- Πόντοι
- 38
Μπαα.LK είπε:Μα βάζεις στο trip, να φρεσκάρω τα αναγνώσματά μου (και ουχί μόνον) , για τις αρετές του εθελοντισμού… ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Μάθε καλύτερα την blues κλίμακα.
Μπαα.LK είπε:Μα βάζεις στο trip, να φρεσκάρω τα αναγνώσματά μου (και ουχί μόνον) , για τις αρετές του εθελοντισμού… ;D ;D ;D ;D ;D ;D
LK είπε:Μα βάζεις στο trip, να φρεσκάρω τα αναγνώσματά μου (και ουχί μόνον) , για τις αρετές του εθελοντισμού… ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Άσε τη blues κλίμακα...που δεν θα σου προσφέρει τίποτα...και κόψε απλά το μούσι ;DΜπαα.
Μάθε καλύτερα την blues κλίμακα.
Μα γι' αυτό ακριβώς , έχω την τάση , έστω και λαθεμένα, να ψιλο-απαξιώνω τη σύνθεση και να εξάρω την παραγωγή, στη σύγχρονη - εμπορική μουσική.manosx είπε:Η μουσική όμως, ειδικά η τονική μουσική που είναι και η βάση των περισσότερων "αποδεκτών- δημοφιλών" ειδών, έχει αναλυθεί διεξοδικά ΜΕΧΡΙ ΑΗΔΙΑΣ, σε σημείο του να είναι πρακτικά αδύνατον να κάνεις κάτι καινούργιο με καθαρά μουσικούς όρους. Δεν είναι τυχαίο ότι τα περισσότερα μοντέρνα είδη παρουσιάζουν διαφορές βασικά στην ενορχήστρωση, με το "ζουμί" τους να παραμένουν τα γνωστά... 11 τραγούδια
Καταλαβαίνω τι λες, και εγώ καμιά φορά σκέφτομαι έτσι, θα σου πω όμως κάτι: Όσους περισσότερους περιορισμούς έχει ένα είδος σύνθεσης, τόσο δυσκολότερο είναι να το κάνεις ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ. Για αυτό ας πούμε τραβάμε τα... βυζιά μας ;D όταν βλέπουμε τις εναρμονίσεις του Μεγάλου σε δοσμένα χορικά επιπέδου "δεν περνάς κυρά Μαρία" ;D Διότι σε κάτι τόσο απλό και συγκεκριμένο, ο κύριος Johann έβλεπε ένα ολόκληρο κόσμο.LK είπε:Μα γι' αυτό ακριβώς , έχω την τάση , έστω και λαθεμένα, να ψιλο-απαξιώνω τη σύνθεση και να εξάρω την παραγωγή, στη σύγχρονη - εμπορική μουσική.
Άρα συμφωνούμε ,όπως είπε και ο συνήγορος του διαβόλου, πως η σύνθεση μετράει ;D ;D ;D καθότι ο συνθέτης μπορεί να είναι συγχρόνως και παραγωγός -προαγωγός ;D του εαυτού του βάζοντας πχ ένα φαζάκιmanosx είπε:Καταλαβαίνω τι λες, και εγώ καμιά φορά σκέφτομαι έτσι, θα σου πω όμως κάτι: Όσους περισσότερους περιορισμούς έχει ένα είδος σύνθεσης, τόσο δυσκολότερο είναι να το κάνεις ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ. Για αυτό ας πούμε τραβάμε τα... βυζιά μας ;D όταν βλέπουμε τις εναρμονίσεις του Μεγάλου σε δοσμένα χορικά επιπέδου "δεν περνάς κυρά Μαρία" ;D Διότι σε κάτι τόσο απλό και συγκεκριμένο, ο κύριος Johann έβλεπε ένα ολόκληρο κόσμο.
Έτσι λοιπόν και ένας καλός συνθέτης Pop μουσικής, ακόμα και σε κάτι τόσο απλό και συγκεκριμένο όπως κουπλέ- ρεφρέν- μάξιμουμ τρια ακκόρντα ;D θα βγάλει κάτι φοβερό, πράγμα πολύ δύσκολο.
καλα αυτο στο κανω και εγω για πλακα κι ας μην εχω σπουδασει....συνθεση....ταλεντο και ανεση-εξοικιωση με το αντικειμενο χρειαζεται....σιγα μη χρειαζεται και πτυχιο απο το κονσερβατοριο.... ;D ;D,το εχω κανει αλλωστε ,σε λαϊκα τραγουδια,πολλακις...Παράδειγμα. Έρχεται ένας πελάτης και σου λέει..."Αύριο στις 10 και 25, θέλω μία σύνθεση 35", με oriental θέμα σε 4 παραλλαγές...
Χωρίς να έχω διαβάσει όλη την κουβέντα, εξαρτάται από το "κίνητρο" του μουσικού, την "αγορά στόχο" στην οποία απευθύνεται το μουσικό προϊόν, τον παραγωγό, τον ηχολήπτη και τον ενορχηστρωτή, το σε τι ποσοστό ο καθένας από όλους αυτούς θα συντελέσει στο τελικό αποτέλεσμα (απλά η γνώμη μου).LK είπε:Πολλές φορές, τα όρια είναι δυσδιάκριτα.
Ε, ναι.fusiongtr είπε:Χωρίς να έχω διαβάσει όλη την κουβέντα, εξαρτάται από το "κίνητρο" του μουσικού, την "αγορά στόχο" στην οποία απευθύνεται το μουσικό προϊόν, τον παραγωγό, τον ηχολήπτη και τον ενορχηστρωτή, το σε τι ποσοστό ο καθένας από όλους αυτούς θα συντελέσει στο τελικό αποτέλεσμα (απλά η γνώμη μου).
Σιγα μη φερουν και τον Κωστα Καπνιση... ;D...για ροκ μπαντες μιλαμε ρε αρχηγε τι...ενορχηστρωτη και κουραφεξαλα μου λες...? ;DΤον ενορχηστρωτή…
My point exactly!Superfunk είπε:Σιγα μη φερουν και τον Κωστα Καπνιση... ;D...για ροκ μπαντες μιλαμε ρε αρχηγε τι...ενορχηστρωτη και κουραφεξαλα μου λες...? ;D
Εχεις μείνει πίσω φίλος.και το..Παριζακι Υφαντης...να τα ξερει ολη η κενωνια..
;D ;D ;D ;D ;D ;DLK είπε:Εχεις μείνει πίσω φίλος.
Το νεο hit είναι αυτό: