδη δεν το διευκρινησα πιο πανω μπορω να διαθεσω γυρω στα 1000 ευρω, οποτε κατι point to point και τετοια λογικα δεν μπορω να τα αντεξω οικονομικα... :-\

G.K. the Greek είπε:
Τι δε σου αρεσε σε αυτον?

Το καθαρο καναλι ή το crunch? Η για να ειμαι πιο ακριβης (επειδη ειναι και αυτος μονοκαναλος) ο καθαρος του ηχος ή ο υπεροδηγημενος?
Και τα 2 κανάλια.

Οπως  δεν μου άρεσε ο καινούργιος JCM 800.

Τώρα αν τον βρείς σε τιμή ευκαιρίας μεταχειρισμένο  ::)

Αυτή είναι η άποψη μου,εσύ πηγαίνεις  δοκιμάζεις και διαλέγεις αυτό που σου αρέσει.

G.K. the Greek είπε:
EDIT: Για πες μου λιγα περισσοτερα για τον Κουρμπη. Εννοεις οτι εχει Marshall κλονους?

Επειδη δεν το διευκρινησα πιο πανω μπορω να διαθεσω γυρω στα 1000 ευρω, οποτε κατι point to point και τετοια λογικα δεν μπορω να τα αντεξω οικονομικα... :-\
Βασικα φτιαχνει κλονους ενισχυτων και κανει πολυ καλη δουλεια. Σχετικα με τιμες δε μου ειχαν φανει ψηλες για αυτα που προσφερει κατασκευαστικα και ηχητικα (μου ειχαν κανει εξαιρετικα καλη εντυπωση αυτα που επαιξα)

Καλη αναζητηση ;)

Τυχαινει να εχω το πρωτο JTM45 που ειχε φτιαξει ο Παναγιωτης πριν απο 4-5 χρονια περιπου.Το μωβ, για οσους ειναι πελατες και φιλοι του και γνωριζουν...

Ετυχε να το ακουσουν αρκετοι οσο το φτιαχναμε και επειδη υπηρχε μεγαλο ενδιαφερον, κατεληξε να φτιαχνει γενικα για ολους, αντι για καποιους φιλους οπως ειχε αρχικο σκοπο οταν τελειωσαμε το δικο μου.

Προσωπικη μου αποψη και επειδη τον εχω καποια χρονια τωρα και τον εχω βγαλει σε live, ηχογραφησεις κλπ, ειναι κλασεις ανωτερος απο τον VM...

Ειναι ισως απο τους καλυτερους κλωνους που εχω ακουσει ποτε, συν οτι χρησιμοποιει υλικα που ουτε κατασκευαστες τυπου Germino δεν βαζουν.

Η μονη αλλαγη σε σχεση με το δικο μου ειναι οτι πλεον βαζει Heyboer μετασχηματιστες.

Πιστεψε με λογω ελλειψης master και γενικου σχεδιασμου φυσικα, εχει καλυτερο (κατα πολυ...) καθαρο απο τον VM.

AndyC είπε:
Πιστεψε με λογω ελλειψης master και γενικου σχεδιασμου φυσικα, εχει καλυτερο (κατα πολυ...) καθαρο απο τον VM.
Σε ευχαριστω για την απαντηση. Επειδη εισαι και κατοχος μπορεις να υπολογισεις περιπου ποσο κοστιζει κατι τετοιο?

Αν και η αληθεια ειναι οτι ειμαι λιγο διστακτικος στο να παραγγειλω να μου φτιαξει εναν ενισχυτη 1000 ευρω (τον κλονο του JTM-45 εν προκειμενω) χωρις να τον εχω ακουσει πρωτα...

εχω το Marshall JTM45  κοντα 3 χρονια τωρα. και σε σχεση με τον JVM που ακουσα ο 45 μου φαινεται πολυ καλυτερος παροτι δεν εχει μαστερ βολιουμ.

τα καθαρα εχων περισσοτερο headroom και με 2 καλα πεταλια βγαζω crunch kai lead tones.

επιπλεον εχω βαλει και γω Heyboer μετασχηματιστες και το 45 πεταει !

o JVM μου φανηκε ξερος, τωρα γνωμες ειναι αυτες.

Βασικα το καλυτερο θα ηταν να πας απευθειας απο τον Παναγιωτη να σου πει τι και πως και ποιες επιπλεον εναλλακτικες εχεις, κοστος, να σου λυσει τεχνικες αποριες κλπ...

Σκεφτομουν να ανεβασω καποια στιγμη καποιο clip με το δικο μου.

Θα προσπαθησω να το κανω σημερα το απογευμα.

dolphi_f είπε:
τα καθαρα εχων περισσοτερο headroom και με 2 καλα πεταλια βγαζω crunch kai lead tones.
Εννοειται πρόβλημα με καθαρά και headroom δε θα αντιμετωπίσω, ούτως ή άλλως παίζω σε νορμάλ εντάσεις..!

Και εμένα μου αρέσει πολύ ο τρόπος που συνεργάζεται με drive πετάλια (όπως και οι περισσότεροι Marshall που έχω δοκιμάσει άλλωστε).

Απλά κακά τα ψέματα χωρίς master volume είναι λιγάκι δύσκολο να χρησιμοποιήσεις το πολύ ωραίο crunchάρισμά του... Καταλήγω στο συμπέρασμα σιγά σιγά οτι δεν είναι τόσο μεγάλο θέμα όσο το έχω κάνει να είναι και κάτι με τρώει να ξεκινήσω τις διαδικασίες αγοράς του...

Χρωστάω όμως χρόνο και στον Vintage Modern έστω κι αν πολλοί συμφωνούν οτι τα καθαρά του δεν είναι το ίδιο ποιοτικά.

επιπλεον εχω βαλει και γω Heyboer μετασχηματιστες και το 45 πεταει !
Για ανάλυσέ το μου αυτό αν μπορείς γιατι είμαι παντελώς άσχετος από ηλεκτρολογικά...

Βασικα το καλυτερο θα ηταν να πας απευθειας απο τον Παναγιωτη να σου πει τι και πως και ποιες επιπλεον εναλλακτικες εχεις, κοστος, να σου λυσει τεχνικες αποριες κλπ...

Σκεφτομουν να ανεβασω καποια στιγμη καποιο clip με το δικο μου.

Θα προσπαθησω να το κανω σημερα το απογευμα.
Thanks, θα περάσω μια βόλτα και απο εκεί.

Αν δε σου είναι κόπος ανέβασε κάποιο clip να πάρουμε μια γεύση. ;)

Το πρωτο clip ειναι καρφι με μια SG std '70.

Ειναι γεφυρωμενα τα δυο καναλια και η κιθαρα εχει μπει στο hi input του bright καναλιου.

Το δευτερο ειναι clean με μια Tele Custom '73 και ειναι λιγον τι ξεκουρδιστη, γιατι ειναι προσφατη παραλαβη που δεν εχει ξαναμπει στο JTM και η ορεξη υπερνικησε...

Ειναι και παλι γεφυρωμενα τα δυο καναλια και επισης στο hi in του bright καναλιου.

Το recorder peak-αρει σε καποια σημεια, αλλα αν ριξω το input level δεν προκειται να ακουστει οπως πρεπει. Συν οτι το εχω λιγο καιρο και δεν ειμαι εξοικειωμενος με τετοιες τεχνολογιες...

Θα στειλω αργοτερα κατι με strat/lp και ισως φωτο.

SG__JTM.mp3

tele__JTM.mp3

Attachments

Παραθετω αλλα τρια.

Το πρωτο ειναι με Stratocaster και Fuzz Factory και το δευτερο με την Tele Custom '73 σε open G κουρδισμα γιατι με ειχε πιασει η μ@λ@κια και ειπα να ψαξω πως επαιζε ο Keef με τις Custom  ;D...

Στα δυο πρωτα δειγματα ειναι γεφυρωμενα τα καναλια και οι κιθαρες ειναι στο low input του normal channel.

H Τele ειναι κατευθειαν καρφι, απλα εχω ανοιξει καπως την ενταση και απο τα δυο καναλια.

Το τριτο ειναι με Strat κατευθειαν στο low in του normal καναλιου, χωρις γεφυρα στα δυο καναλια.

Για να εχεις μια ιδεα πως ειναι το lowest και καθαρο του ενισχυτη (στο περιπου...).

Οι ρυθμισεις και σε αυτα αλλα και στα προηγουμενα δυο δειγματα ειναι "σχετικα" flat.

Presence 4

Bass 4/5

Middle 4/6

Treble 3/5

strat__fuzzF.mp3

tele_open_G.mp3

strat_clean.mp3

Attachments

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
AndyC είπε:
Ειναι ισως απο τους καλυτερους κλωνους που εχω ακουσει ποτε, συν οτι χρησιμοποιει υλικα που ουτε κατασκευαστες τυπου Germino δεν βαζουν.
andyC αν και θα βγουμε λιγο off topic,αν σου ειναι ευκολο μου λες λιγο ποια ακριβως υλικα ειναι αυτα;απλα με ενδιαφερει επειδη εχω και εγω εναν germino club 40!

Δεν νομιζω off topic, για "συγκριση" μηχανηματων μιλαει το thread...

Για υλικα, ξερω το δικο μου και καποιων φιλων που εχω δει το εσωτερικο.

Αναφερομουν σε carbon comp αντιστασεις μαρκας που δεν εχει ο Germino (Bradley/Piher κλπ), o Germino χρησιμοποιει remakes παλιων γνωστων κατασκευαστων.

Philips/Mullard/ "mustard caps" πυκνωτες, Mercury μετασχηματιστες αν και πλεον αν δεν κανω λαθος χρησιμοποιει Heyboer (oπως και ο Germino). Οι Mercury για να ειμαι ειλικρινης ειναι απιστευτα αψογοι, αλλα ακριβοτεροι απο τους περισσοτερους της αγορας.

O Germino (μην με παρεξηγεις, ειναι αν οχι ο top απο τους καλυτερους στα Marshall clones της αγορας) χρησιμοποιει ARS, Mallory καινουριους πυκνωτες στην καλυτερη περιπτωση SOzo κλπ.

Δεν ειναι ασχημα, απλα φανταζομαι οτι και για τις ποσοτητες που βγαζει πλεον, δεν μπορουν να βρεθουν αρκετα απο τα original υλικα που ειχαν τα original Marshall.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα