Test Drive 5 κιθάρες με βιντεάκι

ffmakis

Μέλος
Πόντοι
38
Ενα πρόχειρο βιντεάκι με 5 κιθάρες.

Υπάρχουν αρκετά γλυστρήματα και λάθη στις εντάσεις,δεν είχα χρόνο για διορθωτικές αλλαγές.

Το θέμα  είναι ποια κιθάρα είναι καλύτερη κατα την άποψη σας.

Στα πλήκτρα ο Εξαρχος  ;D

Η ηχογράφηση έγινε με ενισχυτή Matamp King street Major με επιλογή τα 15 βαττ,σε μερικές κιθάρες χρησιμοποίησα το προενισχυτή CAE 3+SE στο return του Matamp.

Bogner cube 1/12 με Tonker μεγάφωνο ,mic Sm57.

http://www.youtube.com/watch?v=Q_pE0gXXjvI

1)LP Custom

2)Perry

3)Slash

4)Jackson

5)Athan

Αν και όλες προφανώς κορυφαίες κιθάρες.

ffmakis είπε:
Το θέμα  είναι ποια κιθάρα είναι καλύτερη κατα την άποψη σας.
Άποψη έχει μόνο αυτός που παίζει τη κιθάρα.

Πως του κάθεται στο χέρι, στο σώμα και το τι δυναμικές χρειάζεται να καταβάλει για να βγάλει τον ήχο που έχει στο μυαλό του.

Nestoras είπε:

Πως του κάθεται στο χέρι, στο σώμα και το τι δυναμικές χρειάζεται να καταβάλει για να βγάλει τον ήχο που έχει στο μυαλό του.
Περίμενα να μου πείς ότι όλες είναι Βιόλες  ;D

Θα απαντήσει στο τέλος  ο Κώστας.

Nestoras είπε:

Προφανώς εννοεί καθαρά σαν ήχο, αλλιώς απλά θα'βαζε κι ένα βιντεάκι με συνέντευξη του Έξαρχου.

Έχω πάντως την εντύπωση πως αδικήθηκε η Athan, την περίμενα αρκετά διαφορετική.

X-minor είπε:
Προφανώς εννοεί καθαρά σαν ήχο, αλλιώς απλά θα'βαζε κι ένα βιντεάκι με συνέντευξη του Έξαρχου.

Έχω πάντως την εντύπωση πως αδικήθηκε η Athan, την περίμενα αρκετά διαφορετική.
Ναι αδικήθηκε είναι καταπληκτική κιθάρα.

Εχω όμως καλύτερο βιντεάκι θα το ανεβάσω αργότερα.

Την επόμενη φορά θα ηχογραφήσω τις κιθάρες με καθαρό ήχο.

Εκει καταλαβαίνεις την αξία της κιθάρας.

ffmakis είπε:

Αυτό είναι αρχηγέ μου! με τον distorted ήχο δεν μπορούσα να καταλάβω τον χαρακτήρα της κάθε κιθάρας..! καθαρό λοιπόν!  :) ;)

ffmakis είπε:
Ναι αδικήθηκε είναι καταπληκτική κιθάρα.

Εχω όμως καλύτερο βιντεάκι θα το ανεβάσω αργότερα.

+1

Με καθαρό πιστεύω θ'αλλάξει αρκετά η λίστα.

Με τοσο βρωμα ολες ιδιες μου ακουγονται,κριμα τις κιθαρες ρε Μακη βαλτες στο καθαρο να ακουσουμε τον κανονικο τους ηχο... ;D

Superfunk είπε:
Με τοσο βρωμα ολες ιδιες μου ακουγονται,κριμα τις κιθαρες ρε Μακη βαλτες στο καθαρο να ακουσουμε τον κανονικο τους ηχο... ;D
Καλά τα λές Νίκο, αλλά γράφω σε Isolaton Box το καθαρό χάνει πολύ.

