Βάνδαλοι ρήμαξαν το Ωδείο Athenaeum

Η ανακοίνωση του ωδείου:

Η έρημη, λόγω lockdown, οδός Αδριανού, όπου στο νούμερο 3 εδώ και 22 χρόνια στεγάζονται το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο και το Ωδείο Athenaeum (Ατενέουμ), έδωσαν μία λαμπρή ευκαιρία σε κλέφτες να κόψουν σιδεριά παραθύρου, να παραβιάσουν πόρτες και με την ησυχία τους να βανδαλίσουν, καταστρέψουν και απογυμνώσουν το κτίριο αλλά και να απαλλοτριώσουν τη μεγάλη περιουσία των δύο οργανισμών.

Κάποια στιγμή, τις τελευταίες 20 ημέρες, οι παραπάνω αναφερόμενοι παραβατικοί εγκαταστάθηκαν, στην ουσία, στο κτήριο και αφού έψαξαν σχολαστικά και άδειασαν όλες τις βιβλιοθήκες -μουσικές και της διοίκησης-, τα γραφεία, το λογιστήριο και τους υπόλοιπους χώρους του, έκλεψαν ή κατέστρεψαν τα πάντα: κιθάρες, βιολοντσέλο κοντραμπάσο, άρπα, μεταλλόφωνα και ξυλόφωνα, 3 σετ ντραμς, πίνακες, γλυπτά και φωτιστικά, τηλεφωνικό κέντρο και υπολογιστές, σωληνώσεις ύδρευσης, θέρμανσης και καλωδιώσεις ΔΕΗ, με αποκορύφωμα την καταστροφή του σετ των μεγάλων κρουστών, που δεν μπορούσαν να μεταφέρουν, για να αποσπάσουν τα μεταλλικά στεφάνια των τυμπάνων και τέλος προχώρησαν στον ψεκασμό όλου του εσωτερικού του τριώροφου κτηρίου με σκόνη από τους πυροσβεστήρες. Από τον ψεκασμό δεν γλίτωσαν ούτε και τα 18 πιάνα που βρέθηκαν ανοικτά και σε άθλια κατάσταση. Τελικά, κάτοικος της περιοχής τους αντιλήφθηκε, κάποια στιγμή που έφευγαν και έγινε γνωστή και η τεράστια καταστροφή – παράπλευρη συνέπεια της πανδημίας.

Το Athenaeum, διοίκηση, καθηγητές και σπουδαστές, αυτή τη στιγμή, μετά το πρώτο μεγάλο σοκ και αναμένοντας την απόφαση για την επαναλειτουργία και των Ωδείων, έχει αποδοθεί σε έναν αγώνα αποκατάστασης κάποιων βασικών συνθηκών λειτουργίας του ώστε να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι εξετάσεις για τα διπλώματα τον Ιανουάριο και τον Ιούνιο, αλλά και τα μαθήματα των 200 σπουδαστών του

Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου και θύραν περιοχής περί τα χείλη μου.... 

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εδώ κάτι μπουμπούκια είχαν προκαλέσει ζημιά 100.000ε σε εργαστήρια του ΕΚΠΑ, με αποτέλεσμα να φύγουν παιδιά που έκαναν PhD εκεί. Στο Ωδείο θα κολλούσαν; 

Ντροπή, δυστυχώς δεν υπάρχει σωτηρία σε αυτόν τον τόπο.

Τα γνωστα  χαιδεμενα καλοπαιδα. Λυπαμαι τον φορεα που εν καιρω πανδημιας θα πρεπει να βαλει κ το χερι στην τσεπη για να αποκαταστησει τις ζημιες.

Ρε παιδιά λύστε μου μια απορία... Μόνο για το κλέψιμο γίνονται όλα αυτά;  ή υπάρχουν "άλλοι" λόγοι;

Στο συγκεκριμένο φαίνεται πως δεν σταμάτησαν στην κλοπή αλλά κατεστρεψαν ότι άφησαν αφου έκαναν χρήση του χώρου. Αλλά ας τα αφήσουμε αυτά γιατί βγάζουν φίδια.

Είναι κρίμα πάντως για το ωδείο, γι αυτό που έχουν να αντιμετωπίσουν αν δεν είναι ασφαλισμένοι.

Με όλη τη σημασία της λέξης, θλίβομαι.

Ρε παιδιά λύστε μου μια απορία... Μόνο για το κλέψιμο γίνονται όλα αυτά;  ή υπάρχουν "άλλοι" λόγοι;
Αν υπάρχουν "άλλοι" λόγοι, για μενα καταπλακώθηκαν κάτω από τα χαλάσματα και δεν μπορώ να τους διακρίνω. Το περιστατικό πάντως με ενέπνευσε ως θέμα βιβλίου. Μετα τα θέματα "Σοσιαλισμός και Μπουρζουαζία", "Τσιγαρόβια άσκηση και σακχαρολιπιδική υπερτροφία" και "Η Μαγεία της Αστικής Ζωής", ήρθε η ώρα να καταπιαστώ και με το "Χουλιγκανισμός και Καλαισθησία".

Μακάρι να βρουν άκρη οι άνθρωποι, να αποζημιωθούν, και να οπλιστούν με κουράγιο να τα ξαναφτιάξουν.

Λόγω πολύχρονων επίσκεψεων και γειτονίας με το ωδείο , είμαι με αισθήματα που ξεπερνούν την θλίψη και φλερτάρουν με τον φανατισμό κατά των βανδάλων.

Δυστυχώς δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός.

Εντάξει, δεν θα κάνουμε και τους ντετέκτιβ της αστυνομίας (που 20 μέρες δεν πήρε χαμπάρι τίποτα μέσα στο κέντρο της Αθήνας), αλλά το γεγονός ότι έκοψαν και πουλησαν τα μεταλλικά μέρη (μέχρι και τα ρουμπινέτα από τους νιπτήρες βλέπω ότι λείπουν!), σωληνώσεις θέρμανσης, καλώδια κλπ για σκραπ, καταδεικνύει συγκεκριμένο χώρο...
Η Αττική οδός είναι σκοτεινή από τη Φυλής και κάτω σε σημεία, επειδή κλέβουν τα καλώδια από τους φωτοδότες, τι να λέμε...
Αναμένω την ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης.

Το γεγονός πάντως από μόνο του είναι τόσο κατακριτέο, που καμία "ιδεολογία", πανκ, καταληψης ή άλλη, δεν το δικαιολογεί.

Δεν θα πήγαινε το μυαλό μου ότι μπορεί να υπάρχει οτιδήποτε αξίας στην συγκεκομμένη περιοχή. Μιλάμε για μια σχεδόν ακατοίκητη περιοχή με ορισμένα ισόγεια εμπορικά καταστήματα και πολλούς εγκαταλειμμένους χώρους ή υπό κατάληψη. Μικροπράγματα αξίας δεν θα άφηνα εκεί ακόμα και πίσω από πολύ βαριές πόρτες και συναγερμούς, υποδομές δεν είχαν όπως φαίνεται. Φταίνε

Αυτοί πρέπει να είναι βάνδαλοι του πνεύματος, σπάνε ωδεία όχι επιχειρήσεις. 

Νομίζω φταίει και λίγο η γενική κατάσταση στην περιοχή (θεωρία σπασμένου παραθύρου).  Σε όλη την περιοχή οι βανδαλισμοί του δημόσιου χώρου είναι εκτεταμένοι. Μουτζούρες δήθεν γκραφιτι, σπασμένα πεζοδρόμια κλπ. 

Και αν τους πιάσουν δεν πρόκειται να καταδικαστούν, θα βγουν οι γνωστοί να πουν ότι είναι "παιδιά" και ότι φταίει η κακούργα η κοινωνία και τα μνημόνια.  

Φταίνε
Ας μη φορούσαν κοντή φούστα.

θα βγουν οι γνωστοί να πουν ότι είναι "παιδιά" και ότι φταίει η κακούργα οι κοινωνία και τα μνημόνια.  

Ποιοι είναι οι γνωστοί? Γνωστοί σου?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back