Αγαπητοί φίλοι θα χρειαστώ για άλλη μια φορά την βοήθεια σας. Έχω ένα όρθιο (Upright) πιάνο το οποίο επιθυμώ να ηχογραφήσω. Θέλω να κάνω ένα setup το οποίο να είναι μόνιμο, και να μην χρειάζεται κάθε φορά να τοποθετώ βάσεις μικροφώνων, αφού το πιάνο είναι στο σαλόνι (φανταστείτε τι παντόφλα έχει να πέσει αν έχω μόνιμα 2-3 γερανούς στο σαλόνι του σπιτιού). Η αρχική μου σκέψη, και αφού συμβουλεύτηκα την σχετική βιβλιογραφία, ήταν να τοποθετήσω 2 boundary μικρόφωνα εσωτερικά στο πιάνο, με κλειστό καπάκι, αφενός για την αποφυγή της παντόφλας αφετέρου για την αποφυγή των εξωτερικών θορύβων που δυστυχώς είναι αρκετοί. Ένας φίλος, και έμπυρος ηχολήπτης μου είπε ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατον να έχει καλό αποτέλεσμα, τόσο λόγο τον ανακλάσεων, όσο και από την έλλειψη αέρα εσωτερικά στο πιάνο. Εγώ πάλι ήμουν παρόν σε legit prof studio που ο άνθρωπος έκανε ηχογράφηση πιάνου με κλιστώ καπάκι και μικρόφωνα εσωτερικά.
Μπέρδεμα!!!!
Πριν μπω λοιπόν στην διαδικασία τοποθέτησης και ηχογράφησες σκέφτηκα να ζητήσω την βοήθεια σας. Τα μικρόφωνα που έχω είναι 2 Beyerdynamic MPC65V, τα οποία θα περάσουν από DBX noise gate, πριν καταλήξουν στην κάρτα ήχου. Θα καταφέρω να κάνω μια ‘ανεκτή’ ηχογράφηση και ποιά θα ήταν η σωστή τοποθέτηση? Ευχαριστώ
Μπέρδεμα!!!!
Πριν μπω λοιπόν στην διαδικασία τοποθέτησης και ηχογράφησες σκέφτηκα να ζητήσω την βοήθεια σας. Τα μικρόφωνα που έχω είναι 2 Beyerdynamic MPC65V, τα οποία θα περάσουν από DBX noise gate, πριν καταλήξουν στην κάρτα ήχου. Θα καταφέρω να κάνω μια ‘ανεκτή’ ηχογράφηση και ποιά θα ήταν η σωστή τοποθέτηση? Ευχαριστώ