Θανάσης Σούρλας - Roots

Οδυσσέας Παππάς

odis13

Βινταζολάγνος
Πόντοι
2,668
Ακούω σήμερα τη δουλειά ενός νέου παιδιού, του Θανάση Σούρλα, που κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ ακουστικής κιθαρομουσικής υπο τον τίτλο Roots.

'Ενα ενδιαφέρον άλμπουμ ακουστικής κιθάρας, με απλή ενορχήστρωση (ρυθμική και πρώτη κιθάρα κατα κόρον) αλλά πολλές ενδιαφέρουσες ιδέες και ωραίο παίξιμο. Απο gypsy jazz μέχρι παραδοσιακή μουσική το άλμπουμ είναι ένα αμάλγαμα στοιχείων τα οποία αν και disparate έχουν κολλήσει αρκετά καλά. 'Ενα περαιτέρω μπράβο για το μεράκι του παιδιού καθώς όπως λέει το ηχογράφησε όλο στο σπίτι του με δανεικό μικρόφωνο και χωρίς πρότερη εμπειρία, αλλά με τιμιότατο αποτέλεσμα θα πώ και σε επίπεδο παραγωγής, παράλληλα με σπουδές και δουλειά.

Το άλμπουμ το έμαθα απο το κανάλι του Zήρα, τον οποίο γενικά δεν παρακολουθώ αλλά με ιντρίγκαρε αυτή τη φορά το ακουστικό στοιχείο και μπήκα να δω περι τίνος πρόκειται, και χαίρομαι ιδιαίτερα που το έκανα. Η συνέντευξη του με τον Θανάση παρακάτω.

Θα ακούσω και την συνένευξη και το άλμπουμ. Μπράβο στο παλικάρι για την προσπάθειά του.

Μένει κέντρο Θεσσαλονίκης, απέναντι από κατάστημα εστίασης, και ξυπνουσε λέει νωρίς το πρωί για να ηχογραφήσει χωρίς θόρυβο. Αυτό είναι το μεράκι, κύριοι...

@odis13
Πω πω βρε Οδυσσεα! Τι ωραιο ηταν αυτο!
Ευχαριστω πολυ που το ποσταρες.
Κ δε μιλαω μονο για τη μουσικη που ειναι πολυ ομορφη.
Μου αρεσε παρα πολυ το κονσεπτ, το τι εκανε ο πιτσιρικας. Το εγχειρημα ειναι πολυ τολμηρο κ αξιζει συγχαρητηρια απο μονο του. Ποσω μαλλον με αυτο το αποτελεσμα

Ενω δεν εχει εμπειρια απο ηγογραφηση, να καθεται κ να συνθετει κ να ηχογραφει μονος του ενα τετοιο αλμπουμ.Φαινεται απλο μιας κ εχει κυριως μονο 2 κιθαρες , αλλα δεν ειναι. Γιατι ειναι πολυ ευστοχο το πως εστησε τις συνθεσεις κ τα παιξιματα γυρω απο αυτη τη λιτη ενορχηστρωση. Ειναι πολυ ευστοχο το ολο εγχειρημα. Κ ακομα πιο ευστοχη η ολη εμπνευση γυρω απο αυτο.

Αντι να καθεται κ να ανεβασει σολακια κ ημιτελειωμενες ιδεες οπως κανουμε οι περισσοτεροι, ο μικρος εφτιαξε εναν ολοκληρο μουσικο κοσμο. Μ'αρεσει το αποτελεσμα, αλλα νομιζω πως δεν ειναι αυτο το πιο σημαντικο

ΥΓ: Ειδα την συνεντευξη . ΕΙναι απιστευτα συμπαθητικη φιγουρα το παιδι. Καθολου υφος, πολυ ευγενικος.

Αντι να καθεται κ να ανεβασει σολακια κ ημιτελειωμενες ιδεες οπως κανουμε οι περισσοτεροι, ο μικρος εφτιαξε εναν ολοκληρο μουσικο κοσμο.

Εγώ έχω 3 χρόνια που λέω θα κάτσω να γράψω 2-3 Fahey και κανα δυο δικά μου έτσι λίγο πιο προσεγμένα και να κάνω ενα self-release στο bandcamp καθαρά για γούστο μου. Μέχρι στιγμής έχω έναν υποψήφιο τίτλο και έχω ανοίξει και ένα άδειο project στο Cakewalk, λογικά κάποια στιγμή πριν βγω στη σύνταξη θα αξιωθώ να το κάνω.

Εγώ έχω 3 χρόνια που λέω θα κάτσω να γράψω 2-3 Fahey και κανα δυο δικά μου έτσι λίγο πιο προσεγμένα και να κάνω ενα self-release στο bandcamp καθαρά για γούστο μου. Μέχρι στιγμής έχω έναν υποψήφιο τίτλο και έχω ανοίξει και ένα άδειο project στο Cakewalk, λογικά κάποια στιγμή πριν βγω στη σύνταξη θα αξιωθώ να το κάνω.
Ετσι ακριβως ειμαι κ εγω με το ροκ προτζεκτ
Εχουμε τις περισσοτερες συνθεσεις ετοιμες για στουντιο εδω κ χρονια
Κ κοντευει να κυκλοφορησει ολο το αλμπουμ του αλλου προτζεκτ (ενα κομματι εμεινε), εχουμε αρχισει να γραφουμε υλικο για το δευτερο κ το ροκ προτζεκτ περιμενουμε μαλλον να κυκλοφορησει απο μονο του !

Πολύ ταλαντούχος. Μακάρι να είχε κάνει κι ένα double tracking στις ρυθμικές να τις πετάξει L/R να μην πέφτουν πάνω στα leads και μπουκώνουν. Ελπίζω και φαίνεται όμως ότι θα έχει και εξέλιξη στο μέλλον όλο αυτό.

Πολύ ωραίος!
Έχει εμφανή στοιχεία παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής στο παίξιμό του (εξ ου και το Roots...). Μπράβο του που πέτυχε τόσο όμορφο και καθαρό αποτέλεσμα στο σπίτι του, χωρίς ιδιαίτερα μέσα ηχογράφησης!

Πολυ ωραιος. Για καποιο λογο μου εβγαλε κατι ζαπαικο σε σημεια.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back