Βιντεοκάμερα Zoom Q3HD και τύμπανα

Haris είπε:
Μπύρο, ωραίο, λυμένο παίξιμο - παρά τα κανα-δυο λαθάκια - και καλός ήχος δεδομένων των συνθηκών (και πολύ γρήγορο δεξί χέρι στο 'Murders...'!).

Για να είμαι ειλικρινής δεν βλέπω και τόσο δραματική διαφορά στην εικόνα σε σχέση με το HD. Το έχεις δοκιμάσει σε χαμηλό φωτισμό, π.χ. σε club;

Αν μπορέσεις κάποια στιγμή, βάλε το κάπου που να πιάνει όλη τη μπάντα (ηχητικά κυρίως, γιατί είναι δύσκολο να βρεις καλή γωνία λήψης και να έχεις και καλό ήχο).

Α, και φόρεσε μια μπλούζα! Υπάρχουν και κορίτσια στο φόρουμ και τα σκανδαλίζεις! ;D
Ευχαριστω Χαρη, νομιζω εκανα παραπανω λαθη αλλα τα κομματια δε τα εχω ''μελετησει'' και πολυ

Ειδικα το Last in Line μπορω να πω οτι ειναι αρκετα δυσκολο κομματι και τα λαθη γενικα ειναι θεμα δεσιματος στη μπαντα μιας και ειμαστε καινουργιο group

Σε χαμηλο φωτισμο δεν το εχω δοκιμασει του εχω κανει όμως firmware update για αυτο το θεμα

Το Zoom το πηρα κυρίως για να γραφω εμενα στις πρόβες για να βλέπω τα λάθη μου

Στην επόμενη όμως θα το βαλω κεντρο ώστε να ''πιάνει'' τα πάντα αλλά θα είναι μπροστα από τα τυμπανα

Μπλούζα δε πάιζει να βάλω! Ιδρώνω πάρα πολύ!

ΥΓ Τα τυμπανα αυτά είναι Castler η κάσα ΣΚΟΤΩΝΕΙ!

edit:

Στο θεμα ''συγκρισης'' με το HD δε ξερω αν αξιζει η διαφορα των 95 με 250 ευρω γιαυτό και πήρα το απλό μαζι με τροφοδοτικό, 16GB καρτα, τρίποδο μικρό, φορτιστη για μπαταρίες και μπαταρίες

Γενικα κοιταξτε το θεμα των επαναφορτιζόμενων ΑΞΙΖΟΥΝ!

Πήρα φορτιστη FischerAmps για 4xAA ή ΑΑΑ και φορτιστη για 9V μπαταρίες μαζι με 8 μπαταριες FischerAmps 2850MhA και 2 μπαταριες 9V FischerAmps

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ναι, το σκεφτόμουν κι εγώ για επαναφορτιζόμενες, γιατί τις κανονικές τις τρώει σαν στραγάλια...

Ρε παιδιά ψάχνω έναν "αντάπτορα" για το zoom για να το μπορώ να το βάζω σε βάση μικροφώνου ώστε να μπορώ να το τοποθετώ ψηλά.

Ουσιαστικά είναι αυτό: http://www.amazon.com/Zoom-H2-Mic-Clip-ZMA2-Recorder/dp/B001CZZLOW αλλά στην Ελλάδα δεν υπάρχει και ούτε στο thomann.

Αυτό που είδα στον thomann είναι αυτό: http://www.thomann.de/gr/millenium_sg2.htm

H εναλλάκτική που έχω σκεφτεί είναι να πάρω το κλασσικό τριποδο και να το τυλίξω με ταινία μέχρι να φτάσει στο πάχος του mic clip adapter

Και του Thomann φαίνεται ότι κάνει, αλλά γιατί δεν παίρνεις αυτό από το Amazon;

Haris είπε:
Και του Thomann φαίνεται ότι κάνει, αλλά γιατί δεν παίρνεις αυτό από το Amazon;
γιατι με τα μεταφορικα θα μου πάει ο κουκος αηδόνι για ενα αντικειμενο των 10 ευρω, δεν αξιζει να πληρωνεις τοσα λεφτα για τετοια μαραφετια απο εξωτερικο

Τελικά πήρα ενα τρίποδα που φτάνει κόντα στο 1.60 ύψος και εκανα τη δουλεια μου

Και λίγο πανοραμικό ποζεριλίκι τώρα για να γουστάρουμε...

