Δ
Διαγραμμένο μέλος 6000
Guest
Αγαπητοί φίλοι, όλη αυτή η συζήτηση για ξύλα, βερνίκια, χειροποίητες κιθάρες, χορδές από έντερα ασβού, πένες από νύχια λεοπάρδαλης, ενισχυτές που μαγικά σε μεταμορφώνουν στον joe pass, κουπιά που παίζουν μελωδίες κλπ κλπ, είναι παρανοϊκή φίλοι μου κιθαρίστες. Φανταστείτε keyboardίστες να συζητάνε για το αν οι μπρίζες από τα synths είναι σούκο ή παίρνουν τριφασικό ρεύμα. Φανταστείτε drummers να συζητούν για τα αρνητικά ιόντα στην ατμόσφαιρα του δωματίου και τι επίπτωση έχουν στον ήχο των πιατινιών. Φανταστείτε τρομπετίστες να αναρωτιούνται κατά πόσον μπορείς να παίξεις τρομπέτα σε οκτώ μποφώρ. Ναι, λυπάμαι, αλλά τέτοιες είναι αυτές οι συζητήσεις: ένα κράμα από στατιστική και ράδιο αρβύλα (μόνο ο superfunk μου φαίνεται ότι μιλά έχοντας γνώση λόγου). Οπωσδήποτε δεν έχουν σχέση με μουσική και οπωσδήποτε δεν καταλαβαίνω πως είναι δυνατόν το 80% των posts στην πρώτη σελίδα να έχουν τίτλους του στυλ: "να πάρω κιθάρα απο βαλανιδιά", "πόσο ακριβή πρέπει να είναι η μι καντίνι", "rolce royce guitars", "πως θα αποδίδει η κιθάρα μου αν την βάψω καναρινί", "θέλω μικρόφωνο το οποίο να γράφει μόνο ακκόρντα στη φα μείζονα"... Καταλαβαίνω ότι πρέπει να υπάρχουν και ερωτήσεις αυτού του τύπου (υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει στην παρέα κάποιος αρκετά ενημερωμένος να τις απαντήσει) αλλά ΜΟΝΟ ερωτήσεις τέτοιου τύπου; Δεν υπάρχουν θέματα αρμονίας, θέματα που να σχετίζονται με κουρδίσματα, με σύνθεση, με οργάνωση του μουσικού υλικού, τραγουδοποιϊα κλπ; Τα λύσαμε όλα αυτά και το πρόβλημά μας είναι με τι ακριβώς λουστράρει τις κιθάρες η Fender του Αφγανιστάν (αν υπήρχε); Τα γράφω όλα αυτά διότι είδα ότι μία από αυτές τις συζητήσεις κατέληξε σε καυγά (κοινή μοίρα όλων των ανόητων συζητήσεων, να οδηγούν τους ανθρώπους σε καυγάδες). Μήπως πρέπει να σταματήσουν; Α, και κάτι ακόμη.. έχω παρατηρήσει ότι αρκετοί από εμάς δε λένε να πάψουν παρά μόνο αν αφεθούν να πουν την τελευταία κουβέντα. Αυτό είναι μεγάλη ανωριμότητα ρε παιδιά. Από τη στιγμή που βγαίνει κάποιος που φανερά ξέρει τι λέει, δεν πρέπει οι υπόλοιποι να αφήσουμε την εντύπωση από το ποστ του να έχει διάρκεια; Με την βαβούρα που γίνεται και τα νούμερα του λότο να βγει να πει κάποιος, αμφιβάλω για το αν θα προλάβουμε να τα διαβάσουμε, αφού θα έχουν προλάβει να μπουν άλλοι πέντε να του πουν πόσο βαθειά διαφωνούν. Το πιάσατε το υπονοούμενο; Με την πολυλογία, είμαστε όλοι φτωχότεροι.