...αλλά σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει...Bars είπε:γεια σε ολους.ξερω οτι το firewire ειναι πιο γρηγορο πρωτοκολλο μεταφορας δεδομενων αλλα...
Όντως; Τι επεισόδια έχω χάσει; (γιατί βαριέμαι να ψάχνω τώραmarathon είπε:...αλλά σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει...![]()
Η Αpple πάντως το έχει καταργήσει εδώ και κανα 2 χρόνια.Haris είπε:Όντως; Τι επεισόδια έχω χάσει; (γιατί βαριέμαι να ψάχνω τώρα)
Φίλος...το παιδί ήρθε σε ένα μουσικό forum, μίλησε για σοβαρά κομπιούτερ...άρα ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ θα μιλήσουμε για Apple...για κάνε καμμιά βόλτα εκεί στα στούντια στη Γερμανία που συχνάζεις ;D ;DSuperfunk είπε:Φιλως το παιδι μιλησε για ΣΟΒΑΡΑ κομπιουτερ ,οχι για Apple.... ;D ;D
Πλεον πολυ λιγες συσκευες ερχονται με firewire. Απο εκει που η Apple (η δημιουργος του firewire) εδινε σχεδον ολα τα λαπτοπ και τα Mac της με firewire τωρα θα δυσκολευτεις να βρεις τετοια... Αυτο κυριως επειδη το usb ειναι πιο φτηνο στην κατασκευη και εγινε η στανταρ θυρα μεταφορας δεδομενων και επειδη η Apple δουλευει και πανω σε μια αλλη τεχνολογια τωρα, Thunderbolt, που ειναι 12 φορες πιο γρηγορη απο firewire και 20 φορες απο usb.Haris είπε:Όντως; Τι επεισόδια έχω χάσει; (γιατί βαριέμαι να ψάχνω τώρα)
...και θα μείνουμε με τους εξωτερικούς δίσκους...BlackForest είπε:Η αληθεια ειναι πως το firewire σιγα σιγα χανεται γιατι αναπτυσσονται καινουργιες τεχνολογιες πιο γρηγορες.
Νομίζω ότι η ερώτηση του ΟΡ απαντήθηκε...εσύ είσαι "περπατημένος" ;DCostas Siachamis είπε:...περίμενα διαβάσω κάποια εκπληκτική είδηση...αλλά....μπάαα...
Δηλαδη?Costas Siachamis είπε:...περίμενα διαβάσω κάποια εκπληκτική είδηση...αλλά....μπάαα...
Από όλα έχω γω...καλυμμένος ...μέχρι και u.s.f. έχω στο δικό μου.marathon είπε:Νομίζω ότι η ερώτηση του ΟΡ απαντήθηκε...εσύ είσαι "περπατημένος" ;D
Και πού να τον βάλω εγώ τώρα το εξωτερικό σκληρό; (ΜΗΝ διανοηθεί να απαντήσει κανείς! ;D).marathon είπε:...και θα μείνουμε με τους εξωτερικούς δίσκους...![]()
Η Focusrite έχει ανακοινώσει ότι όλες οι FW κάρτες της είναι συμβατές με Thunderbolt. Οπότε τίποτα δεν πάει χαμένο. Βασικά όποιος θέλει να δουλέψει σε Windows μηχάνημα με κάρτα firewire, αν δεν έχει ήδη ένα laptop με ExpressCard slot, ώστε να βάλει έναν FW adapter με chipsets που είναι πιο κατάλληλα με κάρτες ήχου FW (κυρίως Texas Instruments και VIA), μπορεί άνετα να κάνει το ίδιο σε έναν σταθερό, για τους οποίους υπάρχουν ακόμα αξιόλογες λύσεις για FW adapters για PCI/PCIexpress, που διαθέτουν τα προαναφερθέντα chipsets. Αυτό που πάει δυστυχώς περίπατο είναι η λύση της FW κάρτας σε laptop, καθώς τα καινούργια πλέον δε βγαίνουν ούτε με FW ούτε με ExpressCard slot.adamo_fender είπε:δε το βλεπω να πηγαινει ακομα για αποσυρση το fw. το θαντερμπολτ ειναι και 'πολυθυρα' εκτος απο θαντερμπολτ. 4-5 καρτες ηχου πρεπει να υπαρχουν αυτη τη στιγμη θαντερ.
η επεκταση της uaudio εχει 400 ευρω αν θυμαμαι καλα. οποτε φανταζομαι οτι θα αργησουν να το βαλουν στις καρτες του 250ευρου. να προλαβουν να βγαλουν κανα εκατομμυριο. για ψοφο δεν νομιζω να παει το θαντερ. εχει βγει και για πσ.
fw θα χρειαστεις σε πολυκαναλες ηχογραφησεις, και για χαμηλο latency
εγω πηρα κατευθειαν μητρικη με fw. και texas instruments. ;pΒασικά όποιος θέλει να δουλέψει σε Windows μηχάνημα με κάρτα firewire, αν δεν έχει ήδη ένα laptop με ExpressCard slot, ώστε να βάλει έναν FW adapter με chipsets που είναι πιο κατάλληλα με κάρτες ήχου FW (κυρίως Texas Insttuments και VIA), μπορεί άνετα να κάνει το ίδιο σε έναν σταθερό, για τους οποίους υπάρχουν ακόμα αξιόλογες λύσεις για FW adapters για PCI/PCIexpress, που διαθέτουν τα προαναφερθέντα chipsets.
Πρωσοπικα χρησιμοποιω και pc και mac για rec/edit/mixing..δεν ειμαστε ρατσιστες , η δουλεια μας να γινεται!..ουτως η αλλως ολα του διαολου μηχανηματα ειναι ;DSuperfunk είπε:Φιλως το παιδι μιλησε για ΣΟΒΑΡΑ κομπιουτερ ,οχι για Apple.... ;D ;D
Νομιζω πως η απαντηση σου με καλυψε πληρως. Εβλεπα 32-channel κονσολες που υπαρχουν σε USB και αναρωτιωμουν γιατι να χρειαστω/προτιμισω firewire αντι για usb2 . Ακομα και να γραφεις ολα τα πχ 32 καναλια σε πχ 96Khz 24bit πιστευα οτι το usb θα αρκουσε για μεταφορα των δεδομενων χωρις προβληματα/αργο latency...fw θα χρειαστεις σε πολυκαναλες ηχογραφησεις, και για χαμηλο latency