Vintage Martin D-18 Comparison

Οδυσσέας Παππάς

odis13

Βινταζολάγνος
Πόντοι
2,548
Ενα ενδιαφέρον συγκριτικό απο το TFOA με 5 vintage (και μια καινούρια) Martin D-18, μαζί με λίγο background για αυτό το υπερκλασσικό μοντέλο και πως εξελίχθηκε με τα χρόνια.

Μη σου πω ψέματα δυσκολεύομαι! 'Ισως την '53 για πιο all around.

Προφανώς βέβαια δε θα με χάλαγε είμαι σίγουρος καμία απο τις 6, και απο κοντά μπορεί να ένιωθα/άκουγα χίλια άλλα δύο που θα αλλάζανε την όποια επιλογή, αλλά λέμε τώρα.

Στις πενάτες η 49 και η 53 μου ακούστηκαν λίγο μπασαδούρες και η 25 λίγο θολή (σε σχέση με τις άλλες Martin)

Οπότε πάω στις 3 πρώτες. Η 44 πιθανόν να είναι η καλύτερη για in the mix με συνοδεία αλλά τελικά είμαι ανάμεσα σε 37 και 40 και θα διαλέξω την πρώτη γιατί μόλις την ακούω κάτι αναπηδάει μέσα μου, νιώθω μια ευφορία. Ίσως είναι η λάθος επιλογή (αν και δεν υπάρχει κάτι τέτοιο) αλλά δε με νοιάζει.

Στο fingerpicking ήμουν ανάμεσα στην 40 και τη 49 και τελικά διαλέγω τη 40

η 25 λίγο θολή (σε σχέση με τις άλλες Martin)
Εμένα μου ακούστηκε λίγο πιο "στεγνή" σε σχέση με τις άλλες. Πάντως σε γενικές γραμμές όλες ήταν εξαιρετικές, αν και οι πρώτες μου ακούστηκαν πιο... «ζουμερές».

Στο fingerpicking ήμουν ανάμεσα στην 40 και τη 49 και τελικά διαλέγω τη 40
Στο flatpicking η 49 μου ήταν με διαφορά η πιο αδιάφορη, στα δάχτυλα όμως αυτή η υπερ-μεσαιίλα κάπως δούλεψε ανέλπιστα καλά - ισως και αγαπημένη μου στο συγκεκριμένο κλιπ!

Ψηφιζω 1940 αλλά ειμαι γενικά οπαδός της συγκεκριμένης κιθάρας. Καμια δε με χαλάει.

H 1944 μου ακούγεται σαν πολύ καλό πιάνο με ουρά, δυνατή και γεμάτη, δεν της λείπει τίποτα! Μετά ακουλουθούν από κοντά οι υπόλοιπες vintage και τελευταία η καινούργια του 2025 που είναι σαφώς στενότερη έχοντας έντονα αυτά τα ψηλομεσαία που λίγο ενοχλούν.
Βέβαια δεν ξέρουμε πως θα ακούγεται μετά από 50-70 χρόνια!

Βέβαια δεν ξέρουμε πως θα ακούγεται μετά από 50-70 χρόνια!
Πολυ σωστά! Νομιζω στέκεται αξιοπρεπεστατα για κιθάρα του κουτιού και σε μολις λίγα χρόνια που θα ανοίξει θα είναι λογικά εντυπωσιακή.

Και το καλό που θα κάνει ε! Μιλάμε για 8,000 ευρώ κιθάρα, ειναι της σειράς authentic όχι η standard παραγωγής D-18.

Trending...

Νέα θέματα

Back