Tiny αρμόνιο

Babtua

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Ψάχνω για κάποιο αρμόνιο/keyboard σε πολύ μικρό μέγεθος (ακόμα και με τα μικρά πλήκτρα) και χαμηλή τιμή που να έχει σχετικά αξιοπρεπείς ήχους strings ή/και pads. Piano και λοιποί ήχοι δε με ενδιαφέρουν, τα σημεία ενδιαφέροντος είναι αυτά: πολύ μικρό μέγεθος (ακόμα και toy keyboard) και ήχος strings/pads που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν "χαλί" σε live.

Έχει κάποιος υπόψιν κάποιο entry level αρμόνιο ή κάτι τέτοιο με αυτά τα χαρακτηριστικά;

οταν παω στο πατρικο μου θα κοιταξω... μενεις αθηνα?

Δε χρειάζομαι πολυφωνία. Μονοφωνικά θα παίζει...

Με ενδιαφέρει το pad ή το string που θα ακούγεται πατώντας το ένα πλήκτρο να ακούγεται σχετικά νορμάλ και όχι εντελώς παντελώς ψεύτικο/ηλεκτρονικό κλπ. Χαμένο πίσω μέσα σε μια μίξη δηλαδή να μην ξεχωρίζει άσχημα...

@iliasbass όχι, Θεσσαλονίκη... αλλά αν βρεις κάτι παρόμοιο ίσως θα μπορούσες να ανεβάσεις ένα κλιπάκι να ακούσω τί παίζει...

Babtua είπε:
Δε χρειάζομαι πολυφωνία. Μονοφωνικά θα παίζει...

Με ενδιαφέρει το pad ή το string που θα ακούγεται πατώντας το ένα πλήκτρο να ακούγεται σχετικά νορμάλ και όχι εντελώς παντελώς ψεύτικο/ηλεκτρονικό κλπ
στο πρωτο οργανο που παρατετθηκε δεν εχει τετοια...εχει μπλιμπλικια ηχους, το αλλο του Τομαν δεν ξερω..αλλα φοβαμαι οτι Pad και ψευτικο πανε πακετο σε αυτα τα παιχνιδια.

Korgious είπε:
Pad και ψευτικο πανε πακετο σε αυτα τα παιχνιδια.
Το ξέρω, γι αυτό ρωτάω... ψάχνω κάτι που να μην ακούγεται ΤΟΣΟ ψεύτικο (λίγο ψεύτικο δε με πειράζει), που σε συνδυασμό με το γεγονός ότι θα είναι πίσω στη μίξη (και μάλιστα live) θα το κάνει υποφερτό.

Επίσης βασίζομαι στο γεγονός ότι τα pads είναι σχετικά εύκολο να βγουν καλά ακόμα και από τέτοια παιχνίδια (λόγω συχνοτικού περιεχομένου, αρμονικών και έλλειψη transients).

Δεν ξερω σε τι μπατζετ θα κινηθεις.

Τσεκαρε κι αυτο: NOVATION XIOSYNTH25

Στα οργανα που ψαχνεις δεν υπαρχουν εφε και editors. Οτι εχει στην μνημη του.

Πιστευω πως πρεπει να ''ανεβεις ''κατηγορια.

Επειδή είχα καναδυό τέτοια Casio, δεν υπάρχει περίπτωση να σου κάνουν αν θέλεις κάτι που να ακούγεται αξιοπρεπώς με μία νότα πολυφωνία. Είναι παιχνίδια όπως αναφέρθηκε, ούτε καν αρμόνια.

Αν μπορείς να ανέβεις χρηματικά, προτείνω μεταχειρισμένο MicroKorg, Novation X-Station 25 και Xiosynth 25. Γύρω στα 200 ευρώ και θα έχεις ένα πολύ μικρό αλλά σοβαρό εργαλείο στα χέρια σου. ;)

Υ.Γ. Korgious, τα ίδια λέμε όπως φαίνεται... 8)

Δυστυχώς υπάρχει κενό συνεννόησης... από δική μου αδυναμία βέβαια, στο να εκφράσω τί ακριβώς ψάχνω.

Ας το θέσω αλλιώς: έχει κανείς (ή κανένας φίλος/γνωστός του) κανένα τέτοιο μικρό παιχνιδοκίμπορντ να ηχογραφήσει 1-2 κλιπάκια με μονοφωνικό string και pad ήχο; Κατα κύριο λόγο το Casio SA-45 που μπορώ να προμηθευτώ και εύκολα, ή οποιοδήποτε άλλο στα specs που ζητάω;

Αν ναι, θα ήταν μεγάλη βοήθεια και ευχαριστώ εκ των προτέρων...

(για να απαντήσω και σε μερικές από τις παραπάνω προτάσεις, όλα αυτά τα έχω υπόψιν και έχω ήδη πολλά synth που κάνουν. Εχω και ένα παλιό αρμόνιο Casio CTK-530 που θα ήταν ιδανικό για τη δουλειά που το θέλω, αλλά δυστυχώς είναι μεγάλο σε μέγεθος. Ενδεικτικά, ο string ήχος που βγαίνει σε αυτό το κλιπάκι θα ήταν για τη δουλειά που το θέλω εξαιρετικά καλός και κάτι τέτοιο ψάχνω

)
PS: δε με ενδιαφέρει ούτε καν touch response και δυναμικές...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δυστυχώς nope...

Αν όμως έγραφα "ψάχνω το ακριβότερο και καλύτερο-ελαφρύτερο synth για 1000€" τώρα θα είχαμε φτάσει 122 σελίδες... χαχαχαχα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back