TYROS 2 DEMO ! ! !

diSco

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Κανοντας μια βολτα στα διαφορα topic εχω καταλαβει οτι σε αυτο το forum υπαρχουν ατομα που γνωριζουν πολυ καλα το θεμα keyboard. Δηλαδη τι καλα, επαγγελματιες ειναι οι ανθρωποι που μας δινουν λιγο απο την γνωση τους αλλα και χομπιστες που εξισου γνωριζουν καλα.

Το 1989 αγορασα (o father δηλ. γιατι εγω ημουνα κλανια ακομα) ενα ΥΑΜΑΗΑ psr 2500 και το κοπαναγα. Πλιμ πλιμ πλομ πλομ τελος παντων και κολησα το μικροβιοοοο. Επειδη ομως εδω και 5-6 χρονια τα μισα πληκτρα δεν δουλευουν (απο το πολυ πλιμ πλομ) και επειδη εχω παθει στερηση εχω βγει στην γυρα να μαθω τα φρεσκα νεα.

Εσεις βεβαια δεν χρειαζεσται καθοδηγηση αλλα κατι τυποι σαν και μενα....

Θελω κατι καλο (τωρα θα το πληρωσω απο την τσεπη μου βεβαια) και πλεω μεταξυ TYROS 2 (ΦΕΤΑ) , KORG PA1 X PRO , ROLAND G70, KETRON SD1 και κατι αλλα.

Βασικα δεν ζηταω την γνωμη σας αλλα αμα θελετε ειναι ευπροσδεκτη. Λέω τωρα...

Ας μοιραστουμε μαζι παντως αυτο το demo (το καλυτερο που εχω βρει) για το TYROS 2 μπορει να το ξερετε μπορει οχι.

Ο τυπος λεγεται PETER BAARTMANS

http://www.piens.com/movies/index.lasso?id=1

enjoy

Γιατί δεν κάνεις ενα service στα πλήκτρα; :) Εγώ έχω κάνει 2 φορές στο παλιό μου PSR-A3. Αμέσως θα στα φτιάξουνε και θα είναι σαν καινούριο το clavie και θα σου έρθει και φτηνά.. Anyway το Tyros2 είναι πολύ καλό arranger αλλά πανάκριβο :( Δεν ξέρω τις τιμές που έχουν τα ανταγωνιστικά μοντέλα βέβαια αλλά μου φαίνονται πολλά λεφτά για arranger.

Αν έχεις κατασταλάξει οτι θες arranger για πλήκτρα και έχεις τα χρήματα , με γειά σου! και περιμένω εντυπώσεις και κανένα δικό σου demo στο μέλλον :wink: :)

αγαπητε φιλε χ_pap εχεις δικιο οτι αυτα ειναι πολλα λεφτα για arranger και αυτο το διεπιστωσα εχτες κανοντας μια βολτα στα μαγαζια. Να σου πω βασικα οτι βρισκομαι στην ιταλια αν και δεν παιζει μεγαλο ρολο μονο στο θεμα των τιμων οπου ειναι κατιτις καλυτερες απο την ελλαδα, βασικα λογο μεγαλου ανταγωνισμου.

Πηγα που λες και βρηκα ολα τα καλουδια μαζεμενα, αποτελεσμα να κατσω πανω απο 2 ωρες στο μαγαζι να δοκιμαζω το ενα μηχανημα μετα το αλλο.

Η προσοχη μου επικεντρωθηκε στα korg στην σειρα Pa (50,80,pax1.....)

και επαθα την πλακα μου οταν διεπιστωσα οτι η ποιοτητα ηχου μεταξυ του pa 50 με το pa1 x πρακτικα ειναι ανυπαρκτη. Αυτο που πληρωνεις στο pa1x βασικα ειναι καποιες δυνατοτητες τις οποιες εγω προσωπικα δεν προκυτε να χρησιμοποιησω ποτε. Βλεπε sampler και voice harmony, σκληρους δισκους και κατι αλλα που δεν μου χρειαζονται, ακι αν μιλαμε για το pa1x pro αντε και ενα κλαβιε 76.

Τελικα μου φενεται οτι εχει ερθει η στιγμη που τα φτηνοτερα μοντελα δεν εχουν να ζηλεψουν σε τεχνολογια απο τα μεγαλα τους αδερφακια, προς χαρη δικια μας βεβαια που δεν ειναι αναγκη να ξηλοθουμε για να αποκτησουμε.

Τωρα για το παλιο Yamaha μου δεν το σηζητω να το ψαξω. Το χασμα με την καινουρια τεχνολογια ειναι μεγαλο εως τεραστιο, εξαλλου δεν σου κρυβω οτι με ψυνει ενα ανηψακι μου να του το δωσω.....μεγεια του!!

Και για τα πρακτικα τιμη Pa 50 820 euro

Pa1 x pro 2780 euro

μηλαμε για διαφορα......

Όπως τα λες είναι.. αστειευόμενος σου έγραψα να αλλάξεις πλήκτρα :) .. Ρε θα το ξεγελάσεις το ανηψάκι και θα του το δώσεις με χαλασμένο κλαβιέ; :)

Στο θέμα arranger τώρα, έχω προσέξει πως στα περισσότερα από αυτα δεν πληρώνεις ποιότητα και την "sound engine" γενικά αλλά το πόσα έτοιμα πράγματα σου δίνουν από την εταιρία.. περισσότεροι ρυθμοί, περισσότερα articulations που είναι και η νέα μόδα.. έτοιμες λούπες.. που ουσιαστικά αν έχεις το χρόνο και τη δυνατότητα τα φτιάχνεις με ένα καλό synth μόνος σου αυτά. Βέβαια ποιός έχει το χρόνο και τη δυνατότητα θα μου πείς.. αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Για παράδειγμα η Yamaha δεν έχει πουθενά την τεχνολογία και τη δύναμη που έχει το motifES . Βέβαια μαυτό πρέπει να δημιουργήσεις μόνος σου. Ενώ στο Tyros έχει βάλει οτι θες και δεν θες από περιφεριακά και από έτοιμα πράγματα.. που δύσκολα ενας μόνος του έχει το χρόνο να τα φτιάξει όλα αυτά.. παρόλα αυτά η τεχνολογία του Tyros δεν είναι ανώτερη από το motifES.

Και μια και το ανέφερες σε οτι αφορά τον ήχο ούτε εγώ κατάλαβα διαφορά μεταξύ του Pa50 με το Pa80.

Για τις τιμές μπορώ να πώ πως έχουν καλυτερέψει και στην ελλάδα.. θέλει λίγο ψάξημο όμως και να μην κοιτάς μόνο της αντιπροσωπείες.. έχει δόμο ακόμα όμως.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα