Vintage Guitars/Amps shop

feeleash

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
  2. Μπάσο
  3. Τύμπανα
  4. Πλήκτρα
Υπάρχει κατι τέτοιο στην Ελλάς?

Εννοείς μεταχειρισμένα; Γιατί αν κατέβεις στα εξάθλια, θα βρεις ένα σωρό vintage όργανα σε διάφορα μαγαζιά...

Αν εννοείς μεταχειρισμένα, υπάρχει το vibrato, στην Τοσίτσα... ;)

ναι ναι για μεταχειρισμενα και παλιά μιλαω... να σαι καλα για το vibrato θα το τσεκαρω.  8)

feeleash είπε:
Υπάρχει κατι τέτοιο στην Ελλάς?
ΟΧΙ δεν υπαρχει.

kultura είπε:
Έχει δίκιο ο SF νομίζω...

Vintage θεωρείται ο εξοπλισμός που είναι κατασκευασμένος την περίοδο από αρχές 50s μέχρι και τέλη δεκαετίας 70.

Και νομίζω ότι δεν υπάρχει οργανωμένο site στην Ελλάδα που να πουλάει τόσο παλιά όργανα.

Γενικά δεν υπάρχουν σε μαγαζιά τέτοια όργανα.Πολύ σπάνια μπορεί τυχαια να δεις κανα παλιο fender ενισχυτή (πιθανότατα θύμα βιασμού απο tweeter, για να μπιστάει) ή΄κανα παλιό όργανο.

Αλλά αυτό που στο εξωτερικό λέγεται οργανωμένη αγορά vintage οργανων και εξοπλισμου στην Ελλάδα ΔΕΝ υπάρχει και πιθανόν να μην υπάρξει ποτέ.

Πχ κάτι τέτοιο (έστω και σε μικρότερη κλίμακα) εδώ δεν υπάρχει

http://vintageandrareguitars.com/

Παιδιά, site δεν υπάρχει, συμφωνώ... Ούτε οργανωμένη κίνηση...

Αυτός όμως στο vibrato κάνει μόνο αυτή τη δουλειά... Δεν πουλάει καινούρια όργανα... Μάλιστα θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι κοιτούσα μια Fender strat, και ο τύπος μου είπε ότι αυτή ήταν κατασκευασμένη το '64 και την πούλαγε γύρω στα 15 χιλιάρικα...

Αν το παιδί στο αρχικό του ποστ εννούσε αποκλειστικά ιντερνετικά μαγαζιά, τότε όχι, δεν υπάρχουν...

Στην Ελλαδα ΔΕΝ υπαρχει ουτε ΕΝΑ μαγαζι που να πουλαει vintage οργανα.Στο vibrato & σε ολα τα διαφορα μαγαζια που πουλανε μεταχειρισμενα  μια φορα στα 5 χρονια σκαει και κανα vintage (συνηθως του 70).

Vintage κιθαρες ΣΟΒΑΡΕΣ (50s & 60s) απλα δεν υπαρχουν στην Ελλαδα γιατι αμερικανικα οργανα σε σοβαρες ποσοτητες αρχισαν να ερχονται στην Ελλαδα μετα την μεταπολιτευση (μεχρι τοτε οτι οργανο ερχονταν το εφερναν οι περιοδευοντες στις ΗΠΑ λαϊκοι μας τραγουδιστες)

Δε λεω μπορει και να σκασει κανενα οργανο της προκοπης αλλα αυτο ειναι ΠΟΛΥ σπανιο.

Απλα δεν υπαρχει η αγορα (και τα χρηματα) .

παιδια ψαχνω κανα μαγαζι με παλια πραματα να τα ακουσω να παρω τπτ γιατι με τα καινουρια λιγο μπλιν μπλιν και τσικι τσικι βγαζεις... τσαμπα η βιτρινα... και θελω συγγεκριμενα πραματα 60 70 το πολυ αρχες 80...

feeleash είπε:
παιδια ψαχνω κανα μαγαζι με παλια πραματα να τα ακουσω να παρω τπτ γιατι με τα καινουρια λιγο μπλιν μπλιν και τσικι τσικι βγαζεις... τσαμπα η βιτρινα... και θελω συγγεκριμενα πραματα 60 70 το πολυ αρχες 80...
??? ??? ???

longshadow είπε:
??? ??? ???
http://www.youtube.com/watch?v=59FqFmifE9Q

??? ??? ??? :P

κάτι τετοιο... δεν εχουν ιχο που σπέρνει... απλα εχουν ήχο... οταν τα βάλεις τέρμα δεν βάζεις γκόλ...

8)

feeleash είπε:
κάτι τετοιο... δεν εχουν ιχο που σπέρνει... απλα εχουν ήχο... οταν τα βάλεις τέρμα δεν βάζεις γκόλ...

8)
Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος...

Εννοείς ότι όλες οι κιθάρες που κατασκευάζονται τα τελευταία χρόνια είναι μια κλάση κάτω απο οποιαδήποτε κιθάρα κατασκευάστηκε π.χ. την δεκαετία του '70 ??

βασικά για ενισχυτές μιλάω αλλά λίγες κιθάρες την βγάζουν "καθαρή"... Όταν παίζουν άλλα υλικά, τα πάντα σχεδόν γίνονται με μηχανήματα, δυστυχός αλλά αντί να πάμε μπροστά πάμε πίσω.  >:(

Θα συνιστούσα ψυχραιμία.  :)

Μια χαρά όργανα φτιάχνονται σήμερα. Είναι και πιο καλοφτιαγμένα.

Μια κιθάρα του 60 δεν την αγοράζεις για να βγάλεις ήχο που δεν βγαίνει διαφορετικά.... μια κιθάρα του 60 την αγοράζεις είτε ως επένδυση είτε γιατί απλά γουστάρεις να την έχεις.

feeleash είπε:
βασικά για ενισχυτές μιλάω αλλά λίγες κιθάρες την βγάζουν "καθαρή"... Όταν παίζουν άλλα υλικά, τα πάντα σχεδόν γίνονται με μηχανήματα, δυστυχός αλλά αντί να πάμε μπροστά πάμε πίσω.  >:(
Επέτρεψε μου να διαφωνήσω, φίλε μου...

Υπάρχει σήμερα εξοπλισμός απο τον οποίο μπορείς να βγάλεις απίθανο ήχο. Έχουν αλλάξει πολλά πράγματα απο την δεκαετία του 60 και η βιομηχανία πηγαίνει μπροστά όσο αφορά το quality control.

Όσο για τα υλικά, δεν νομίζω να τα βουτούσαν στο καζάνι με το mojo  ;) (without offence)

Στην τελική μπορείς να φτιάξεις μια custom κιθάρα με τα υλικά που θες και, το βασικότερο, πάρα πολύ λιγότερα χρήματα...

Στην θέση σου, με τα λευτά που θα έδινα για vintage εξοπλισμό, θα έπαιρνα κανα δυο καλές κιθάρες και κανα δυο καλούς ενισχυτές και μετά θα έτρωγα όλο τον χρόνο μου στον πειραματισμό των δυνατοτήτων τους και των συνδυασμών τους.

Έτσι και αλλιώς, αυτό που μετράει στο ήχο που θα έχεις, είναι οι ρυθμίσεις και ακόμα πιο πολύ το μυαλό σου. Μετά έρχεται και ο εξοπλισμός.

Α! Για τσέκαρε κ αυτό:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα