• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Θυμαστε το "πως φερνουμε δεμα απο Αμερικη?" Ε ξεχαστε το

fusiongtr είπε:
Θα διαφωνήσω.

Τα δεξιά αντίστοιχα μπορεί να έπαιρναν και παραπάνω.

Δεν είναι κομματικό το θέμα, άσε που δεν υπάρχει τίποτα αριστερό στον τρόπο διακυβέρνησης (αυτή είναι η γνώμη μου).

Οι έννοιες "δεξιά" "αριστερά", κλπ, εδώ δεν υπάρχουν.

Μόνο τα ονόματα μείνανε.

Σαν τον ΠΑΟ που μείνανε οι φανέλες πια.
Θα διαφωνήσεις γιατί είσαι... αριστερός και όχι κάνα κορόιδο;  ;D ;D ;D Φτου... φτου... φτου...  ;D

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Θα διαφωνήσεις γιατί είσαι... αριστερός και όχι κάνα κορόιδο;  ;D ;D ;D Φτου... φτου... φτου...  ;D
Είναι ένα μεγάλο θέμα αυτό.

Του είπα του προπονητή ότι έχω και τα δύο πόδια.

Αυτός με ξεκίνησε αριστερά, και μου είπε να συγκλίνω προς το κέντρο για να καρφώσω και κανένα γκολ.

Όταν αγόρασε η ομάδα αριστερό επιθετικό, με γύρισε στα δεξιά και μου ξαναείπε να συγκλίνω προς το κέντρο για να γίνομαι άμεση απειλή για τον αντίπαλο.

Μετά με έβαλε πίσω από τον φορ να δίνω βοήθειες και να κάνω μπούκες από τον άξονα.

Έπαιζε βλέπεις 3-5-2, που το γυρνούσε σε 3-5-1-1 και 4-3-2-1.

Από τις πολλές αλλαγές ζαλίστηκα, έτσι κρέμασα τα παπούτσια και βλέπω τον αγώνα από την TV.

Αν ήμουνα κορόιδο, θα έπαιρνα το διαρκείας που μου δίνανε τζάμπα.

Προτιμώ την TV.

X-minor είπε:
Κιθάρα στο τέλος δεν θα'χεις αλλά θα'χεις τον Ομάρ γι'αγκαλίτσες στην ψειρού.  ;D
Ομάρ Ελαμπντελαουί?

Μπήκε φυλακή? ;D
ρε συ ντροπή που το 1ο που σκέφτηκες ήταν αυτός και όχι ΑΥΤΟΣ  ;D

Η υπερ δασμολόγηση, πάντα θίγει τις μικρές τάξεις. (και μικρομεσαίες)

Αν είσαι φραγκάτος, δεν σκας και πολύ.

Πας και μια βόλτα στο Αμέρικα, πίνεις τους καφέδες σου, φορτώνεις και ένα κοντέινερ με ψώνια…..και γυρνάς, από εκει που ήρθες,

Μια χαρά ήταν π.χ το 2000 που μπορούσαμε να πάρουμε από το ebay …ξέρω γω, κανα μπλουζάκι, κάνα κασετόφωνο…..και δεν το πληρώναμε χρυσό (λες και ήμασταν για τίποτα παραπάνω).

Στην ουσία (για εμένα μιλάω) μου στερούν το δικαίωμα να κάνω μια χαζοαγορά των 100 δολαρίων, έτσι για την χαρά της αγοράς και ότι το πήρα από Αμερική.

Προσωπικά, ευχαριστώ τον Θεό που πρόλαβα να αγοράσω ό,τι ήθελα και δεν μου έμειναν απωθημένα .

Αλί στις νέες γενιές……θα γυρίσουμε στο 1980, που θα περιμένουμε καμία «θεία» από την Αμερική να μας φέρει κάνα levis.  ;D

Ας «ελέγχουν» τον πιτσιρικά που πήρε κάνα πεταλάκι από την αμερική……και ασε τους τόνους τα  λαθραία τσιγάρα, καύσιμα……ναρκωτικά, να περνάν από τα σύνορα…κάθε μέρα…..

ΤΑΔΙΕΦΘΙΝΤΙΡΕΙΑΤΑΚΑΝΟΥΝΟΛΑΓΕΙΑΝΑΠΕΙΟΥΝΤΟΕΜΑΤΟΥΛΑΓΟΥΞΙΠΝΑΔΙΑΒΑΖΑΙΧΟΝΙ!

Πάντως, εκείνο το παλιό νήμα με το "πακέτο από την Αμερική" πρέπει να διασωθεί ως μνημείο νεο-ελληνικής καφρίλας, όπου διάφοροι ρωτούσαν/σαμε πως θα φοροδιαφύγουμε και άλλοι τόσοι απαντούσαν/σαμε για το πως θα γίνει. Όλα αυτά, εν' τω μεταξύ, επ' ονόματι της μουσικής. Πόσο πιο ΠΑΣΟΚ?

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Παίρνεις (ας πούμε) ένα καρούλι σύρμα για αντιστάσεις (για το ηλεκτρονικό τσιγάρο)
Συγνώμη που παρεμβαίνω αλλά έχω μια απορία: Για να καπνίσεις πλέον, πρέπει να είσαι ηλεκτρονικός; Έτσι μας κατάντησαν οι αλήτες;  ;D

Συνεχίστε.

Haris είπε:
Συγνώμη που παρεμβαίνω αλλά έχω μια απορία: Για να καπνίσεις πλέον, πρέπει να είσαι ηλεκτρονικός; Έτσι μας κατάντησαν οι αλήτες;  ;D

Συνεχίστε.
Για να ατμίσεις είναι η διαδικασία. Το κάπνισμα παραμένει ως έχει. Τσακμάκι και σέρτικα.                ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Πριν 2-3 βδομάδες είχα μια συζήτηση με κάποιον ο οποίος μου είπε ότι έφερε από Κίνα ραδιοφωνάκι των 8 ευρώ και πλήρωσε τελωνείο 3 ευρώ και δεν τον πίστευα

BlackCrow81 είπε:
Πριν 2-3 βδομάδες είχα μια συζήτηση με κάποιον ο οποίος μου είπε ότι έφερε από Κίνα ραδιοφωνάκι των 8 ευρώ και πλήρωσε τελωνείο 3 ευρώ και δεν τον πίστευα
Γενικα οταν αρχιζουμε και πιστευουμε τα FACTS of life

https://www.elta.gr/Portals/0/pdf/nea_eidika_telh_ektelwnismou.pdf

ΕΛΤΑ > Ιδιώτες > Αλληλογραφία & Δέματα > Εκτελωνισμός

http://www.elta.gr/Portals/0/pdf/%CE%9A%CE%A5%CE%91_%CE%A6%CE%95%CE%9A_4092_201216.pdf

κανουμε μια καλη αρχη συνδεσης μας με την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ  απο την οποια ειμαστε γενικα απομακρυσμενοι ως λαΓος και κΕνωνια εδω και ΠΟΛΛΑ χρονια  (ακους Cos Dr?  ;D )

Διαχωρίζονται από τελωνειακό υπάλληλο σε υποκείμενα σε δασμούς και φόρους και σε τελωνειακώς ελεύθερα, δηλαδή δεν υπόκεινται σε δασμό και φόρο και δεν εμπίπτουν σε απαγορεύσεις ή περιορισμό.
Συγκεκριμένα:

Απαλλάσσονται από δασμούς και ΦΠΑ οι αποστολές εμπορευμάτων η αξία των οποίων δεν υπερβαίνει τα 22 € ή τα 45 € σε περίπτωση αποστολής μη–εμπορικού χαρακτήρα (από ιδιώτη σε ιδιώτη).

Αποστολές εμπορευμάτων αξίας από 22 € / 45 € έως 150 € απαλλάσσονται από εισαγωγικούς δασμούς αλλά υπόκεινται σε ΦΠΑ.

Αποστολές εμπορευμάτων αξίας άνω από 150€ υπόκεινται σε ΦΠΑ και δασμούς, ανάλογα με τη στατιστική αξία τους και τη δασμολογική τους κατάταξη.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Το σχέδιο σωτηρίας των ΕΛΤΑ: Μειώσεις μισθών σε διοίκηση και εργαζόμενους - Από 1η Σεπτεμβρίου οι αλλαγές - Ειδήσεις Newsit.gr

Διεύρυνση της συνεργασίας με την αγορά της Κίνας και ειδικότερα με κινεζικές εταιρίες με αντικείμενο την αποστολή και εκτελωνισμό δεμάτων και μικροδεμάτων από την Κίνα στην Ελλάδα και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντίστροφα, στο πλαίσιο της ραγδαίας ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου και του ενδιαφέροντος εμπορικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

BlackCrow81 είπε:
Το σχέδιο σωτηρίας των ΕΛΤΑ: Μειώσεις μισθών σε διοίκηση και εργαζόμενους - Από 1η Σεπτεμβρίου οι αλλαγές - Ειδήσεις Newsit.gr

Διεύρυνση της συνεργασίας με την αγορά της Κίνας και ειδικότερα με κινεζικές εταιρίες με αντικείμενο την αποστολή και εκτελωνισμό δεμάτων και μικροδεμάτων από την Κίνα στην Ελλάδα και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντίστροφα, στο πλαίσιο της ραγδαίας ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου και του ενδιαφέροντος εμπορικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
αυτο τι σημαινει ακριβως?

noe13 είπε:
αυτο τι σημαινει ακριβως?
Ότι η Ελλάδα μέσω του Πειραιά και της Cosco

( αυτής ντε που ήθελαν να τη διώξουν γιατί πινειτοεματουλαγου)

Θα είναι το single point of entry όλων των κινέζικων δεματων

Προς την ΕΕ.

καλημερα παιδια . εγω ψαχνω να βρω καιρο μια  gibson flying v και τελικα το οργανο που με ενδιαφερει το βρηκα στην ιαπωνια . μεταφορικα ο ιαπωνας δεν βαζει , και η τιμη που βγαζει ειναι τελικη 1100ε . τι να κανω γιατι εχω μπερδευτει λιγακι . προχωράω η νατον ρωτησω και τιποτα αλλο για να μην ερθει κάνα μπουγιουρντί 250 ε και θα τρέχω?  

καλημερα παιδια . εγω ψαχνω να βρω καιρο μια  gibson flying v και τελικα το οργανο που με ενδιαφερει το βρηκα στην ιαπωνια . μεταφορικα ο ιαπωνας δεν βαζει , και η τιμη που βγαζει ειναι τελικη 1100ε . τι να κανω γιατι εχω μπερδευτει λιγακι . προχωράω η νατον ρωτησω και τιποτα αλλο για να μην ερθει κάνα μπουγιουρντί 250 ε και θα τρέχω?  

Τι ακριβως απο τα παραπανω που γραφουμε δεν εχεις καταλαβει?

Χοντρικα θα πληρωσεις επιπλεον :

50 euros εξοδα εκτελωνισμου ,3%-5% ΔΑΣΜΟΥΣ (θα βρεις την δασμολογικη κλαση στο link των ΕΛΤΑ παραπανω) & 24% ΦΠΑ 

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
εγώ να δηλώσω πάντως ότι είμαι σούπερ-ευχαρηστημένος από τα ΕΛΤΑ. Και γρήγορα είναι και ποτέ δεν χάθηκε κάτι και εξυπηρετικοί είναι σε αντίθεση με τα κούριερ που μου σπάνε τα νεύρα ΠΑΝΤΑ. 

καλημέρα σε ολους . μετα απο χθεσινή επικοινωνία με τον ιαπωνα και το θεμα του εκτελωνισμού ,και τυχόν επιβάρυνση της δικης μου πλευράς μου έγραψε το εξης ¨"we will write $300 on the declaration when we ship it "

υγ- εχω τέτοιο κόλλημα με την συγκεκριμένη κιθάρα που μου θυμίζει το κόλλημα που ειχα φάει με την γυναίκα μου οταν την είχα δει πρώτη φορα !!!!

εχω τέτοιο κόλλημα με την συγκεκριμένη κιθάρα που μου θυμίζει το κόλλημα που ειχα φάει με την γυναίκα μου οταν την είχα δει πρώτη φορα !!!!

Και τα δύο αυτά που αναφέρεις, όταν τα βλέπεις τρελαίνεσαι, αλλά κανείς δεν σου λέει τι θα πληρώσεις αργότερα.

Είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις για την κιθάρα, όσα έχεις πληρώσει και για την γυναίκα σου? :classic_tongue:

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back