neeq είπε:
@JIMMYPAP, ευχαριστούμε για την ακρόαση και για τα σχόλια. Επέτρεψε μου, την παροτρυνση για μελετη να τη χιλιοδεχτω για τον εαυτό μου, αλλα να διαφωνώ καθετως για το "όλοι". Οχι ότι υπάρχει προβλημα με το σχόλιο, αλοίμονο.
Διαφωνώ επίσης στο ότι για να παιξεις floyd πρέπει να εισαι κορυφαίος μουσικος. Μπορεις σε όλα τα επίπεδα, να παιξεις ότι θελεις.
Το αν τα καταφερνεις είναι άλλο ζήτημα ;D
Ναι βρε παιδι, οταν λεω "για να παιξεις", προφανως εννοω να παιξεις και να τα καταφερεις, οχι απλως να παιξεις λιγο στο σπιτι.
Οσον αφορα στη μελετη, (αν καταλαβα εισαι ο πληκτρας), ο μονος που ακουσα να ανταπεξερχεται, εισαι εσυ και ισως ο μπασιστας. Κατα τα αλλα, τα παιδια μπορει να ειναι μια χαρα μουσικοι οταν συνθετουν ή οταν παιζουν τα δικα τους κομματια, αλλα τα bends σε λαθος pitch απο τους κιθαριστες-ή το λαθος feel στα bends, ή το λαθος βιμπρατο οταν θελεις να παιξεις Gilmour, ειναι αντικειμενικο γεγονος, οπως και τα στοναρισματα απο τις φωνες, ή το ταμπουρο του ντραμερ που ειναι σταθερα λιγο μετα απο την υπολοιπη μπαντα.
Σιγουρα ολα αυτα μπορει να μην ενοχλουν εναν ακροατη που δεν ειναι μουσικος, αλλα πιστευω πως για να το ανεβασες εδω, θελεις και την πιο "εξειδικευμενη" κριτικη που θα σας κανει καλυτερους.
Μια tribute band, θεωρω πως δεν εχει στοχο να διασκευασει, αλλα να επανεκτελεσει. Για να επανεκτελεσει, πρεπει να μπορει να το κανει σωστα, για διασκευασει, πρεπει να μπορει να δωσει κατι παραπανω στα κομματια απο τα πρωτοτυπα, πραγμα αδυνατο οταν μιλαμε για Pink Floyd. Και ειναι αλλο η διασκευη απο επιλογη, αλλο η διασκευη λογω αδυναμιας επανεκτελεσης. Το σολο του shine on you crazy diamond ή του comfortably numb, ή πρεπει να παιζονται ιδια, ή καθολου, γιατι εκτος του ποσο χαρακτηριστικα ειναι, καθε νοτα εχει την ιδιαιτερη αξια της.
Ελπιζω να μη σε κουρασα (πολυ ;D ), δεν ξερω, ισως απλως εχω κατι διαφορετικο στο μυαλο μου οταν ακουω "tribute band". Καλη συνεχεια ευχομαι και καλα παιξιματα!