Ωραίος! Το Take No Prisoners το' χεις, το Pull Me Under είναι καλό αλλά θέλει λίγη δουλειά, κυρίως ως προς το γκρουβ ("τραβάς" λίγο σε κάποια σημεία). Βέβαια, δεν είναι και από τα πιο εύκολα κομμάτια.

Δύο παρατηρήσεις:

Χαμήλωσε λίγο το ύψος της κάμερας, ώστε τα μικρόφωνα να πιάνουν περισσότερο τύμπανα και λιγότερο χώρο (κι ας μην έχεις πλήρες πανοραμικό πλάνο του σετ).

Τα δέρματα στα τομ τι είναι; Μου φαίνονται προμαφλαρισμένα και ακούγονται λίγο dead. Χρειάζονται και τα O-Rings;

Μπράβο και πάλι!

Haris είπε:
Ωραίος! Το Take No Prisoners το' χεις, το Pull Me Under είναι καλό αλλά θέλει λίγη δουλειά, κυρίως ως προς το γκρουβ ("τραβάς" λίγο σε κάποια σημεία). Βέβαια, δεν είναι και από τα πιο εύκολα κομμάτια.
Thanx! το Pull me Under ήταν 1 take, είχα να το παίξω και να το ακούσω από το 2002 όταν το ξαναεβγαλα με τη μια δεν το πίστευα. Κυρίως για τη σειρά. Γενικά δεν είναι πολύ δύσκολο, το είχα βγάλει όταν έπαιζα μόλις 2 χρόνια. Αλλά θέλει κ λίγη δουλίτσα.

Δύο παρατηρήσεις:

Χαμήλωσε λίγο το ύψος της κάμερας, ώστε τα μικρόφωνα να πιάνουν περισσότερο τύμπανα και λιγότερο χώρο (κι ας μην έχεις πλήρες πανοραμικό πλάνο του σετ).
Είπαμε το πλάνο είναι ποζεριλίκι!

Τα δέρματα στα τομ τι είναι; Μου φαίνονται προμαφλαρισμένα και ακούγονται λίγο dead. Χρειάζονται και τα O-Rings;
Τα δέρματα είναι Aquarian Studio X, είναι μονά, χοντρά με o-ring από κάτω ενσωματομένο.

Έβαλα και απο πάνω. Ο χώρος είναι όλος μπετο δεν έχω κανένα acoustic treatment και προς το παρόν κάνουν δουλειά, όταν το φτάξω λογικά θα τα βγάλω. Αν και εμένα μαρεσει ο dead ήχος, βεβαια αν έρθεις στην υπογα θα καταλάβεις ότι δεν είναι και τόσο dead...

Χώρος_1.jpg

Ναι, τώρα που είδα το χώρο σε καταλαβαίνω. Πρέπει να γίνεται της ...αντήχησης το κάγκελο εκεί μέσα.

Αναμένω πρόσκληση! (και όταν δεν θα κοιτάς θα σου εξαφανίσω τα rings και θα βγάλω τα μαξιλάρια από τις κάσες!);D.

Haris είπε:
Για να είμαι ειλικρινής δεν βλέπω και τόσο δραματική διαφορά στην εικόνα σε σχέση με το HD. Το έχεις δοκιμάσει σε χαμηλό φωτισμό, π.χ. σε club;
H αλήθεια είναι ότι το απλό zoom είναι πολύ πιο φθηνό ρε γαμώτο... Haris από την εμπειρία σου χάνει πολύ σε ήχο σε σχέση με το ΗD ? Να σημειώσω ότι δεν είμαι drummer και αν το χρησιμοποιήσω το θέλω μόνο για να γράφω κιθαρο-κλιψ...(δεν έχω σκοπο να καταγράψω π.χ. πρόβα, με drums μέσα δηλαδή κ.τ.λ., ούτε να το κουβαλάω σε συναυλίες)

Από ότι έχω ακούσει σε διάφορα βίντεο - μεταξύ των οποίων και του Μπύρου - σε ήχο δεν χάνει καθόλου σε σχέση με το HD. Νομίζω μάλιστα (με μια μικρή επιφύλαξη) ότι έχει τα ίδια ακριβώς μικρόφωνα.

Σημ. υποθέτω ότι εννοείς το απλό Q3 και όχι κάποιο από τα audio-only όπως τα H1, H2 ή Η4Ν...

Κοίτα, το απλό είχε ένα θεμα με το συναυλιακό φωτισμο αλλά λύθηκε με καινούργιο firmware. Για ήχο δε ξέρω δεν εχω δοκιμασει το HD. Πιστευω ότι η μόνη διαφορά είναι στην εικόνα.

Tο απλό μαζι με τροφοδοτικό, μπαταρίες επαναφορτιζόμενες fischer amps 2850MhAmp, τριποδακι μικρό, 16GB μνημη βγαινει γυρω στα 160€.

Το HD έχει 250€

παρτε κι ενα δικο μου...βρηκα καλυτερη γωνια στο στουντιακι μου,ηχητικα εννοω...ειναι γραμμενο με το λεβελ στο μεσαιο...παντως το γιουτουμπ τα σφαζει τα βιντεο τοσο σε εικονα οσο και σε ηχο...

Έχεις δίκιο φυσικά για το youtube, αλλά μου κάνει εντύπωση που το βίντεό σου δεν έχει καν την επιλογή 480p. Μήπως αποθήκευσες σε κάποιο συμπιεσμένο format το τελικό αρχείο;

Παρ' όλα αυτά ο ήχος είναι πολύ καλός και το παίξιμο ακόμα καλύτερο!

να κανω κ εγω, ο ασχετος απο ηχογραφησεις, την ερωτηση μου... Μονο με το zoom εχουν γραφτει ολα αυτα; ρωταω γιατι θελω να γραφω κ εγω αλλα χωρις τα 700-800 που μου ζητανε για εξοπλισμο!

BlackScorpio είπε:
να κανω κ εγω, ο ασχετος απο ηχογραφησεις, την ερωτηση μου... Μονο με το zoom εχουν γραφτει ολα αυτα; ρωταω γιατι θελω να γραφω κ εγω αλλα χωρις τα 700-800 που μου ζητανε για εξοπλισμο!
Ναι αυτά που είδες είναι με Zoom Q3

;D θα παρω λοιπον το ζουμακι για να ηχογραφω αξιοπρεπως κ οταν φτασω στο υψιπεδο του chambers :D -γκουχου- τοτε θα παρω μικροφωνα!

Απο την δική μου εμπειρία το απλό Q3 είναι πολύ καλό και δεν νομίζω οτι αξίζουν τα παραπάνω χρήματα για το HD. Προσωπικά το χρησιμοποιώ για τη μελέτη μου και για video-ασκήσεις που δίνω σε μαθητές. Ο ήχος δεν έχει διαφορά και η εικόνα με λίγο καλό φωτισμό έχει μικρές διαφορές και είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γενικά απο τη δουλειά που κάνει! Αυτά!  :)

p.s kapdrums apla den yparxeis! Groove on!!!! :)

Καλημερα kapdrums

Είμαι από αυτους τους ενοχλητικούς που κάθονται μπροστα στις συναυλιες και βιντεοσκοπούν χωρίς να καταφέρνουν να πετυχαίνουν καλό αποτέλεσμα ουτε σε εικόνα ούτε σε ήχο. Το βασικό πρόβλημα είναι ο ήχος και ότι peakάρει από τα μπασσα και τα τυμπανα από όσο έχω παρατηρήσει.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν με το εν λόγω μηχάνημα μπορώ να έχω το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς peakαρισμα σε συναυλιές heavy metal/hardcore/grind που ως επί το πλείστον βλέπω.

Ευχαριστώ

ενα δειγμα peakαρίσματος

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back