Θέλω να σας μοιραστώ μαζί σας μια σκέψη και αίσθηση που μου δημιουργήθηκε, ύστερα από αρκετό ψάξιμο και διάβασμα που έκανα (και συνεχίζω όποτε έχω το χρόνο) σε διάφορους τόπους και forums στο διαδίκτυο, σχετικά με την Tonelab.
Λογικά η Vox, παρακολουθώντας και σφυγμομετρώντας τις απόψεις - παρατηρήσεις - απαιτήσεις των ανά τον κόσμο χρηστών της SE, θα έχει πληροφορηθεί (αν υποθέσουμε ότι δεν το ήξερε ήδη από τα εργαστήριά της) τις όποιες "ατέλειες" ή ελαττώματά στο σχεδιασμό της συγκεκριμένης πεταλιέρας.
Πόσα από αυτά έχουν διορθωθεί και βελτιωθεί στην LE; Ρίχνει στην αγορά λοιπόν ένα σημαντικά φθηνότερο νέο προϊόν, με πλουσιότερη και ποιοτικότερη (24-bit) ηχητική παλέτα, αλλά με ένα expression pedal λιγότερο (παρά το γεγονός ότι οι χρήστες της SE μόνο θετικά εκφράζονται για την ύπαρξη των 2) και χωρίς να έχει αλλάξει σημαντικά πράγματα στο σχεδιασμό της νέας υλοποίησης.
Καταλήγω, για να μη σας πρήζω με τις φλυαρίες μου: μήπως η LE (από το Light Edition ???) ΔΕΝ είναι η αντικαταστάτρια της SE αλλά ένα ενδιάμεσο στάδιο (να τα αρπάξουμε "λίγο" ακόμα) και η SE II (!) είναι στο δρόμο?
Δεν είμαι από φύση καχύποπτος, ούτε βλέπω παντού θεωρίες συνωμοσίας ούτε έχω λόγους να αμφισβητώ την ποιότητα της TL. Απλώς, αναρωτιέμαι...
Και για να μη νομίζετε ότι στέκομαι στις θεωρίες πίσω από το monitor του υπολογιστή μου, σκοπεύω αύριο - αν προλάβω - να κατέβω μια βόλτα στα "πονηρά" μαγαζιά του κέντρου

. Και κάτι μου λέει πως θα γυρίσω το μεσημέρι μ' ένα πακέτο κάτω απ' τη μασχάλη... Να βάλω και το Route 66 (ίσως και το Tremster) μπροστά της και να περάσω ένα όμορφο τριήμερο (και βάλε...) παρέα με τον Vox AC15CC1X !!
Υ.Γ. Το βίντεο που προμοτάρει την LE στο site της Vox το έχετε δει? Κατά την ταπεινή μου άποψη, τη θάβει την πεταλιέρα. Κάτι τέτοιο εννοούσατε όσοι λέτε ότι τα preset της TL είναι για τα μπάζα φαντάζομαι... Χωρίς καμία υπερβολή, τα clips που έχουν παρουσιαστεί από συν-forum-ίτες του Noiz είναι πολλά επίπεδα ανώτερα....