Πρέπει να ηχογράφήσω στο σαλόνι και υπάχει πρόβλημα με τους γείτονες.

Εσυ είσαι τυχερός γιατί είναι κουφάλογα  ;D ;D

Μια χαρα ακουγεται... ;),βαλε και ενα πυκνωτικο μικροφωνο πλαϊ στο 57αρι για καλυτερο καθαρο ηχο. ;)

ffmakis είπε:
Περίμενα να μου πείς ότι όλες είναι Βιόλες  ;D

Θα απαντήσει στο τέλος  ο Κώστας.
Mε παραξηγείς, απλά η άποψή μου για το τι θεωρώ εγω καλή - καλύτερη κιθάρα, δεν έχει να κάνει μόνο με τον ήχο. Άλλοι παράμετροι παίζουν σημαντικότερο ρόλο, αφου ότι κιθάρα και να πιάσω λίγο - πολύ τον ίδιο ήχο βγάζω. :D

Nestoras είπε:
........το τι θεωρώ εγω καλή - καλύτερη κιθάρα, δεν έχει να κάνει μόνο με τον ήχο. Άλλοι παράμετροι παίζουν σημαντικότερο ρόλο, αφου ότι κιθάρα και να πιάσω λίγο - πολύ τον ίδιο ήχο βγάζω. :D
Sostost ο μάστορας......

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Το λεπον !Με αρεσε η Slash και η Athan .Θα ειχε ενδιαφερον να ακουγαμε την Slash καθαρη.

Λοιπόν...

1. Slash

2. LP Custom

3. Joe Perry

4. Jackson

5. Athan

Βέβαια, οι διαφορές ανάμεσα στις τρεις LP είναι τόσο μικρές, που πιστεύω ότι μ' ένα eq του ενισχυτή μπορούν να εξαλειφθούν σχεδόν τελείως... Όλα αυτά βέβαια για τον ήχο, γιατί η αίσθηση στο χέρι και στο μυαλό όπως λέει ο σοφός Νέστορας, είναι άλλο πράμα :) 

(αλήθεια, πολύ familiar μου φαίνεται το backing track...μήπως έχεις κάνα link ή σου είναι εύκολο να το ανεβάσεις;  ;D)

1)Perry

2)Slash

3)LP Custom

4)Jackson

5)Athan

Με πολύ οριακές (έως και φανταστικές) διαφορές μεταξύ των Gibson.

pascal είπε:
Λοιπόν...

1. Slash

2. LP Custom

3. Joe Perry

4. Jackson

5. Athan

Βέβαια, οι διαφορές ανάμεσα στις τρεις LP είναι τόσο μικρές, που πιστεύω ότι μ' ένα eq του ενισχυτή μπορούν να εξαλειφθούν σχεδόν τελείως... Όλα αυτά βέβαια για τον ήχο, γιατί η αίσθηση στο χέρι και στο μυαλό όπως λέει ο σοφός Νέστορας, είναι άλλο πράμα :)  

(αλήθεια, πολύ familiar μου φαίνεται το backing track...μήπως έχεις κάνα link ή σου είναι εύκολο να το ανεβάσεις;  ;D)
Ελα Γιώργο  ;D

George_Jamtrack.mp3

Attachments

chord είπε:
Το λεπον !Με αρεσε η Slash και η Athan .Θα ειχε ενδιαφερον να ακουγαμε την Slash καθαρη.
Δεν έχω καθαρό αλλά ελαφώς λαδωμένο  ;D

Αν έπρεπε να πάρω μια απ'όλες αυτές πάντως ΠΟΛΥ δύσκολα θα αποφάσιζα. Εκτός της Jackson που θα την απέρριπτα λόγω εμφάνισης καθαρά, οι υπόλοιπες είναι απλά top (όχι ότι η Jackson δεν είναι, αλλά κιθάρα που δεν σε τραβάει...). Να τις χαίρεσαι Μάκη.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back