- Πόντοι
- 8
Για τους περισσότερους εδω μέσα αυτά που θα ρωτήσω είναι αστεία, δείξτε κατανόηση όμως.
Αν τα έχω καταλάβει σωστά τα πράγματα έχουν ως εξής:
Αν λέω κάτι λάθος παρακαλώ διορθώστε με
Κατά πόσο επιρεάζει το ηχείο τον τελικό ήχο? Μπορώ δηλαδή να έχω μια metal κιθάρα σε ένα metal εφφε και metal ενισχυτή και να ακούγομαι super, και με το ίδιο ηχείο να χρησιμοποιήσω άλλο εξοπλισμό και να παίξω jazz ή blues ή country?
Το πρόβλημα:
Μιας και ακούω και παίζω διάφορα είδη πολύ διαφορετικά μεταξύ τους, ψάχνω για ένα τρόπο να έχω αξιοπρεπείς ήχους στα διάφορα αυτά ειδη ή έστω σε ένα μεγάλο εύρος αυτών. Το να έχω 2-3 διαφορετικά όργανα είναι φυσικά προϋπόθεση.
Μπορώ να το πετύχω αυτό με 2-3 διαφορετικές κιθαρες, μία καλή πεταλίερα, έναν "ουδέτερο" ενισχυτή και ένα επίσης "ουδέτερο" ηχείο?
Συγνώμη για τις πολλές και χαοτικές ερωτήσεις αλλά έχω χαθεί με όλα αυτά που διαβάζω και δεν έχω τη δυνατότητα να δοκιμάσω 10 διαφορετικά setup εφφε-ενισχυτη-ηχειου ώστε να βγάλω τα δικά μου συμπεράσματα.
Αν τα έχω καταλάβει σωστά τα πράγματα έχουν ως εξής:
- Συνδέεις την κιθάρα στο όποιο πεταλάκι ή πεταλιέρα. Συνδέεις την πεταλιέρα σε έναν ενισχυτή (μια φέτα ή ένα μικρό κουτί, χωρίς ηχείο). Και τέλος συνδέεις τον ενισχυτή σε ένα ηχείο(cabinet).
- Transistor = ψηφιακό, λάμπα = αναλογικό
- Οι περισσότεροι φτηνοί transistor "ενισχυτές" είναι ουσιαστικά ενισχυτής και ηχείο (2 σε 1).
- Το εφφέ μπορεί να είναι πεταλάκι αναλογικό, πεταλάκι ψηφιακό ή πεταλίερα με διάφορα πάνω (ψηφιακή).
- Ο ενισχυτής μπορεί να είναι αναλογικός λάμπα ή transistor.
- Το ηχείο μπορεί να είναι λάμπα ή transistor.
Αν λέω κάτι λάθος παρακαλώ διορθώστε με

Κατά πόσο επιρεάζει το ηχείο τον τελικό ήχο? Μπορώ δηλαδή να έχω μια metal κιθάρα σε ένα metal εφφε και metal ενισχυτή και να ακούγομαι super, και με το ίδιο ηχείο να χρησιμοποιήσω άλλο εξοπλισμό και να παίξω jazz ή blues ή country?
Το πρόβλημα:
Μιας και ακούω και παίζω διάφορα είδη πολύ διαφορετικά μεταξύ τους, ψάχνω για ένα τρόπο να έχω αξιοπρεπείς ήχους στα διάφορα αυτά ειδη ή έστω σε ένα μεγάλο εύρος αυτών. Το να έχω 2-3 διαφορετικά όργανα είναι φυσικά προϋπόθεση.
Μπορώ να το πετύχω αυτό με 2-3 διαφορετικές κιθαρες, μία καλή πεταλίερα, έναν "ουδέτερο" ενισχυτή και ένα επίσης "ουδέτερο" ηχείο?
Συγνώμη για τις πολλές και χαοτικές ερωτήσεις αλλά έχω χαθεί με όλα αυτά που διαβάζω και δεν έχω τη δυνατότητα να δοκιμάσω 10 διαφορετικά setup εφφε-ενισχυτη-ηχειου ώστε να βγάλω τα δικά μου συμπεράσματα.
Τελευταία επεξεργασία από moderator: