Van Zandt pickups!

Υπέροχο και αυτό!!!

Δε μας είπες όμως πώς ηχογραφείς! (Εκτός αν το έγραψες και δε το έπιασα...)

Να πέταγα κι εγώ κάνα διπλό στη στρατ μου; ::)

Είμαι longshadow-fun, και μου άρεσε και αυτό το κλιπάκι, αν και δεν είχε κλείσιμο...  :P Αφού, όμως είναι pickup review, δεν πιάνεται... ;D

elavd είπε:
Υπέροχο και αυτό!!!

Δε μας είπες όμως πώς ηχογραφείς! (Εκτός αν το έγραψες και δε το έπιασα...)
Είπα ότι σε αυτά τα κλιπς τα πάντα είναι software.(Η κιθάρα δηλαδή είναι connect στο line in του υπολογιστή.)

Απλά δεν είχα πει ποιό....Είναι λοιπόν το Trash της Izotope.

Να πέταγα κι εγώ κάνα διπλό στη στρατ μου; ::)
Να το κάνεις μόνο αν βάλεις διπλό με αρκετά πρίμα και low output (απο 9k και κάτω) ο οποίος όταν σπλιτάρει για να παίξει μαζί με τον μεσαίο να σου δίνει αυτό που θα σου έδινε κι ένας strat bridge μονός...

Quack!

Βασικά μου είχε περάσει από το μυαλό μια περίεργη ιδέα... Να ρουτάρω την κιθάρα για διπλό, και έτσι να έχω κάτω δύο μαγνήτες, τον μονό που έχει ήδη, και έναν διπλό σε μέγεθος μονού κολλητά με αυτόν... Με ένα switch όταν ο ένας είναι ενεργός, ο άλλος δεν θα παίζει...

Έτσι διατηείται ο κλασικος στρατ χαρακτήρας, και προστίθεται "προαιρετικό" γκάζι... :)

kultura είπε:
Βασικά μου είχε περάσει από το μυαλό μια περίεργη ιδέα... Να ρουτάρω την κιθάρα για διπλό, και έτσι να έχω κάτω δύο μαγνήτες, τον μονό που έχει ήδη, και έναν διπλό σε μέγεθος μονού κολλητά με αυτόν... Με ένα switch όταν ο ένας είναι ενεργός, ο άλλος δεν θα παίζει...

Έτσι διατηείται ο κλασικος στρατ χαρακτήρας, και προστίθεται "προαιρετικό" γκάζι... :)
Έξυπνο ακούγεται σαν ιδέα απλά οι διπλοί σε μέγεθος μονού δεν μου γεμίζουν και τόσο το μάτι..(εννοώ το αυτί!.. ;))

Εγώ αυτό που σκέφτομαι να κάνω είναι με ένα switch ή ένα puch-pull να κάνω τον humbucker να παίζει αν θέλω σαν μονός και στη θέση 5.

'Ετσι θα έχω κι αυτό που μου λείπει τώρα, ήχο μονού στην πίσω θέση δηλαδή.

(αλλά και ο συνδυασμός μονού bridge μαζί με neck χρησιμοποιώντας το blend pot θα δώσει μια πιο...tele χροιά.)

Τι να κάνεις τους μαγνήτες;

τα δάχτυλά σου να μας πείς

απο που πήρες  ;D ;D ;D

zappa είπε:

απο που πήρες  ;D ;D ;D
Καλά, από αυτή την άποψη ο longshadow έχει ψωνίσει πολύ καλά!

longshadow είπε:
switch ή ένα puch-pull
τι ειναι το puch :o!!!!!!!!!!!!.... pull

θες να πεις κατι ??  ::) :P

ε?

zappa είπε:
Τι να κάνεις τους μαγνήτες;

απο που πήρες  ;D ;D ;D
Αυτό ξαναπές το....

Και μέτριοι να ήταν οι Van Zandt (που είναι καταπληκτικοί) τους χρωμάτισε το παίξιμό σου......

H τιμούλα τους είναι λίγο τσουχτερή διότι τα 250$ σου βγαίνει το σετάκι -κι αν θα είναι σαν τους δικούς σου....

ενώ οι Pure Vintage Tonerider είναι κοντά στο 100άρι και είναι εξαιρετικοί μαγνήτες (αν κι εγώ προτιμώ τους surfuri που είναι πιό κοντά στους 54αρηδες αλλά λίγο πιό γκαζάτοι)

Δεν νομίζω πως οι van zandt είναι ακριβοί...

Είναι στο ίδιο price range με όλους τους υπόλοιπους γνωστούς κατασκευαστές (lindy fralin, jason lollar, don mare κλπ..)

Απλά αυτοί που αναφέρεις είναι αρκετά φθηνότεροι απο τον μέσο όρο...

Πάντως αν κάποιος ήθελε vintage strat sound σε κάπως καλύτερη τιμή, εγω θα του πρότεινα fender c.s. '54 ή c.s.'69..

Δεν λέω πως οι tonerider είναι κακοί ,απλά δεν έχω άποψη...

Έχεις 100% δίκιο, και οι καλοί Lace και οι Κιnnman κλπ στην ίδια τιμή παίζουν.....

πως δεν ειναι αξιοπιστο?!

εχουν σταθερη αξιοπιστια στο να σε γραφουν στα υποδηματα τους και να κανουν τους κινεζους ΑΦΟΥ παρουν τα λεφτα σου... ;D ;D ;D

Εχω τρεις μονους παλιους.

Απο τα καλυτερα μονα μαγνητακια που εχω ακουσει.

Σκανε, μεγαλη εξοδο, ζεστα και καθαρα τα μπασα στο νεκ, σκαστο αλλα οχι τσιριχτο το μπριτζ και ο μεσαιος δεν ειναι απλα για τη 2 και 4 θεση. Αυτος παιζει τα λιντ.  ;D

Επανέρχομαι στο θέμα γιατί έχω καινούρια κλιπς.  :)

Εδω και 2-3 ημέρες έχω σπίτι μου ένα beyerdynamic M 201 TG δυναμικό μικρόφωνο.(είναι ας το πούμε το αντίστοιχο sm57 της beyer)

Ηχογράφησα λοιπόν μερικά κλιπς με το mic κολλητό στην καμπίνα του mesa/boogie dc3.

Ο ενισχυτής είναι στο καθαρό κανάλι, χωρίς καθόλου reverb και με το volume περίπου στο 3,5.

(όσοι έχουν παίξει dc3 ξέρουν οτι αυτό είναι αρκετά δυνατά!)

Ήθελα τα κλιπς να είναι όσο πιο κοντά γίνεται σε αυτό που ακούω εγώ όταν παίζω με τους van zandts.

Γι' αυτό δεν έχω προσθέσει τίποτα απολύτως...ούτε βάθια, ούτε κομπρέσορες αλλά ούτε και eq.

(Σημειώνω οτι είναι η πρώτη φορά που επιχειρώ μόνος μου ηχογραφήσεις με μικρόφωνο και σίγουρα θέλει αρκετό ψάξιμο το όλο θέμα...ακόμα κι έτσι όμως είναι πολύ πιο realistic απο τα αρχικά μου κλιπς σε αυτό το θέμα...)

1. middle+bridge(split humbucker)...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back