Καλά θα συμφωνήσω 1000 φορές μαζί σου Γεράσιμε.
Απ ότι καταλαβαίνω αναφέρεσαι στους club DJΆs δεν ανέφερες τους σκρατσάδες!!!
Λοιπόν έχουμε και λέμε
DJ superstar...
DJ είναι ο μεσάζοντας που βοηθάει, ή τέλος πάντων, υποτίθεται ότι βοηθάει να βγει προς τα έξω η δουλειά ενός μουσικού, από τα μέσα της δεκαετίας του 80, τότε που η club/rave φάση έγινε μόδα/κουλτούρα (και συνεχίζει να είναι), ο DJ έγινε superstar, για να πω την αλήθεια με ενοχλεί που ο μεσάζοντας και όχι ο μουσικός γίνετε γνωστός, και αυτό γιατί αν παιχτεί ένα track από έναν DJ, οι ακροατές λένε “ρε συ άκουσες τι έβγαλε ο DJ τάδε?!”(το ίδιο έκανε πιο πάνω σε ένα ποστ του ο Alchemist) αυτός είναι ο μόνος λόγος που δεν πάω τους DJΆs.
Bεβαίως υπάρχουν και κάποιοι DJΆs που είναι πιο ενεργοί και βγάζουν κάποια δική τους παραγωγή κατά καιρούς, η κάνουν τα γνωστά σε όλους μας Remix, (έτσι προκύπτει η φράση “παίζει μουσική” Γεράσιμε). 8)
DJ Lakis...
ΟΚ λοιπόν τις περισσότερες φορές το θέμα έχει ως εξής, ένας τυπάκος που έχει φάει όλη του την ζωή στο clubbing και στο να μαζεύει χιλιάδες δίσκους, κάποια στιγμή είναι σε θέση να τελέσει χρέη DJ, έτσι ξεκινάνε όλοι οι μεγάλοι DJΆs, σε μια καφετέρια, μετά σε ένα bar και μακροπρόθεσμα club, όποτε DJ δεν είναι απαραίτητα κάποιος μεγάλος αλλά κάποιος που έχει αφιερώσει χρόνο σε αυτό, είναι το μεράκι του, το hobby του..
Το φαινόμενο DJ Lakis Takis Koulis Makis, είναι αλήθεια ότι είναι καθαρά φαινόμενο μιας διαχρονικής μόδας, και δεν έχω πρόβλημα με τα παιδία, κάνουν αυτό που κάνουν γιατί τους αρέσει η μουσική και έτυχε να μην είναι μουσικοί, και με αυτόν τον τρόπο δίνουν οΆτι έχουν σε αυτό που αγαπάνε, εντούτοις λίγοι είναι οι “superstar DJΆs”.
Οι scratchers είναι άλλη φάση και άλλη κουλτούρα και τους έχω σε μεγαλύτερη εκτίμηση για ευνόητους λόγους.
DJ SHADOW IS GOD!!! 8)
Επίσης θέλω να πω στον Alchemist ότι ο Oakenfold δεν εχει κανει ποτε τον κοπο να συνθεσει κατι, ο Tiesto ο Armin Van Buuren ο Matt Darey και άλλοι είναι μερικοί που απ τους DJΆs που συνθέτουν (progressive, house, trance).
Ολοκληρώνω λέγοντας ότι το κεφάλαιο “DJ” είναι πολύ μεγάλο και δεν φτάνει ένα post για να το καλύψω, ακόμα και αυτό που έχω γράψει το θεωρώ ελλιπές. :roll: