• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Τι λέει νόμος για ανήλικους στα λάιβ;

fusiongtr είπε:
Πληγές ανοίγεις!
Έτσι, να ματώσουμε για να καταλάβουμε τι εστί νεκταρίνι!

Αν είσαι στον οαεε μουσικός την σήμερον ημέρα μήπως να το ξανασκεφτεις;    ;D πάλι πληρώνεις ΙΚΑ - μειωμένο - και έχει τρέξιμο η ιστορία
Δεν είμαι στον ΟΑΕΕ ως μουσικός, και δεν θα μπορούσα αφού, όπως είπε και ο Τέρυ,

Το έκανα πρόσφατα και μάλιστα εξέφρασα την ίδια απορία. Η απάντηση που έλαβα από τον προϊστάμενο στο μητρώο ήταν ενδεικτική του πόση πλάκα έχει να ζεις στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας:

«Αυτό το επάγγελμα, ο μουσικός, ασφαλίζεται στο ΙΚΑ». Όχι το πρόσωπο, το επάγγελμα και εσύ ας τα σκας κανονικά σε άλλο ταμείο!!!
Αυτό που δεν είχε χρειαστεί να κάνω μέχρι τώρα ήταν να βγάλω ΑΜΑ. Και τώρα πρέπει να το κάνω για τα 7-8 live το χρόνο που παίζω.

Τέρυ ευχαριστώ για την, εκνευριστική μεν κατατοπιστική δε, διευκρίνιση.

Παρεμπιπτόντως, έλαβα πρόσφατα την εξής απάντηση από αθηναϊκό λαϊβάδικο στο οποίο πρόκειται (μάλλον) να παίξουμε:

Η διεύθυνση του .......... σας ενημερώνει, ότι μετά από τις αλλαγές που έχουν γίνει με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, σχετικά με την ασφάλιση των μουσικών κατά τις ζωντανές τους εμφανίσεις, οφείλει να ακολουθήσει τους κανόνες που ισχύουν πλέον για όλα τα μαγαζιά βάση του νόμου. Σύμφωνα με αυτούς η τιμή του ενσήμου που ισχύει, είναι 25,43 Ευρώ ανά μουσικό. Σε περίπτωση ελέγχου, η παράβαση του παραπάνω κανόνα επιβαρύνει την επιχείρηση με πρόστιμο 10.500 Ευρώ και τον κάθε μουσικό με πρόστιμο 500 Ευρώ αντίστοιχα.
    Εμείς ως επιχείρηση έχουμε να προτείνουμε τον έξης τρόπο ώστε να μπορέσει το μαγαζί να συνεχίσει να φιλοξενεί ζωντανές εμφανίσεις συγκροτημάτων. Επειδή δυστυχώς η εκτίμηση της προσέλευσης  του κόσμου σε κάθε live είναι πολύ δύσκολη έως αδύνατη, προτείνουμε τα έξοδα της ασφάλισης να καλύπτονται μισά από το μαγαζί και μισά από το συγκρότημα.

Η διαδικασία έχει ως εξής: Τα μέλη κάθε συγκροτήματος θα πρέπει να συμπληρώσουν πριν το live την επισυναπτόμενη φόρμα, με το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ και το ΑΜΑ τους υποχρεωτικά. Η κάθε φόρμα αντιστοιχεί σε ένα μέλος. Αφού συγκεντρωθούν όλες από το συγκρότημα, θα πρέπει να σταλούν μέσω email 4 μέρες πριν (όλες οι φόρμες σε ένα mail) ή να δοθούν απευθείας στο μαγαζί 4 μέρες πριν το Live. Στη συνέχεια τα μέλη την ημέρα του Live θα υπογράψουν την πρόσληψη και την σύμβαση και θα τους γίνει πρόσληψη/απόλυση εκείνη τη βραδιά.
Προς επιβεβαίωση των όσων έχουν γραφτεί και πιο πάνω.

Ωραία δεν περνάμε;

Καλημερα.Να κανω και εγω με τη σειρα μου μια ερωτηση και ελπιζω να μη θεωρηθει off topic.Αν οι μουσικοι που παιζουν ζωνατανα σε ενα μπαρακι ειναι δημοσιοι υπαλληλοι η ανηκουν σε σωματα ασφαλειας η τελοσπαντων οποιοδηποτε επαγγελμα τετοιου ειδους που σου ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ να εχεις δευτερη ενασχοληση με εσοδα τοτε μπορουν να κανουν το live ΔΩΡΕΑΝ η θα πρεπει να αποδειξουν οτι δεν ειναι ελεφαντες και πως σε εναν ενδεχομενο ελεγχο (απο καποιον απο τους φορεις που προαναφερατε) κατα τη διαρκεια του live θα μπορεσει κανεις να στοιχειοθετησει "πληρωμη" αρα και φαουλ?Και δε μιλαμε για το σεναριο που καποιος μουσικος τα παιρνει κατω απο το τραπεζι μαυρα.Μιλαμε για το σεναριο που πραγματι ο ανθρωπας πηγε εκει με την κιθαρουλα του γνωστος και  ο μαγαζατορας...ε ας πουμε κανενα τραγουδακι να περασουμε ολοι καλα.Ευχαριστω.

leon7pap είπε:
Αν οι μουσικοι που παιζουν ζωνατανα σε ενα μπαρακι ειναι δημοσιοι υπαλληλοι η ανηκουν σε σωματα ασφαλειας η τελοσπαντων οποιοδηποτε επαγγελμα τετοιου ειδους που σου ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ να εχεις δευτερη ενασχοληση με εσοδα τοτε μπορουν να κανουν το live ΔΩΡΕΑΝ η θα πρεπει να αποδειξουν οτι δεν ειναι ελεφαντες και πως σε εναν ενδεχομενο ελεγχο (απο καποιον απο τους φορεις που προαναφερατε) κατα τη διαρκεια του live θα μπορεσει κανεις να στοιχειοθετησει "πληρωμη" αρα και φαουλ?
Σε μια εποχή που οι νόμοι παράγονται πιο γρήγορα και από ποπ – κορν, να σαι σίγουρος ότι ο νομοθέτης ΔΕΝ προέβλεψε καμία εξαιρετική περίπτωση σαν αυτή που αναφέρεις.

Είχε στο μυαλό του (καλώς ή κακώς) την καταπολέμηση της ανασφάλιστης- αδήλωτης – αφορολόγητης εργασίας (και φυσικά ένα άλλοθι να μπεί κάνα φράγκο στα ταμεία) και κλασσικά με κινήσεις πανικού έσπευσε να  νομοθετήσει με τη βασική αρχή ότι: «όλοι είναι ένοχοι, μέχρι αποδείξεως του εναντίον».

Τα πράγματα έχουν ως εξής.

Στην παρούσα φάση είτε είσαι επαγγελματίας μουσικός είτε αστροναύτης ασφαλισμένος στο διαπλανητικό σου ταμείο, ΑΝ σε τσακώσουν με κιθάρα-μαντολίνο- μπουζούκι- μαράκες κ.ο.κ. στο χέρι σε «μαγαζί», και δεν σου έχουν κάνει πρόσληψη , θα ρθεί το «μπιλιετάκι» των 10.500,00 €.

Είτε έρθει από το Ι.Κ.Α. είτε από το Σ.Ε.Π., και εφόσον είσαι αστροναύτης, θα γίνει μια προσφυγή ενώπιον του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου (λόγω ποσού)  της έδρας από το «πατάρι» που σε τσάκωσαν και εκεί πας με την στολή σου ή ό,τι άλλο αποδεικτικόν μέσο διαθέτεις και τους λες τί και πώς.

Βέβαια τόσο η προθεσμία ασκήσεως αυτής της προσφυγής όσο βέβαια και η άσκηση αυτής ΔΕΝ αναστέλλουν πιθανή εκτέλεση της απόφασης ήτοι αυτά τα πρόστιμα θα βεβαιωθούν στις Δ.Ο.Υ. (αν ύστερα από 3-4 χρόνια δικαιωθείς, τρέχα γύρευε)

α πολυ ωραιος ο νομοθετης!!!Κατα τ αλλα "νομοι υπαρχουν απλα δεν τηρουνται".....

@@ μεντολες....

οταν  ο νομοθετης δεν εχει προβλεψει οτι εσυ δεν εισαι ελεφαντας και δεν μπορεις παντα να το αποδειξεις αυτο (επειδη ο νομοθετης δεν εχει προβλεψει πραγματα) γινεται το κρατος πολιτης 1-0......και μολις ο πολιτης στην ιδια περιπτωση τα παιρνει μαυρα γινεται το κρατος-πολιτης 1-1...

και δυστυχως αυτο το βλεπεις παντου γυρω σου...

και ετσι ακους ατακες του στυλ "οσο με κλεβουν θα τους κλεβω"

και ετσι φτασαμε εδω που φτασαμε....

ουφ τα ειπα!!!!!

Σ ευχαριστω για την απαντηση φιλε.

leon7pap είπε:
οταν  ο νομοθετης δεν εχει προβλεψει οτι εσυ δεν εισαι ελεφαντας και δεν μπορεις παντα να το αποδειξεις αυτο (επειδη ο νομοθετης δεν εχει προβλεψει πραγματα) γινεται το κρατος πολιτης 1-0......και μολις ο πολιτης στην ιδια περιπτωση τα παιρνει μαυρα γινεται το κρατος-πολιτης 1-1...

και δυστυχως αυτο το βλεπεις παντου γυρω σου...

και ετσι ακους ατακες του στυλ "οσο με κλεβουν θα τους κλεβω"

και ετσι φτασαμε εδω που φτασαμε....

ουφ τα ειπα!!!!!

Σ ευχαριστω για την απαντηση φιλε.
Το ότι με τα μέτρα που έχουν πάρει (για όλα τα επαγγελματα, ειδικά για τα ελέυθερα επαγγέλματα) , έχει ανθίσει η "μαύρη εργασία", το έχουν καταλάβει ΟΛΟΙ, και όταν λέμε όλοι ,εννοούμε όλοι.

Χαζοί δεν είναι.

Τι θα κάνουν , ποιός θα το κάνει, πως θα το κάνει, ΔΕΝ ξέρω. Είμαστε σε μια , εδώ και 5 χρόνια, κατάσταση αναμονής.

leon7pap είπε:
Καλημερα.Να κανω και εγω με τη σειρα μου μια ερωτηση και ελπιζω να μη θεωρηθει off topic.Αν οι μουσικοι που παιζουν ζωνατανα σε ενα μπαρακι ειναι δημοσιοι υπαλληλοι η ανηκουν σε σωματα ασφαλειας η τελοσπαντων οποιοδηποτε επαγγελμα τετοιου ειδους που σου ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ να εχεις δευτερη ενασχοληση με εσοδα τοτε μπορουν να κανουν το live ΔΩΡΕΑΝ η θα πρεπει να αποδειξουν οτι δεν ειναι ελεφαντες και πως σε εναν ενδεχομενο ελεγχο (απο καποιον απο τους φορεις που προαναφερατε) κατα τη διαρκεια του live θα μπορεσει κανεις να στοιχειοθετησει "πληρωμη" αρα και φαουλ?Και δε μιλαμε για το σεναριο που καποιος μουσικος τα παιρνει κατω απο το τραπεζι μαυρα.Μιλαμε για το σεναριο που πραγματι ο ανθρωπας πηγε εκει με την κιθαρουλα του γνωστος και  ο μαγαζατορας...ε ας πουμε κανενα τραγουδακι να περασουμε ολοι καλα.Ευχαριστω.
κάπου είχα διαβάσει ότι σε αυτή την περίπτωση υπογράφεις υπεύθυνη δήλωση πως παίζεις αφιλοκερδώς και το μαγαζί και εσύ είστε καλυμένοι χωρίς να γίνει πρόσληψη. δίνει όμως το δικαίωμα στον έλεγχο άμα θέλει να σε κατεβάσει την ώρα που παίζεις και να μη ξανανέβεις-δεν ξέρω εάν ισχύει όντως δεν το έχω κάνει.

επίσης αυτό που είπα πιο πάνω μήπως ισχύει κάτι διαφορετικό σε όργανα χωρίς ενισχυτή, μικρόφωνα κτλ δηλ 2 κιθάρες σκέτες πχ-μήπως εκεί δεν χρειάζετε ασφάλιση γιατί δεν θεωρείτε κέντρο διασκεδάσεως.

υπάρχει ο νόμος απώς πρέπει να κάτσετε να τον διαβάσετε.

stavros_d80 το "παίζεις αφιλοκερδώς και το μαγαζί και εσύ", είναι περσινά ξυνά σταφύλια, όταν όλοι ψαχνόμασταν. Δεν ισχύουν.

Η διεύθυνση του .......... σας ενημερώνει, ότι μετά από τις αλλαγές που έχουν γίνει με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, σχετικά με την ασφάλιση των μουσικών κατά τις ζωντανές τους εμφανίσεις, οφείλει να ακολουθήσει τους κανόνες που ισχύουν πλέον για όλα τα μαγαζιά βάση του νόμου. Σύμφωνα με αυτούς η τιμή του ενσήμου που ισχύει, είναι 25,43 Ευρώ ανά μουσικό. Σε περίπτωση ελέγχου, η παράβαση του παραπάνω κανόνα επιβαρύνει την επιχείρηση με πρόστιμο 10.500 Ευρώ και τον κάθε μουσικό με πρόστιμο 500 Ευρώ αντίστοιχα.
    Εμείς ως επιχείρηση έχουμε να προτείνουμε τον έξης τρόπο ώστε να μπορέσει το μαγαζί να συνεχίσει να φιλοξενεί ζωντανές εμφανίσεις συγκροτημάτων. Επειδή δυστυχώς η εκτίμηση της προσέλευσης  του κόσμου σε κάθε live είναι πολύ δύσκολη έως αδύνατη, προτείνουμε τα έξοδα της ασφάλισης να καλύπτονται μισά από το μαγαζί και μισά από το συγκρότημα.
Να δούμε αυτά τα μαγαζιά που θα βρίσκουν μουσικούς να παίζουν.

Μέχρι τώρα σου έδιναν ένα τάληρο απο την πόρτα και το άτομο σε μια πενταμελή μπάντα έβγαζε ένα τριαντάρι αν ήταν το μαγαζί γεμάτο. Και πολλά λέω... 8) Αφαίρεσε 12,71 κι έδεσες... Να βγάλεις τη βενζίνη σου τουλάχιστον ρε φίλε. Μη μπεις και μέσα...

Μάλλον θα πρέπει να επανατοποθετηθούν οι σχέσεις αυτών των μαγαζιών με τους μουσικούς. Εκτός κι αν μου διαφεύγει κάτι, την ασφάλιση στο ΙΚΑ υποχρεούται να αποδώσει ο εργοδότης. Οπότε αν θέλουμε να είμαστε ΟΛΟΙ νομότυποι το 50 - 50 δεν παίζει. Κάνω λάθος;

stavros_d80 είπε:
επίσης αυτό που είπα πιο πάνω μήπως ισχύει κάτι διαφορετικό σε όργανα χωρίς ενισχυτή, μικρόφωνα κτλ δηλ 2 κιθάρες σκέτες πχ-μήπως εκεί δεν χρειάζετε ασφάλιση γιατί δεν θεωρείτε κέντρο διασκεδάσεως.
Αυτά είχαν σχέση με τις άδειες που χορηγούσε ο Δήμος και πως χαρακτήριζε ένα μαγαζί και αν μπορούσε να πραγματοποιηθεί στο χώρο εκτέλεση ζωντανής μουσικής.

Και για να μην το περιορίσουμε μόνον εκεί.

Έχω φίλους που έχουν καφέ - μπάρ.

Πολλές φορές μπήκα πίσω από την μπάρα να μου κάνω καφέ (γιατί βαριόταν να μου τον κάνουν  ;D) τον οποίο φυσικά δεν πλήρωνα γιατί ήταν κερασμένος και δεν χτυπιόταν απόδειξη.

Φαντάσου να το ξανακάνω και να μπεί την αποφράδα εκεινη στιγμή μέσα στο μαγαζί Ι.Κ.Α., Σ.Ε.Π. και ΣΔΟΕ, και να με τσακώσουν πισω από το μπάρ να χτυπάω τον καφέ μου. ;D ;D ;D ;D

Αυτές τις περιπτώσεις ΔΕΝ μπορεί να τις προβλέψει ο νόμος και αν τις προέβλεπε, πίστεψέ με θα γινόταν "'αλλοθι" και "παραθυράκι" για πολλούς άλλους.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Κύριοι τα πράγματα είναι εκπληκτικά απλά:

Για να παίξεις μουσική σε μπαράκι, πίστα, συναυλία κλπ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΜΑ ΙΚΑ

Αν δεν έχεις, πας και βγάζεις- εκτός αν κάποιος υπόκειται σε περιπτώσεις που το ταμείο του, του απαγορεύει ρητώς και δια ροπάλου ασφάλιση σε άλλο ταμείο. Νομίζω ότι οι ΔΥ είναι σε αυτή την κατηγορία.

Ανιδιοτελώς, δωρεάν, promo εμφανίσεις, τζάμπα κλπ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ.

Για τους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ, χαρτί από το ταμείο που να αναφέρει την έναρξη ασφάλισης στο ταμείο- παλιός/ νέος ασφαλισμένος (για το ΙΚΑ).

Από εκεί και πέρα, οι του ΟΑΕΕ συνεχίζουν κανονικά με το ταμείο τους και η απόκτηση ΑΜΑ ΙΚΑ δεν τους επιφέρει άλλα πάρε- δώσε με το ΙΚΑ.

Εκτός φυσικά, από το άχρηστο ένσημο που θα πληρώνει για αυτούς ο επιχειρηματίας κάθε φορά που θα παίζουνε.

Αν τώρα αυτός που παίζει μουσική είναι ήδη στο ΙΚΑ, απλά δίνει τον ΑΜΑ του και του πιστώνεται ένα ένσημο σε κάθε gig.

Για του άλλους, όπως είπα παραπάνω, είναι παράλληλη ασφάλιση και δεν προσμετράται στα συντάξιμα ένσημα.

Το να βγάλεις ΑΜΑ ΙΚΑ είναι σχετικά εύκολο:

Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας

Φωτοτυπία που να προκύπτει το ΑΦΜ (τελευταίο εκκαθαριστικό) 

Έγγραφο που να αναφέρει την έναρξη ασφάλισης σε άλλο ταμείο (πχ ΟΑΕΕ)

Φωτοτυπία λογαριασμού που πιστοποιεί την διεύθυνση (πχ ΔΕΗ, κινητό)

Φωτοτυπία ΑΜΚΑ (από το βιβλιάριο ασφάλισης του άλλου ταμείου ή απ' όπου αλλού αναγράφεται)

Φωτοτυπία πρώτης σελίδας τραπεζικού βιβλιαρίου όπου αναγράφεται το ΙΒΑΝ

SOS tip: ΑΜΑ μπορούμε να εκδώσουμε σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΙΚΑ και όχι μόνο στο οικείο μας κατάστημα.

Οπότε αν στο μητρώο (εκεί γίνεται η εγγραφή) του ΙΚΑ σας γίνεται της κακομοίρας, αναζητήστε ένα «χαλαρό».

Το ΙΚΑ Συντάγματος (Ακαδημίας 21) είναι Ο παράδεισος, σε σχέση με την κόλαση του ΙΚΑ Καλλιθέας  ;)

αρα εγω που ειμαι στρατιωτικος απαγορευεται ρητα να πιασω την κιθαρα και να περασω καλα και εγω και οι αλλοι

(ελπιζω!!!!!)  αφιλοκερδως ενω ο διπλανος μου που δεν ειναι επιτρεπεται υπο προυποθεσεις...

χμμμμ....καλη φαση....

Μπράβο ρε Τέρυ, με έβγαλες από τον κόπο να ψάχνω και να ρωτάω.

Καλού-κακού βέβαια θα πάρω και ένα πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων μαζί μου. Ποτέ δεν ξέρεις... ;D

leon7pap είπε:
αρα εγω που ειμαι στρατιωτικος απαγορευεται ρητα να πιασω την κιθαρα και να περασω καλα και εγω και οι αλλοι

(ελπιζω!!!!!)  αφιλοκερδως ενω ο διπλανος μου που δεν ειναι επιτρεπεται υπο προυποθεσεις...

χμμμμ....καλη φαση....
Είπαμε, αφιλοκερδός δεν... Η προϋπόθεση είναι ΑΜΑ ΙΚΑ.  

Αλλά αν το ψάξεις θα δεις ότι υπάρχουν και άλλες κατηγορίες που επί της ουσίας τους έχουν κόψει την live μουσική.  ;)

Κολλήματα με συντάξεις, με ταμεία, με το horn τους το τράγειο  ;D

@ Haris: Α, ξέχασα να σου πω... Για τους ντράμερ ισχύει ειδικό καθεστώς. Πρέπει να παίζουν με μπακέτες vic firth 2B, πιάτα Paste 2002 και Remo λαδιού, αλλιώς δεν τους δίνουν ΑΜΑ  ;D

Terry RoscoeBeck5 είπε:
@ Haris: Α, ξέχασα να σου πω... Για τους ντράμερ ισχύει ειδικό καθεστώς. Πρέπει να παίζουν με Remo λαδιού, αλλιώς δεν τους δίνουν ΑΜΑ  ;D
Αν παίζουν με Ρέμο (Αντώνη) τους δίνουν?

Αρα αν δεν αναγνωριζει το κρατος το "αφιλοκερδως" τοτε αν πχ στειλω τον κολλητο μου να μου περασει service το αμαξι θα πρεπει να εχει μαζι του και μια εντολη εργασιας μια υπευθυνη δηλωση ενα χαρτι τελοσπαντων οτι ειναι μια εργασια για δικη μου εξυπηρετηση και οχι δικη του και θα πρεπει να του πληρωσω και ενα ενσημο....η αν με τσακωσουνε να του αλλαζω τα λαδια στο αμαξι και δεν εχω τετοιο χαρτι μαζι μου καηκα....(καθωτι ειμαι στρατιωτικος και απαγορευεται!!!!!)...οτι να ναι...

leon7pap είπε:
Αρα αν δεν αναγνωριζει το κρατος το "αφιλοκερδως" τοτε αν πχ στειλω τον κολλητο μου να μου περασει service το αμαξι θα πρεπει να εχει μαζι του και μια εντολη εργασιας μια υπευθυνη δηλωση ενα χαρτι τελοσπαντων οτι ειναι μια εργασια για δικη μου εξυπηρετηση και οχι δικη του και θα πρεπει να του πληρωσω και ενα ενσημο....η αν με τσακωσουνε να του αλλαζω τα λαδια στο αμαξι και δεν εχω τετοιο χαρτι μαζι μου καηκα....οτι να ναι...

Καταλαβαίνω το στράβωμα σου, το πέρασα και εγώ, αλλά αυτή είναι η χώρα μας, με τα 30 ασφα«ληστικά» ταμεία, τα 50 επικουρικά και το χάος στη νομοθεσία- το οποίο αλλάζει κάθε τρεις και λίγο από κάποιον «σωτήρα».

Προσωπικά το να βρεθώ και στα κιτάπια του ΙΚΑ (εκτός από του ΟΑΕΕ) δεν μου είναι ευχάριστο.

Και όχι για αυτό που ισχύει σήμερα, αλλά για την κουλαμάρα που θα σκεφτεί κάποιος υπουργός Εργασίας/ Κοινωνικών Ασφαλίσεων αύριο.

Χαρακτηριστικά, ο προϊστάμενος σε ένα από τα ΙΚΑ που τραβήχτηκα, αναφερόμενος στην ασφάλιση μου στον ΟΑΕΕ, μου λέει:

Παλιός ή νέος ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ; Αν είσαι νέος (μετά το '93 νομίζω) δεν είναι απαραίτητο να φέρεις την βεβαίωση από το ταμείο σου (αν και είναι στα προαπαιτούμενα). Βέβαια καλό είναι να την φέρεις, γιατί ξέρεις, μπορεί να αλλάξει ο νόμος και...

Οπότε το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο τωρινός μ$^@##ς, αλλά και ο μελλοντικός μ*$@!^#ς νομοθέτης.

Διότι ως γνωστόν σε αυτή τη χώρα μόνο δύο είναι οι βεβαιότητες: Ο Θάνατος και η εφορία  ;D

Όλα τα άλλα είναι όπως ξημερώσει  ;)    

Εγώ διαφωνώ και θεωρώ ότι όλη αυτή η ιστορία με το ΑΜΑ ΙΚΑ Σύκα είναι στη σωστή κατεύθυνση.

Αν θες να παίζεις για τους φίλους σου και την πλάκα σου τους μαζεύεις σπίτι σου ή όπου μπορέσεις και παίζεις. Αν θες να παίξεις μέσα σε μια επιχείρηση, η οποία έχει έσοδα - έξοδα, υπαλλήλους κτλ., όπου υπάρχουν ένα σωρό ευθύνες και υποχρεώσεις, πρέπει να συμβαδίζεις και εσύ με όλα αυτά. Π.χ. αν πάθεις ηλεκτροπληξία, αν πέσει ο σοβάς - από τις πολλές συχνότητες που έχει φάει - στο κεφάλι σου, αν σκοντάψεις και πας και καρφωθείς στη γωνία του ηχείου, τι γίνεται;

@ ray

Να σου πώ που είναι το λάθος.

Και δεν έχει να κάνει με την ασφάλεια του χώρου για πιθανό εργατικό ατύχημα (αν σκοντάψει και πελάτης  και καρφωθεί στη γωνία του ηχείου τι γίνεται;) .

Ο μουσικός, όπως και ο ψυχτικός π.χ που πάει να επισκευάσει ένα ψυγείο για μπύρες που χάλασε στο "μαγαζί", ΔΕΝ είναι υπάλληλος του κάθε καταστηματάρχη.

Δεν μπορεί να τους συνδέει εξαρτημένη σχέση εργασίας για να έχει υποχρέωση να τον ασφαλίζει.

Ο Μουσικός είναι εξωτερικός συνεργάτης (εκτός αν μιλάμε για πολύ ειδικές περιπτώσεις π.χ ένας χώρος που έχει μόνιμη μπάντα για σερί χρονικό διάστημα – και πάλι ελέγχεται) ή αν θες να χρησιμοποιήσω νομικό όρο «βοηθός εκπλήρωσης» ή «εργολάβος».

Το τσουβάλιασμα και το κωμικό της αυθημερόν πρόσληψης και της απόλυσης την επομένη δείχνει τουλάχιστον νομοθετική προχειρότητα .

Υπαρχει η εξαιρεση και ο κανονας και νομιζω πρεπει να στεκομαστε στον κανονα.ετσι κ αλλιως αλλιως παντα υπαρχει η περιπτωση να τους μαζεψεις στο σπιτι σου και καποιος φιλος σου να παθει ηλεκτροπληξια η πεσει σοβας απο τις πολλες συχνοτητες.Θελω να πω οτι για ολες τις περιπτωσεις υπαρχει κατι που μπορει να παει στραβα.Δεν ειπαμε να δικαιολογησουμε  το μαυρο χρημα σε καμια περιπτωση αλλα αυτο το νταηλικι οτι "οχι...δε σε πιστευω οτι παιζεις αφιλοκερδως...προστιμο 10.000 γιατι ετσι...αποφασιζομεν και διατασσομεν" δεν μου καθεται και πολυ καλα...δεν μπορω να καταλαβω γιατι ΔΕΝ  εισαι καλυμενος και εσυ και ο εργοδοτης αν απο κοινου κανετε μια υπευθυνη δηλωση οτι η μουσικη θα ειναι αφιλοκερδως...

leon7pap είπε:
...δεν μπορω να καταλαβω γιατι ΔΕΝ  εισαι καλυμενος και εσυ και ο εργοδοτης αν απο κοινου κανετε μια υπευθυνη δηλωση οτι η μουσικη θα ειναι αφιλοκερδως...
Γιατί θα το έκαναν όλοι. Ειτε έπαιζαν αφιλοκερδώς είτε όχι.  ;D ;D ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα