Είναι
άλλο θέμα είναι αν ακούς αυτές τις διαφορές και
άλλο αν αποφασίζεις να τις αγνοήσεις.
Για παράδειγμα, πολλοί από τα εκατομμύρια των παικτών τελε που αναφέρθηκαν στραβώνουν τα saddles
Είναι πολύ δύσκολο μια ακουστική κιθάρα να παίζει τέλεια ένα λα ματζόρε και ένα ντο ματζόρε στην ανοιχτή θέση, γιατί είναι και θέμα συγκερασμού. Δηλαδή ακόμα και αν το καταφέρω να χτυπάνε όλες οι νότες κέντρο στο (συγκερασμένο) κουρδιστήρι, θα έχω το "ξεκούρδισμα" του συγκερασμού, οπότε μια κιθάρα με ένα από τα εναλλακτικά συστήματα θα ακούγεται απλά ωραιότερα
Εξάλλου μερικές φορές είναι τεχνικά δύσκολο να κάνεις κάτι που να έχει τον ίδιο ήχο και την ίδια ακρίβεια στη ρύθμιση, όπως με τις wraparound, ή τα floating ebony bridges...
Και φυσικά σε μη συγκερασμένες μουσικές, τις οποίες παίζει και ακούει η πλεοψηφία του πλανήτη

τα ίσα ημιτόνια είνα... ανέκδοτο ;D ακούστε ένα καλό ουτίστα. Αλλά και ένας "δυτικός" βιολιστής μπορεί να χρωματίζει λίγο
Καμιά φορά βέβαια όλα αυτά προσκρούουν στη στενομυαλιά των μουσικών. Γνωστός οργανοποιός μου έλεγε ότι σταμάτησε να φτιάχνει γέφυρες με διορθωση για μπουζούκι γιατί οι μπουζουξήδες νομίζαν ότι είναι σκάρτο, επειδή είχαν μάθει στο ίσιο κόκαλο
Τώρα οι audiophiles είναι άλλη ιστορία. Εγώ δεν ξέρω αν ακούγονται οι πυκνωτές και οι μπαταρίες, πάντως ακούω καλώδια

εννοώ διακρίνω. Βέβαια όταν φτάσεις σε αυτό το σημείο, ακούς το μηχάνημα και όχι τη μουσική. Άσε που βγαίνουν και κάτι ιστορίες του στυλ (είναι urban myth ή real?)
http://www.engadget.com/2008/03/03/audiophiles-cant-tell-the-difference-between-monster-cable-and/