Τί κιθάρα θα παίρνατε για να συμπληρώσετε τη συλλογή σας;

Τί κιθάρα θα πέρνατε για να συμπληρώσετε τη συλλογή σας;

• Σύνολο ψηφοφόρων
    41
Χριστόδουλος Καλλιανίδης

LK

Moderator
Staff member
Πόντοι
1,788
Οι  2 κιθάρες του poll είναι οι δύο ξεχωριστά κομμάτια της ιστορίας.

Και οι δύο,  λείπουν από τη συλλογή μου.

Τώρα που είμαι ζεστός, σκέφτομαι να ξεκινήσω με μια από τις δύο....και κάποιο στιγμή αν μπορέσω να πάρω και την άλλη.

Με ποια θα ξεκινούσατε;

Το μόνο αρνητικό που βρίσκω στην Flying V , είναι ότι δεν θα κάθεται καλά σε stand.

Y.Γ. Απαντήσεις "tele" δεν γίνονται δεκτές ?

Εγώ πρώτα θέλω μια LesPaul και ίσως μετά μια PRS. Να πω την αλήθεια, δε σκέφτηκα ποτέ να πάρω SG ή Flying V, αλλά Flying V δε θα παιρνα ποτέ, δε μου αρέσουν καθόλου.

Εγώ πρώτα θέλω μια LesPaul και ίσως μετά μια PRS. Να πω την αλήθεια, δε σκέφτηκα ποτέ να πάρω SG ή Flying V, αλλά Flying V δε θα παιρνα ποτέ, δε μου αρέσουν καθόλου.
Ναι , λέμε ΑΝ είχες τις άλλες....και έπρεπε να διαλέξεις από αυτές τις 2.

Ναι , λέμε ΑΝ είχες τις άλλες....και έπρεπε να διαλέξεις από αυτές τις 2.
SG με τα χίλια. Ξέρω και ότι είναι πολύ ισορροπημένες και ευκολόπαικτες!

Εαν ήμουν στην θεση σου, θα εξέταζα τον λόγο που θέλω να παρω την κιθάρα. Θα ήθελα την sg για να εχω την άνεση που προσφέρει, το ανεπανάληπτο Playbility, και τον χαρακτηριστικό ήχο. Μια κιθάρα που τα κάνει όλα, με τον πιο εύκολο τρόπο.

Θα έπαιρνα flying V εάν είχα έρωτα με την κιθάρα, ή με κάποιον καλλιτέχνη που παίζει με τέτοια (πχ albert king). Θα έπερνα τέτοια για την έντονη προσωπικότητά της και το πόσο αυτό κόβει στο φακό...

SG. Αν και μετά θα έπρεπε να ανοίξεις άλλο poll με ποια SG. Πάντως και εγώ τελευταία πιάνω τον εαυτό μου να ερωτοτροπεί με την ιδέα της FV, αλλα με ευθυγραμμίζουν άλλες προτεραιότητες.

Εαν ήμουν στην θεση σου, θα εξέταζα τον λόγο που θέλω να παρω την κιθάρα. Θα ήθελα την sg για να εχω την άνεση που προσφέρει, το ανεπανάληπτο Playbility, και τον χαρακτηριστικό ήχο. Μια κιθάρα που τα κάνει όλα, με τον πιο εύκολο τρόπο.

Θα έπαιρνα flying V εάν είχα έρωτα με την κιθάρα, ή με κάποιον καλλιτέχνη που παίζει με τέτοια (πχ albert king). Θα έπερνα τέτοια για την έντονη προσωπικότητά της και το πόσο αυτό κόβει στο φακό...
Οι λόγοι καθαρά συλλεκτικοί.

Να υπάρχουν όλοι οι τύποι των Legendary μοντέλων

SG. Αν και μετά θα έπρεπε να ανοίξεις άλλο poll με ποια SG. Πάντως και εγώ τελευταία πιάνω τον εαυτό μου να ερωτοτροπεί με την ιδέα της FV, αλλα με ευθυγραμμίζουν άλλες προτεραιότητες.
Αν πάρω SG , μάλλον θα κινηθώ εδω:

https://www.musicpower.gr/proionta/mousika-organa/kithares/ilektrikes-kithares/vintage-vs6vcr-reissued-ilektriki-kithara-me-vibrola002030.html?fbclid=IwAR2x4VXHngBYWm1Z9yMOovOLAHtYHQZQcJ72LcQpTJtNwuoSzGRmLSDezCU

Αξιόλογη η Vintage. Πάρε τη, και σε 2ο χρόνο παίρνεις και την FV.

Η SG είναι πιο κλασσικό μοντέλο είτε για συλλογή είτε σαν μέρος του gear. Μπορεί να είναι μεταγενέστερη της flying V αλλά είναι πιο δημοφιλές μοντέλο... ακόμα και διάσημους κιθαρίστες που δεν πάει το μυαλό σου με την μια (που είναι γνωστό ότι δεν παίζουν με SG) αν googlάρεις με την λέξη ''SG'' με το όνομά τους όλο και κάποια εικόνα θα δεις να παίζουν με αυτό το μοντέλο. 

SG έχει ωραιότατες Gibson στις αγγελίες είτε special, faded πιο φθηνές είτε standard αλλά αν θες οπωσδήποτε με τρέμολο τότε πας για αυτή την VINTAGE... αν και εγώ θα έπαιρνα μια φθηνή Gibson και θα της εβαζα τρέμολο έξτρα αργότερα (αν και είναι πιθανό να πετύχεις μια που να έχει ηδη τρέμολο στις αγγελίες)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Jackson χωρίς τρέμολο έχεις? Δεν έχεις... Πάρε μια Dinky να δώσει όπως πρέπει, να πατήσει γερά, να σφίξει... (όλοι καταλαβαίνουμε τι εννοώ)

SG ασυζητητί- αν μάλιστα σου έρθει η... έμπνευση να παίξεις με αυτή, μονόδρομος.

Το πιο άνετο μπράτσο, το πιο άνετο κουτσουράκι, πανάλαφρο ότι πρέπει για τις... γεροντικές μέσες μας ?

Η V θέλει αρετή και τόλμη, οπότε ας την για μετά. 

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Η πιο λογική επιλογή, με το πιστόλι στον κρόταφο βέβαια, για εμένα θα ήταν η SG , οπότε αυτή ,εννοείται με Ρ90 μαγνήτες γιατί στο σπίτι μου οι humbuckers απαγορεΒονται.

Αλλά γενικά αν μου "λείπει" μια κιθάρα είναι μόνο αυτή μια και κατά τα άλλα είμαι υπερκομπλε από κιθάρες..

Mια χαρα εκατσε σε αυτη τη βαση μια HB FV
https://www.thomann.de/gr/millenium_gs_3500_b.htm

.
Τι λέει η HB FV;

9 λεπτά πριν, Superfunk είπε

Η πιο λογική επιλογή, με το πιστόλι στον κρόταφο βέβαια, για εμένα θα ήταν η SG , οπότε αυτή ,εννοείται με Ρ90 μαγνήτες γιατί στο σπίτι μου οι humbuckers απαγορεΒονται.

Αλλά γενικά αν μου "λείπει" μια κιθάρα είναι μόνο αυτή μια και κατά τα άλλα είμαι υπερκομπλε από κιθάρες..

Eχω σκαφατες.Και single cut και double. 

Flying V από εμένα. Κιθάρα για Instagram-youtube content!

Για να παίζεις έχεις.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back