Θορυβος απο Μαγνητες??

Ok, άρα δεν υπάρχουν dimmer, μήπως υπάρχει κανένας μετασχηματιστής τεράστιος στο χώρο? Πχ απομόνωσης ή step down? Σε στούντιο έχω δει τεράστιο απομόνωσης και καλά για φίλτρο δικτύου, μπορεί να συνοδεύεται και από φίλτρο δικτύου. Step down 220/110 μόνο αν υπάρχει κανένα μηχάνημα πχ αμερικάνικο με πολλές απαιτήσεις σε ρεύμα άρα και τεράστιο Μ/Σ.

Ωστόσο, εσύ μπορεί να μην έχεις dimmer, μήπως υπάρχει κάποιο γειτονικό μαγαζί ή χώρος που έχει dimmer? Αν μοιράζεστε την ίδια γείωση τότε επηρεάζει και σένα. Γενικά τσέκαρε αν μοιράζεσαι την ίδια γείωση με κάποιον άλλο και τι υπάρχει στον χώρο του.

Ας βρούμε και τι θόρυβος είναι, hum ή hiss? Χαμηλόσυχνος hummm, τύπου 50Hz σημαίνει ότι έχεις θέμα με θόρυβο από το δύκτιο, είτε μέσω κάποιας γείωσης είτε πεδίου, ηψίσυχνος ή ραδιόφωνο, φύσημα, hisss, white noise σημαίνει EMI/RFI.

Τι φώτα έχει ο χώρος και πως είναι τοποθετημένα (ταβάνι, πλάι, κρυφός φωτισμός κλπ κλπ).

Δοκίμασε να παίξεις αποκλείοντας πηγές θορύβου, δηλαδή πχ.

1) Με κλειστά τα φώτα του control room

2) Με κλειστά τα φώτα του live/play room

3) Με τον υπολογιστή κλειστό

4).....

Ο καλύτερος τρόπος είναι να ξεκινήσεις να παίζει με όοοολα κλειστά και όλα εκτός πρίζας, εκτός απ'τον ενισχυτή και την κιθάρα και μετά να ανοίγεις ένα-ένα φως ή μηχάνημα στο χώρο μέχρι να σου βγάλει το θόρυβο.

Απο οσο το εψαξα ειναι RFI/EMI.εχω κανει απερες δοκιμες με ολα τα φωτα κλειστα και ολα τα ρευματα και το βασικοτερο,εχω κανει δοκιμες με πεταλι που δουλευει μονο με μπαταρια και ακουστικα απο την αλλη και παλι τα ιδια..

Αρα εχω καταληξει οτι ειναι απο πεδιο και αλλος ενας λογος που με οδηγει σε αυτο το συμπερασμα ειναι οτι το παθαινω μονο με μαγνητες.ουτε με μικροφωνα ουτε με προενισχυσεις ουτε με τπτ.

Αν λοιπον ειναι RFI/EMI και θεμα πεδιου τι κανω???

Δεν μας απάντησες, όμως, στο πιο βασικό!

myster_maze είπε:
Ας βρούμε και τι θόρυβος είναι, hum ή hiss? Χαμηλόσυχνος hummm, τύπου 50Hz σημαίνει ότι έχεις θέμα με θόρυβο από το δύκτιο, είτε μέσω κάποιας γείωσης είτε πεδίου, ηψίσυχνος ή ραδιόφωνο, φύσημα, hisss, white noise σημαίνει EMI/RFI.

Με συγχωρεις!

Μπορω να ποσταρω ενα λινκ να δειτε τον ηχο απο καποιον που εχει ακριβως το ιδιο προβλημα??

Τότε είναι EMI/RFI! Δύσκολα τα πράματα, πρέπει να βρεις την αιτία, ψάξε στη γειτονιά!  :-\

Ξεκίνα με την γείωση του στούντιο, που πηγαίνει και από που περνάει.

Για παράδειγμα,

myster_maze είπε:
Ωστόσο, εσύ μπορεί να μην έχεις dimmer, μήπως υπάρχει κάποιο γειτονικό μαγαζί ή χώρος που έχει dimmer? Αν μοιράζεστε την ίδια γείωση τότε επηρεάζει και σένα. Γενικά τσέκαρε αν μοιράζεσαι την ίδια γείωση με κάποιον άλλο και τι υπάρχει στον χώρο του.

Μπορει να περνανε απο κοντα ρευματα?Η καποιες κολωνες κινητης τηλεφωνιας?με τι να ψαχτω?Και αν ειναι κατι παρανομο οκ θα το λυσω αν ειναι κατι νομιμο τι θα κανω?

Πρεπει αναγκαστικα να θωρακισω τον χωρο?οποτε αυτο ειναι δυνατον να γινει?Υπαρχουν τροποι?

Κάτι μου θυμίζει αυτός ο θόρυβος...

Κάποτε μου είχε πει ένας μηχανικός ήχου ότι σε μεγάλες πόλεις έβαζαν στη μόνωση φύλλα μολύβδου γι'αυτόν τον λόγο. Ισχύει κάτι τέτοιο? Γίνετε κάτι σαν faraday ή έλεγε βλακείες?

Δοκίμασε γείωση σε βρύση ή μπήξε κανένα χαλκοχωλήνα στο πάτωμα όπως κάναμε παλιά.

Βρηκα καποια χρωματα που θωρακιζουν το χωρο απο ηλεκτρομαγνητικα.

Λετε αξιζει το κοπο να τα δοκιμασω η θα πεταξω τα λεφτα μου?

Καλύτερα να βρεις την αιτία παρά να μπεις σε διαδικασία να μονώσεις το στούντιο!

nickcynic είπε:
με τι να ψαχτω?
Ξεκίνα από την γείωση! Που είναι, που πάει και με ποιόν την μοιράζεσαι.

Η γειωση ειναι εξω απο το στουντιο και δε τη μιραζομαστε με κανεναν.

Οποτε ψαχνω για πιθανες αιτιες στη γυρω περιοχη.

Πρεπει να βρω καποιον με πεδιομετρο να δουμε που υπαρχει κατι που να φτανει μεχρι το υπογειο του στουντιο και επηρεαζει τοσο πολυ τους μαγνητες.

nickcynic είπε:
Η γειωση ειναι εξω απο το στουντιο και δε τη μιραζομαστε με κανεναν.
Τι εννοείς έξω απ'το στούντιο?

Που είναι τοποθετημένη και πως?

Ειναι 3 μετρα κατω απο το εδαφος κα ειναι σε ισοσκελες τριγωνο.Κατι παραπανω δε ξερω γιατι δεν ειμαι ηλεκτρολογος.Πιστευω να βοηθησα εστω και λιγο!

Που βρίσκεται το στούντιο? Γύρω γύρω τι υπάρχει?

Για να αποκλείσουμε οτιδήποτε υπάρχει μέσα στο στούντιο, μπορείς να κλείσεις γενικό και να τσεκάρεις την κιθάρα με κάτι? Πχ laptop & κάρτα ήχου? Αλλά να μην υπάρχει τίποτα ενεργό, ούτε UPS, ούτε κάτι παρόμοιο.

Ειναι στο Μεταξουργειο.Γυρω γυρω εχει πολυκατοκιες.Θα το δοκιμασω αυτο αν και το δοκιμασα μονο με πεταλι και ακουστικα αλλα δεν ειχα τα παντα κλειστα.Θα το δοκιμασω και θα ενημερωσω.

Ευχαριστω για τη βοηθεια!

myster_maze είπε:
Περιμένουμε ενημέρωση!  :)
Ναι ναι. και εγώ περιμένω γιατί με αφορά και προσωπικά το θέμα.

Σε 2 μήνες μετακομίζω σε σπίτι (3ου ορόφου) που στα 200μ έχει ραδιοφωνικό σταθμό με μία ταράτσα "τίγκα" στις κεραίες.

Να πω το "ωχ" τώρα ή να περιμένω να πάω εκεί?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back