Τούρκικα/αραβικά βιολιά help

yannis

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Xαίρετε παίδες

δεν παίζω σε μπουζούκια, αλλά ψάχνω αυτόν ακριβώς τον ήχο των αραβικών βιολιών (τουρκιστί keman) που έχει η εν λόγω

Ξέρω πως θα μου πείτε να πάρω ένα Triton και να ησυχάσω. Το θέμα είναι πως το θέλω σε VST αφού χρειάζεται να ταξιδεύω μαζί τους... Εχετε κάποια ιδέα? Τα βιολιά/keman του Logic είναι απολύτως κλασικά, εγώ θέλω ατάκα και ήχο που να σε πηγαίνει str8 to Cairo αν με εννοείτε! Κάθε βοήθεια εκτιμητέα

Γιάννης

να σαι καλά... το έχω ξεσκονίσει το google και διάφορα free vst's αλλά καλά βιολιά δεν έχω βρει δυστυχώς. Μόνο σε κάτι τεράστιες βιβλιοθήκες που κοστίζουν πάνω από 500 ευρώ...

yannis είπε:
να σαι καλά... το έχω ξεσκονίσει το google και διάφορα free vst's αλλά καλά βιολιά δεν έχω βρει δυστυχώς.
και δεν πρόκειται ποτέ να βρείς free και καλά. Με 30 περίπου ευρώ πάντως, δες και αυτά (λούπες είναι) που μου φάνηκαν ενδιαφέροντα

http://www.loopmasters.com/product/details/859

yannis είπε:
Xαίρετε παίδες

δεν παίζω σε μπουζούκια, αλλά ψάχνω αυτόν ακριβώς τον ήχο των αραβικών βιολιών (τουρκιστί keman) που έχει η εν λόγω

απλα FYI η εν λογω ΘΕΑ...οπως και ΟΛΟΙ οι μεγαλοι Τουρκοι τραγουδιστες ΔΕΝ χρησιμοποιουν vst αλλα ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ ΚΑΛΕΣ & ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ (& βιολια,βιολες yali tambur κτλ)  οποτε ειναι ΠΟΛΥ δυσκολο να πετυχεις ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο αποτελεσμα ;)

Eυχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά

Superfunk το γνωρίζω καλά (μιας και παίζω και με τούρκο καλλιτέχνη...), αλλά το budget δεν μου επιτρέπει, οπότε VST. Στα live μαζί του χρησιμοποιώ το Mac με Mainstage και αρετά σοφτ (τα δικά του αλλά και άλλα όπως το kontakt Rhodes/organ, Pianoteq κτλ) αλλά και το XV2020 Roland (του οποίου τα βιολιά δεν με τρελαίνουν) αλλά έχει ωραία δυτικά strings, accordians και του έχω φορτωμένες και δύο SRX με πιάνο και Rhodes. Ετσι ψάχνω τις αραβίες σε VST, όσο δύσκολο και να φαντάζει...

yannis είπε:
Ετσι ψάχνω τις αραβίες σε VST, όσο δύσκολο και να φαντάζει...
Orient World, Ethno World της Best Service

http://www.google.com/products/catalog?client=safari&rls=en&q=Orient+World&oe=UTF-8&um=1&ie=UTF-8&tbm=shop&cid=1716301119040008709&sa=X&ei=-LXUTsS7Esqp-gaAj4mrDw&ved=0CEEQ8gIwBQ

δοκίμασε και το Ethno της Motu

http://www.motu.com/products/software/ethno

Superfunk είπε:
ΔΕΝ χρησιμοποιουν vst αλλα ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ ΚΑΛΕΣ & ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ
+1000

...το XV2020 Roland (του οποίου τα βιολιά δεν με τρελαίνουν) αλλά έχει ωραία δυτικά strings...
Πρώτα προσπάθησε να κατασκευάσεις Performances από δικά σου Patches από τα ήδη υπάρχοντα samples του οργάνου ή/καί από τις SRX. Εννοώ ensemble εγχόρδων σε Performance Mode. Δεν θα σε απογοητεύσει. Ξέρω ότι το XV-2020 δεν σου προσφέρει την "πρέπουσα" πρόσβαση λόγω μεγέθους & οθόνης, αλλά μόνο μέσω editor. Προσπάθησε, αξίζει τον κόπο.

Φρόντισε να παίξεις σωστά (ύφος) αλλά και να κουρδίσεις σωστά. Αυτά τα δύο είναι πολύ βασικά.

Μανώλη

Το XV το έχω χρόνια και το δουλεύω με το editor. Με έχει βολέψει απίστευτα μαζί με τις κάρτες του αλλά δυστυχώς το αραβικό feeling δεν μπορεί να το πιάσει. Είναι πολύ καλό σε οτιδήποτε άλλο πάντως και βολικότατο στα ταξίδια (έχει πάει μέχρι Αυστραλία και Ιαπωνία η χάρη του). Δεν θα το άλλαζα με τίποτα.

Marathon

σε ευχαριστώ. Μια απορία. Το Best Service orient world έχει και instruments ή μόνο loops?

yannis είπε:
Το Best Service orient world έχει και instruments ή μόνο loops?
To Οrient World έχει κυρίως loops.

Το Εthno World έχει κατά 99% όργανα...και καλά κατά τη δική μου (κιθαριστική) άποψη.

Το Ethno της Μotu θεωρείται πολύ καλό αλλά δεν το έχω δοκιμάσει. Εάν πάς στην Elina (εάν δεν κάνω λάθος...) να το δοκιμάσεις, γράψε μου μία περιγραφή.

yannis είπε:
... αλλά δυστυχώς το αραβικό feeling δεν μπορεί να το πιάσει...
Γι'αυτό σου είπα φτιάξε Performance από Patches από δικά του samples. Το feeling θα του το δώσεις εσύ από το συνδυασμό αλλά και το παίξιμο. Αλλιώς σε βλέπω για κανένα εύκολο oriental.

Merci σε όλους

Θα περάσω από την Ελίνα, αν και δεν είμαι σίγουρος πως αφήνουν να κάνεις ακρόαση... αν τα καταφέρω θα ενημερώσω

Οπως ήταν προφανές το vst δεν υπήρχε στην Ελίνα ούτε και πουθενά αλλού... Οσο για demo ή προακρόαση πλέον, δεν... Καμμία εταιρεία δεν στέλνει demo item πλέον στην Ελλάδα, οπότε μόνο αν είσαι τυχερός μέσα από το youtube. Αλλιώς το παραγγέλνεις (340 ε) αλλά στην ουσία παίρνεις γουρούνι στο σακί...

και το Ιράν πιθανότατα θα σταματήσει να στέλνει πια (ασε που ζητάνε μπροστάντζα και δεν δίνουν πίστωση). Αλλά καλά αυτοί. Οι άλλοι, οι Motu, oi M Audio, oi Native Instruments... και αυτοί μας κατάλαβαν?  ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back