truss rod HELP!!!

petersp

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
  2. Μπάσο
Λοιπον παιδες, την βοηθεια σας...

Εχω μια παλια affinity strat που αγαπαω πολυ και χαλασαν τα πασα του truss rod και δεν μπορω να ρυθμισω πλεον το μανικι... Τι να κανω? - εκτος απο να την παω σε μαστορα προς το παρον. Το θηλυκο alen nut αλλαζει? Και πως αλλαζει? Αν το ξεβιδωσω θα βγει? (αν μπορεσω!) ή θα μου μεινει το μανικι για τα σκουπιδια? Τα φωτα σας please!

Thanx

Αν έχει χαλάσει το σπείρωμα μάλλον θα έχει πάρει και το θηλυκό και το αρσενικό...

Θα πρότινα να ξεβιδώσεις πολύ προσεκτικά τη βίδα, έχοντας ρίξει λίγο λάδι και με κινήσεις δεξιόστροφα- αριστερόστροφα (μια στροφή αριστερά- 3/4 δεξιά) μπας και με το λαδι σωθεί το σπείρωμα.

Όταν βγεί κοιτα τις σπείρες και πες μας - η αλλάγή rod είναι σοβαρή (και ακριβή) επισκευή!

Τα πασα που εχουν χαλασει ειναι αυτα που μπαινει το κλειδι, για το σπειρωμα δεν ξερω, δεν νομιζω να εχει φαγωθει. Θα προσπαθησω με λιγο λαδι να βγαλω το nut, και ελπιζω να βρω nut για να ξαναβαλω.

Ευχαριστω παντως, αυτο με το λαδι δεν το ειχα σκεφτει...!

petersp, έχεις χαλάσει τελείως τη φωλιά του allen? Πρόσεχε να μην πάει λάδι εκεί μέσα, γιατί αν τώρα το allen "πιάνει" μετά βίας, μετά δεν θα πιάνει καθόλου.

εγω θα προτεινα να μην το βγαλεις ουτε για πλακα!!!αν το βγαλεις μετα το πιο πιθανο ειναι να μην μπορεσεις να ξαναβαλεις το καινουργιο που θελεις! αν θελεις δοκιμασε να χαλαρωσεις εντελως τις χορδες και μετα δοκιμασε μπας και γυριζει πιο ευκολα. ειναι δυσκολη κατασταση παντως απ'οτι καταλαβα... :-\

Αν ειναι να δωσω τοσα και παλι αν μπορεσω να το φτιαξω, καλυτερα να παρω κανα μανικι απο ebay... Μαλλον για μαστορα παμε απ οτι καταλαβα και ο θεος βοηθος... Ευχαριστω παντως!

bluezlick είπε:
δυσκολη κατασταση! θα προτεινα εαν δε ξερεις πολλα να μην πειραξεις τπτ! καλυτερη λυση που μου ερχετε αν κ ακριβη μπορει να σωθει η κατασταση!

http://www.stewmac.com/shop/Truss_rods/Special_tools_for:_Truss_rods/Truss_Rod_Rescue_Kit.html
Kαλά, απίστευτη πατέντα από stewmac....  :o :o

Όμως τελικά καλύτερα να την πάς σε καποιον που ξέρει (και δεν συμβουλευει βασισμένος σε περιγραφές...)

Μία απορία που έχω και δεν είναι και τόσο off-topic..

Υπάρχει κανένας κίνδυνος που πριν καναδυο βδομαδεσ εχασα το truss rod cover ??

Απολυτως κανενας! Οι Fender πχ ουτε που εχουν...

bluezlick είπε:
δυσκολη κατασταση! θα προτεινα εαν δε ξερεις πολλα να μην πειραξεις τπτ! καλυτερη λυση που μου ερχετε αν κ ακριβη μπορει να σωθει η κατασταση!

http://www.stewmac.com/shop/Truss_rods/Special_tools_for:_Truss_rods/Truss_Rod_Rescue_Kit.html
Καλή πατέντα ... αν και κοστίζει περισσότερο απο την κιθάρα  ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα