"Τσάκαλος" RIP

• Thread starter Thread starter ez
  • Start date Start date
  • Last post Πρόσφατη δραστηριότητα Πρόσφατη δραστηριότητα:
  • Απαντήσεις Απαντήσεις: Απαντήσεις 12
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις: Εμφανίσεις 2K

ez

Performance Guru
Πόντοι
1,038
Μια και βλέπω με λύπη πως η είδηση του θανάτου του Γιώργου Τσακαλίδη δεν βρήκε θέση σε τούτες τις σελίδες.

https://parallaximag.gr/thessaloniki-news/efyge-apo-ti-zoi-o-thrylikos-giorgos-tsakalidis?fbclid=IwAR2QgHds4CFdq896AhFcIpWj657aEgUtGoz82OjyP3vsUNC7rtn2K0tPbxs

Ίδρυσε την Ano Kato Records το 1984 που κυκλοφόρησε μερικές από τις σημαντικότερες παραγωγές της ελληνικής ροκ σκηνής. Εκεί ηχογράφησαν δίσκους οι Τρύπες, Νάνοι, Blues Gang, Κώστας Βόμβολος, Σάκης Παπαδημήτριου, Κώστας Μαγγίνας, Μπάντα της Φλώρινας, Δάρνακες, Ηλίας Ζάικος, Blues Wire Μωρά στη Φωτιά, Ξύλινα Σπαθιά και τόσοι άλλοι..

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μια και βλέπω με λύπη πως η είδηση του θανάτου του Γιώργου Τσακαλίδη δεν βρήκε θέση σε τούτες τις σελίδες.

ίσως δεν είναι (?) ο κατάλληλος χώρος....

41233-b7371aa3e095eb39eb764f0fbde43780.jpg

Η ανάγκη σου να προσθέσεις το ερωτηματικό στο σχόλιο σου είναι η απάντηση.

Αν όχι εδώ, που;
η συνεισφορά του μακαρίτη ήταν στο περιθώριο των ευρύτερων μουσικών δρώμενων της χώρας.

η συνεισφορά του μακαρίτη ήταν στο περιθώριο των ευρύτερων μουσικών δρώμενων της χώρας.
Διαφωνώ, εκτός αν θεωρείς -εκτός των άλλων- τις "Τρύπες" περιθώριο της ελληνικής σκηνής.

Ειρήνη υμίν.

Διαφωνώ, εκτός αν θεωρείς -εκτός των άλλων- τις "Τρύπες" περιθώριο της ελληνικής σκηνής.

Ειρήνη υμίν.
όχι βέβαια...

εννοώ ότι δεν υπάρχει κοινός τόπος με τους (σημερινούς τουλάχιστον) θαμώνες του εδώ χώρου.

Εγώ θα κάνω το εξής απλοϊκο, ίσως επιφανειακό, καθόλου όμως ειρωνικό σχόλιο:

Αρκεί κάποιος να το ποστάρει ώστε να βρει θέση σε τούτες τις σελίδες.

Για να θυμούνται οι "παλιοί" (ή γνωρίζοντες) και να μαθαίνουν οι νέοι (ή μη-γνωρίζοντες)....όπως και του λόγου μου, που ναι μεν ήξερα την δισκογραφική, έχοντας και δίσκους, αλλά ιδέα δεν είχα για το δημιουργό της.

Εγώ θα κάνω το εξής απλοϊκο, ίσως επιφανειακό, καθόλου όμως ειρωνικό σχόλιο:

Αρκεί κάποιος να το ποστάρει ώστε να βρει θέση σε τούτες τις σελίδες.

Για να θυμούνται οι "παλιοί" (ή γνωρίζοντες) και να μαθαίνουν οι νέοι (ή μη-γνωρίζοντες)....όπως και του λόγου μου, που ναι μεν ήξερα την δισκογραφική, έχοντας και δίσκους, αλλά ιδέα δεν είχα για το δημιουργό της.
Ο δημιουργός ήταν αυτο που λενε low profile 

Δεν τον ήξερα τον άνθρωπο, αλλά αφού σημαίνει τόσα για εσάς, δεχθείτε και τα δικά μου συλληπητήρια. Πικραίνομαι που τόσοι άνθρωποι - που επιχείρησαν μία ουσιαστική αλλαγή πορείας για την εγχώρια δισκογραφία - κατέληξαν (μαζί με εμάς) να βλέπουν πράγματα σαν τα Mad Music Awards, αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτε περισσότερο, υποστήριξα με το πενιχρό μου εισόδημα την προσπάθεια, όσο μπορούσα.

Ήταν ένας άνθρωπος που το έργο του έκανε μεγάλη διαφορά, για τη μουσική σκηνή της Σαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας. Και με τη δισκογραφική και με τα μαγαζιά που είχε κατά καιρούς που έπαιζες και έβλεπες τόσες μπάντες ζωντανά, και σε εποχές χωρίς ίντερνετ και πολλά πολλά.. R.I.P.

H Θεσσαλονίκη κατόρθωσε με το μεράκι της να δημιουργήσει κάποτε μια ολόκληρη σκηνή. Γιατί εκεί υπήρχαν άνθρωποι που άκουγαν πρώτα τη μουσική και που υπηρετούσαν πρώτα απ' όλα αυτή ακόμη και βάζοντας μέσα λεφτά που ήξεραν ότι δε θα πάρουν ποτέ πίσω. 

Στην Αθήνα που όλα ξεκινούσαν πάντα απ΄ το πώς θα βγει κάνα μεροκαματάκι, αυτό δε συνέβη ποτέ. Την εποχή που η Θεσσαλονίκη έβγαζε μπαντάρες, στην Αθήνα όλοι προσπαθούσαν να γίνουν οι επόμενοι Πυξ Λαξ. Δεν υπήρχε κανένα μεράκι, καμία αξιολόγηση και αξιοκρατία και καμία βοήθεια από παραγωγούς-στούντιο-δισκογραφικές.  

Γι αυτό μπράβο σε όλους όσους τότε βγήκαν μπροστά και δημιούργησαν αυτά που ακούμε μέχρι σήμερα και RIP στον ιδρυτή της Άνω Κάτω Records, που υπήρξε ένα σημαντικό κομμάτι αυτού του πάζλ.

Κρίμα! πολύ ωραίος τύπος! Νομίζω η εποχή που κάποιοι έκαναν δουλειές με μεράκι βάζοντας κόπο, χρόνο και χρήμα έχει περάσει ανεπιστρεπτί... 

Γνωριστήκαμε όταν είχα ανέβει Θεσσαλονίκη στο Μύλο για συναυλίες το '96 ή ΄97, λίγο πριν κυκλοφορήσει το 1ο μου άλμπουμ. Συζητήσαμε, τα βρήκαμε αλλά για κάποιο λόγο προτίμησα εταιρεία της Αθήνας! 

Δεν ξέρω αν έκανα καλά και ποτέ δεν θα το μάθω...

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back