Tremolo Restring

jimskeet2002

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Καλημερα.

Επαισε το ματι μου σε αυτο το βιντεακι

κ παρατηρησα οτι βαζχει τις χορδες με το ball end πανω στα tuners. Ειναι καλυτερος αυτος ο τροπος η δν παιζει ρολο? Γιατι μου φαινεται πολυ πιο γρηγορος κ ευκολος.

Aν δεν είχε locking nut ίσως έπαιζε ρόλο στη σταθερότητα, σχεδόν σαν να έχεις locking

κλειδιά, αν βέβαια τεντώσεις αρκετά την χορδή για να την βάλεις στο τρέμολο ώστε να

μην κάνει πάνω απο ένα τύλιγμα στο κλειδί όταν κουρδίσεις. Εφόσον έχει locking nut

δεν παίζει ρόλο, αν θέλεις να αλλάζεις χορδές πιο γρήγορα υιοθετησέ το.

Εχω locking nut. Ναι μου φαινεται πολυ πιο βολικο. Στην επομενη αλλαγη θα το δοκιμασω :)

Για "ομορφιά" το κάνουν και γιατί βαριούνται να κόβουν τα... μπαλλάκια.  :)

Εγώ έχω μία ένσταση:

Μία-μία (άντε αν θέλεις να καθαρίσεις και ταστιέρα δύο-δύο) δεν τις αλλάζουν τις χορδές ρε παιδιά? Εφόσον μένουμε στο ίδιο set-up?

Δεν τρελαίνεται το μπράτσο με την απότομη αλλαγή τάσης έτσι?

The philosopher είπε:
Εγώ έχω μία ένσταση:

Μία-μία (άντε αν θέλεις να καθαρίσεις και ταστιέρα δύο-δύο) δεν τις αλλάζουν τις χορδές ρε παιδιά? Εφόσον μένουμε στο ίδιο set-up?

Δεν τρελαίνεται το μπράτσο με την απότομη αλλαγή τάσης έτσι?
Δεν τρελαινεται ουτε το μπρατσο ουτε κανεις! Αυτα ειναι βλακειες και δεν ξερω πως βγηκε αυτο το urban legend.

Μπορει υποθετω να το λεγανε οι μαστορες στους αρχαριους πελατες τους για να τους πηγαινουν σε αυτους τις κιθαρες οταν ειναι για καθαρισμα μιας κ θα εχει πιασει τρελη μπιχλα η ταστιερα!!

Αν τις βγαλεις ολες ισως να χασει ελαφρως την ιδανικη του κλιση (αν π.χ. εχεις 13αρες πανω), αλλα λογικα θα επανελθει οταν τις ξαναβαλεις. Δεν νομιζω να παθει καμια ζημια.

Βασικά τις αλλάζεις μια μια γιατί είναι πολύ πιο έυκολο να ρυθμίσει το τρέμολο μετά από το να τις αλλάξεις όλες μαζί.

RayDTutto είπε:
Βασικά τις αλλάζεις μια μια γιατί είναι πολύ πιο έυκολο να ρυθμίσει το τρέμολο μετά από το να τις αλλάξεις όλες μαζί.
+1

ετσι κ τις αλλαξεις ολες μαζι χαθηκε το παιχνιδι του κουρδισματος κ η ρυθμιση του action...τρελη σπαζοκεφαλια μετα να τα φερεις ολα στην εντελεια.. ρυθμιζεις ελατηρια, κουρδιζεις, ξαναρυθμιζεις κ αστα να πανε..

Ενω μια μια, κ αν την κουρδιζεις την καθεμια στο περιπου τελειωνεις μπαμ μπαμ την δουλεια..

2-3 κουρδισματακια "σωστα"(την 6η μι ενα τονο πανω, την 5η λα μισο τονο πανω κτλ...) την σωζεις την κατασταση.

Κ Χιαστι κουρδισμα κατι κανει, αλλα σαν το παραπανω δεν νομιζω

zampination είπε:
+1

ετσι κ τις αλλαξεις ολες μαζι χαθηκε το παιχνιδι του κουρδισματος κ η ρυθμιση του action...τρελη σπαζοκεφαλια μετα να τα φερεις ολα στην εντελεια.. ρυθμιζεις ελατηρια, κουρδιζεις, ξαναρυθμιζεις κ αστα να πανε..
Τίποτα τέτοιο δεν ισχύει. Αρκεί να ακινητοποιηθεί το tremolo και όλα ΟΚ. Για περισσότερα στα video του Dan Erlewine.  ;)

zampination είπε:
+1

γιατί να ρυθμίσεις ελατήρια action κλπ αν βάλεις τις ίδιες χορδές; δεν υπάρχει λόγος

το κούρδισμα είναι λίγο πιο δύσκολο, αλλά και πάλι μπορείς να κάνεις αυτό που λέει ο tgl

The Genius Loci είπε:
Τίποτα τέτοιο δεν ισχύει. Αρκεί να ακινητοποιηθεί το tremolo και όλα ΟΚ. Για περισσότερα στα video του Dan Erlewine.  ;)
+1000

Spread the word my friend.

Jasemeister είπε:
Spread the word my friend.
Με κίνδυνο να... κλέψω πωλήσεις από το φίλο μου τον Dan  :P :P :P είναι πολύ απλό να γίνει:

1) Φτιάχνουμε μια σφήνα από λεπτά φύλλα κόντρα πλακέ κολλημένα μεταξύ τους. Το κάνουμε έτσι για να επιτύχουμε το επιθυμητό πάχος. Φυσικά αν έχουμε φίλο μαραγκό, μας φτιάχνει μια μασίφ στα μέτρα μας.

2) Την παραπάνω σφήνα την τοποθετούμε στο tremolo cavity, μεταξύ block και ξύλου, ώστε το τρέμολο να έρθει στην θέση που επιθυμούμε. Για τα Floyd αλλά (για τα γούστα μου) και για κλασσικά Strat τρέμολα (sic!), θα πρέπει να είναι μια θέση που να επιτρέπει και σήκωμα με το τρέμολο.

3) Αφού πακτώσουμε το τρέμολο, αφαιρούμε τα ελατήρια.

4) Βγάζουμε χορδές, καθαρίζουμε τη μπίχλα 3 ετών από την ταστιέρα, γυαλίζουμε τα τάστα, whatevah.

5) Περνάμε χορδές, κουρδίζουμε, ιντονάρουμε, κλπ.

6) Ξαναβάζουμε τα ελατήρια (που, σ'αυτή τη θέση θα πρέπει να είναι αρκετά χαλαρά).

7) Κρατώντας την κιθάρα με το cavity προς τα κάτω, αρχίζουμε να βιδώνουμε ένα τέταρτο της στροφής (και λιγώτερο) κάθε φορά στο claw. Κάποια στιγμή η σφήνα θα πέσει μόνη της.

8) Είμεθα ρέντηδες.  8)

Μεγειά η "καινούργια" κιθάρα.  ;D

edit στο παραπάνω: πριν βγάλουμε τα ελατήρια στο βήμα (3), ξεβιδώνουμε λίγο τις βίδες του claw.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις
19
Εμφανίσεις
2K
Απαντήσεις
23
Εμφανίσεις
2K

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα