Θρησκεία και ροκ μουσική;

Νεκτάριος Κοντολέων

Nekkon

Gretsch addict
Πόντοι
533
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
  2. Τραγούδι

Με αφορμή τις δηλώσεις του μητροπολίτη Ταμασού Ησαΐα, θα ήθελα να ρωτήσω τις απόψεις σας για ένα θέμα που με απασχολεί από παιδί. Για όσους πιστεύουν, αλλά και για όσους μπορούν να εκφράσουν πολιτισμένα μια άποψη με ανάλογη τεκμηρίωση. Σας απασχόλησε ποτέ το κατά πόσο η ροκ συγκρούεται με την πίστη; Ή μπορείτε και να πηγαίνετε εκκλησία και να ακούτε I'm on the highway to hell και the number of the beast; Έχω άποψη κατασταλαγμένη, απλά θα ήθελα να ακούσω και άλλες γνώμες.

Υγ: με σεβασμό παρακαλώ στις απαντήσεις, είναι ευαίσθητο το θέμα 

με σεβασμό παρακαλώ στις απαντήσεις, είναι ευαίσθητο το θέμα 

Βρε συ, ανάβεις τώρα τέτοιες φιτιλιές και θέλεις σοβαρές και σεβάσμιες απαντήσεις?

Ποιο ευαίσθητο θέμα ....

Κόλαση θα γίνει.

Για να έχεις μια εικόνα της πίστης σε σχέση με το ροκ δες πρώτα αυτό ...

Μέχρι και ο Hendrix είχε έναν τουμπανιέρη από την Γκάνα και έκανε βουντού.

EDIT: Όπου υπάρχει πίστη (οτιδήποτε είδους, όχι μόνο θρησκευτική) δεν υπάρχει λογική, ούτε αντικειμενική πραγματικότητα.

Όλα "παραμορφώνονται", "αναπλάθονται" έτσι ώστε να χωράνε στο "κουτάκι" της πίστης.

Και το ροκ, και η μουσική (γιατί δεν είναι μόνο το ροκ φυσικά), και ο τρόπος ομιλίας και ζωής, και οι πεποιθήσεις, και η σκέψη, και η πραγματικότητα, και τα πάντα όλα.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
38 λεπτά πριν, fusiongtr είπε

Βρε συ, ανάβεις τώρα τέτοιες φιτιλιές και θέλεις σοβαρές και σεβάσμιες απαντήσεις?

Ποιο ευαίσθητο θέμα ....

Κόλαση θα γίνει.

Πωω? υπάρχουν τέτοια ντοκυμαντέρ στις μέρες μας?? Σε κάνει ν' αναρωτιέσαι, μήπως έρχεται μια νέα θρησκεία...?

Πωω? υπάρχουν τέτοια ντοκυμαντέρ στις μέρες μας??

Μάκη μου το θέμα δεν είναι ότι υπάρχουν, το θέμα είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που ενστερνίζονται αυτά που τέτοιου είδους προσπάθειες υποστηρίζουν.

• Like
Reactions: makam
Έκατσα και είδα αποσπάσματα από το βίντεο που έβαλες, (Κορωνοιός γαρ...) 

Ηταν στιγμές που δεν πίστευα σ' αυτά που άκουγα!!! Οι του 'Ξύπνα', μιλάμε είναι προχώ μπροστά σε αυτά που λέει ο τύπος!?

Είναι πολύ παλιό και πολύ ανακριβές, δεν έχει να κάνει με το σύνολο του κόσμου που πιστεύει αλλά με μια μικρή μειοψηφία 

Η θρησκευτική πίστη είναι κάτι πολύ βαθύ και πολύ προσωπικό. Έχει να κάνει με τον πυρήνα της συνείδησης του ανθρώπου και την απάντηση του μεγαλύτερου ερωτήματος της ύπαρξης. Δεν έχει και δε θα έπρεπε να έχει καμία σχέση με το είδος της μουσικής που μπορεί να αρέσκεται να ακούει ο καθένας.

Τουτέστιν είτε Rihanna είτε ac/dc είτε iron maiden είτε ακραίο black metal, κατ' εμέ, ουδεμία σχέση έχουν με το πεδίο της πίστης και δε θα έπρεπε να συγχέονται, ούτε καν να αναφέρονται στην ίδια κουβέντα. 

Τώρα αυτό το ερώτημα:

μπορείτε και να πηγαίνετε εκκλησία και να ακούτε I'm on the highway to hell και the number of the beast;

είναι άλλου παπά ευαγγέλιο (pun intended) και έχει να κάνει καθαρά με τους τύπους και όχι με την ουσία. Προφανώς και η επίσκεψη στον εκάστοτε χώρο λατρείας, συνοδεύεται και από την αντίστοιχη μουσική. Όπως δηλαδή θα ήταν παντελώς κουλό σε συναυλία της Dua Lipa να παίζονται ορθόδοξες ψαλμωδίες ή μουεζίνηδες να ψάλλουν εδάφια του κορανιού, άλλο τόσο ακριβώς άσχετο και άτοπο θα ήταν να ακούγονται maiden ή Jay Z ξέρω γω στην εκκλησία.

Μπαμ μπουμ....?  Εδώ νομίζω τον λόγο έχει η ψυχιατρική επιστήμη!
αυτός πιστεύει πάντως.

• Like
Reactions: makam
αρχείο λήψης.jpg

rok3 copy.jpg

screenshot_12_27.jpg

Μπαμ μπουμ....?  Εδώ νομίζω τον λόγο έχει η ψυχιατρική επιστήμη!
Ιατρική?

Μπααα

Μιλαμε για θρησκεια!

Αντε και με λιγο κινηματογραφο

Υπάρχει κάτι αντίστοιχο για το RAVE?

Άμα ακούς RAVE είσαι αμαρτωλός?

Η ροκ δεν συγκρούεται με την πίστη.

αυτό έγινε ξεκάθαρο στη χώρα μας από τη δεκαετία του '90

Ακούστε ροκ και εκκλησιαστείτε άφοβα και το κυριότερο, πηγαίνετε στην εκκλησία όπως είστε, όπως είπε ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ.

Όλα τα άλλα είναι σπέκουλες.

• Haha
Reactions: stavros_d80
Που την βρήκες την φωτογραφία μου?
Mου την έδωσαν προχθές που πήγα με κάτι φίλους ροκάδες στην Εκκλησία του Σατανά, πενθούμε αυτές τις μέρες, έρχονται ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.χαχαχαχαχαχα???

Mου την έδωσαν προχθές που πήγα με κάτι φίλους στην Εκκλησία του Σατανά...

Αμανέχεις καλούς φίλους ...

attachment-psychovegas-mercyfulfate-15.jpg

Μετά την εκκλησία, φάγατε παγωτό?

3651.jpg

• Haha
Reactions: makam and cos_dr

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα