Τιμή για setup Κιθάρας

timos

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Καλησπέρα παιδιά. Χθές το απόγευμα πήγα σε ένα μαγαζί να δώσω την κιθάρα μου για σετάρισμα και αφού την κοίταξε για κανά 10λεπτο μου είπε οτι έχει πολυ δουλεία. Λέει θέλει τριψιμο στα τάστα επειδη σκούριασαν επειδή δεν άλλαζα συχνά χορδές, χρειάζεται να διορθώσει το ελαφρύ σκεύρωμα και άλλα τετοια.. Για όλα αυτά μου ζητάει γυρω στα 70 με 80 ευρώ! Είναι λογική αυτή η τιμή ή να ψάξω κάπου αλλού?

καλησπερα

εγω θα σου ελεγα να τσεκαρεις τον μαστορα πρωτα και μετα την τιμή.

Ρωτα κανα γνωστο σου αν ειναι οκ .

καλησπερα

Πες μας και σε ποιον την πηγες δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα, βλεπεις η τιμη εξαρταται και απο το μαστορα  ;)

Από θεσσαλονίκη είμαι και δεν έχω ιδέα για το ποιόν του μάστορα. Βρήκα την κάρτα του σε ένα στούντιο που πήγα.

Για όλα αυτά μου ζητάει γυρω στα 70 με 80 ευρώ! Είναι λογική αυτή η τιμή ή να ψάξω κάπου αλλού?
Εγώ μπορώ να σου πω, ότι την τελευταία φορά που πήγα σε πολύ γνωστό μάστορα της Αθήνας, πλήρωσα 70 ευρώ για συντήρηση (ρύθμιση truss rod, intonation και καθαρισμό ταστιέρας) και αλλαγή μαγνητών.

Δε χάνεις τίποτα βέβαια να ρωτήσεις και κάποιον άλλο μάστορα.

Ένα τηλέφωνο που πήρα να ρωτήσω σε ένα άλλο μαγαζί μου είπαν 20 ευρώ αλλά δεν ξέρω αν περιλαμβάνει όλα αυτά που λές ( intonation, ρύθμιση truss rod, τρίψιμο τάστων) γιατί η διαφορά στις τιμές μου φαίνεται πολύ μεγάλη. Γενικά έχω ακούσει πολλές διαφορετικές τιμές. Άλλος λέει 50, άλλος 20, άλλος 70. Δεν μπορώ να "εκτιμήσω" πόσο κοστίζει μια τέτοια δουλειά αλλά και αν θα γίνει σωστά η δουλειά που πρέπει να γίνει.. Έχει κάποιος να προτείνει έναν καλό και τίμιο (  :P ) μάστορα στη θεσσαλονίκη??

Κάνε μια έρευνα αγοράς στην πόλη.

Δεν θα χάσεις τον χρόνο σου,όταν στο τέλος της έρευνας θα έχεις βρει τον μάστορα που σου κάνει.

Συν ότι άλλες πληροφορίες μάθεις.

Κανείς δεν έχασε ψάχνοντας.

Yπολογισε το ωρομισθιο ενος ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥ τεχνιτη γυρω στα 30 ευρω την ωρα απο εκει και περα για να κανει καποιος ΟΛΑ αυτα που ειπες θελει περιπου 2 ωρες,καλα ειναι.

Superfunk είπε:
Yπολογισε το ωρομισθιο ενος ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥ τεχνιτη γυρω στα 30 ευρω την ωρα απο εκει και περα για να κανει καποιος ΟΛΑ αυτα που ειπες θελει περιπου 2 ωρες,καλα ειναι.
συν τις χορδες λογικα.

timos είπε:
Λέει θέλει τριψιμο στα τάστα επειδη σκούριασαν επειδή δεν άλλαζα συχνά χορδές, χρειάζεται να διορθώσει το ελαφρύ σκεύρωμα και άλλα τετοια..
Γίνε πιο συγκεκριμένος σε ότι αφορά το τι χρειάζεται η κιθάρα.Και αν θες τη γνώμη μου ζήτα του γραπτώς όλες τις δουλειές που θα σου κάνει.

Προσωπικά αν και κάνω μόνος μου setαρίσματα,όποτε βαριέμαι,πάω στον Κώστα(δεν θυμάμαι επίθετο) στη Νεάπολη,ο οποίος μου είναι καταρχήν συμπαθής σαν άνθρωπος και κρίνοντας πάντα εκ του αποτελέσματος ξέρει τι κάνει.Τις τιμές του θα τις χαρακτήριζα λογικές.(βέβαια το τι χαρακτηρίζει ο καθένας λογικό είναι σχετικό...)

S9F είπε:
Γίνε πιο συγκεκριμένος σε ότι αφορά το τι χρειάζεται η κιθάρα.Και αν θες τη γνώμη μου ζήτα του γραπτώς όλες τις δουλειές που θα σου κάνει.

Προσωπικά αν και κάνω μόνος μου setαρίσματα,όποτε βαριέμαι,πάω στον Κώστα(δεν θυμάμαι επίθετο) στη Νεάπολη,ο οποίος μου είναι καταρχήν συμπαθής σαν άνθρωπος και κρίνοντας πάντα εκ του αποτελέσματος ξέρει τι κάνει.Τις τιμές του θα τις χαρακτήριζα λογικές.(βέβαια το τι χαρακτηρίζει ο καθένας λογικό είναι σχετικό...)
+1  κωστας γιαπιτζογλου λεγεται.και κανει παρα πολυ καλη δουλεια!!!!τιμες  λογικες αν θυμαμαι leveling στα ταστα μου ειχε παρει 50-60?

Εμένα ένας μου ζήτησε για να μου περάσει χορδές,επειδή η κιθάρα έχει floyd τρέμολο,40€+κόστος χορδών+φπα.Τελικά την έφτιάξε ένα παλικάρι με πολύ λιγότερα χρήματα,και έκανε μια χαρά δουλειά...

Τι να σας πω ρε παιδιά -και μη με βρίσετε- εγώ είμαι καλεμιτζής . Είναι κάτι χρόνια τώρα ,από το 91 αν θυμάμαι καλά που με τις δουλειές και τα τρεχάματα παράτησα το γκρουπ και τη κιθάρα μαζί . Απλά φρόντισα να τη ξεκουρδίσω και να τη βάλω στη θήκη . Πέρασαν κάμποσα χρόνια μέχρι πριν κάτι μήνες που τη ξανακούμπησα ,απλά άλλαξα ένα σετ χορδές και πήρε μπροστά . Το παλιό καιρό πάντως θυμάμαι ότι δεν ξέραμε εμείς του <<ελαφρολαικού>> από ιντονέισον, καρνέισον κλπ  ;D

Μια ρύθμιση κάναμε στο μάστορα στη χάση και στη φέξη και παίζαμε . Μόνο αν ακούγαμε τπτ περίεργα κουδουνίσματα πηγαίναμε στο μάστορα . Σετάρισμα ? Τείν τούτο ?  ;D

Εντάξει παλιά σκαριά ,παλιά μυαλά ,δε βαριέσαι ,λέμε και καμιά παπακία να περνάει η ώρα .

Η επιστήμη προχώρησε ο άνθρωπος πήγε στο φεγγάρι ,νέες ιδέες εμφανίστηκαν στην ανθρωπότητα και κάποιες απ αυτές είναι καλές ,τι να πω ,άλλωστε όταν αναφέρομαι σε επιστήμονες τους βγάζω το καπέλο

Πάντως μια χαρά ακμαιότατη ακούγεται η κιθάρα μου αν εξαιρέσω ότι έπαιζα με 11άρες και δυστυχώς στο συνοικιακό μαγαζί βρήκα μόνο 10άρες . Τώρα που θα τις αλλάξω θα σας πω τα χαμπέρια μου ,αν δλδ η γρέντζο μου, κάνει σα κουδουνίστρα .

Άντε καλό σαββατοκύριακο και καλά σεταρίσματα  :)

καπου στην μεση ειναι η αλήθεια.........μια και το πολυ το κυριε ελεησον το βαριεται και ο παππας ;)

Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάποιος καλός μάστορας για setarismata floyd r, η και αλλαγή προς κηφιασια, μαρούσι, ερυθραια...κάπου ρε αδερφέ.

Μια ρύθμιση κάναμε στο μάστορα στη χάση και στη φέξη και παίζαμε . Μόνο αν ακούγαμε τπτ περίεργα κουδουνίσματα πηγαίναμε στο μάστορα . Σετάρισμα ? Τείν τούτο ?
Καθολου περιεργο,και ο μαστορας σεταρισμα σου εκανε,ειδικα στην Αθηνα μια φυσιολογικη κιθαρα (αν δεν αλλαζεις νουμερο χορδων) χρειαζεται σεταρισμα καθε...10 χρονια... ;D δεν υπαρχει καμμια αναγκη να την ....σεταρεις καθε...εβδομαδα....(ετσι κι αλλοιως απο τη στιγμη που φτιαχνεις το intonation δεν υπαρχει κανενας λογος να το ξαναπειραξεις ΠΟΤΕ,αν φυσικα δεν αλλαζεις μαρκα-μεγεθος χορδων)

Μονο το μπρατσο (σπανιοτατα στην Αθηνα) μπορει να χρειαζεται καμμια φορα το χρονο ρυθμιση (τα δικα μου που ειναι σοβαρα μπρατσα tele εχω να τα ρυθμισω απο το...90... ;D) και αυτο μπορει να το κανει και μια μαϊμου που φοραει γαντια του μποξ... ;D

Superfunk, αναφέρεσαι ειδικά στην Αθήνα λόγω κλιματολογικών συνθηκών?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back