Τέσσερα ''απλά'' βήματα

Έχω υποστηρίξει κατά το παρελθόν….ότι η σειρά (για την επιτυχία) είναι ακριβώς αυτή που έβαλες…αλλά ΑΝΑΠΟΔΑ (από κάτω προς τα πάνω)  ;D ;D ;D ;D ;D.

edit: ιδού  ;D ;D ;D ;D

http://www.noiz.gr/index.php?topic=184454.0

LK είπε:
Έχω υποστηρίξει κατά το παρελθόν….ότι η σειρά (για την επιτυχία) είναι ακριβώς αυτή που έβαλες…αλλά ΑΝΑΠΟΔΑ (από κάτω προς τα πάνω)  ;D ;D ;D ;D ;D.

edit: ιδού   ;D ;D ;D ;D

http://www.noiz.gr/index.php?topic=184454.0
Ρε πανάθεμάσε ,είμαι αποκλεισμένος 3 μέρες με απεργείες και αέριδες στου ..............και έρχεσαι στο 90 να με πεις για σειρές? ;D ;D ;D ;D

Αν υπάρχει ένα κενό στη συγκεκριμένη αλληλουχία ,αυτό υπάρχει ,ανάμεσα στο όβίνδεο 1 και 2 ,καθότι έχει συμμετάσχει ήδη και διαμορφώσει ήδη ο τραγουδιάρης ,απλά το παρουσίασα λίγο πιο εμπροσθογεμές ,ως προς τον μπουθαρίστα  ;D ;D ;D

Άσε, εγώ κάνω 2 μήνες απεργία (αν βάλεις και των δικαστών δηλαδής) …σε έχω. ;D ;D ;D ;D

Λοιπόν (για pop/rock μιλάω).

Η συνταγή της επιτυχίας...by me.  ;D ;D ;D

60% Παραγωγή/ ενορχήστρωση

30% Μελωδία φωνής

7% Video Clip

3% Όλα τα άλλα.  ;D ;D ;D

Μιλάω για "τεχνικά θέματα" διότι...

ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙ-προαπαιτούμενο  100% management, διότι χωρίς αυτό...

LK είπε:
Άσε, εγώ κάνω 2 μήνες απεργία (αν βάλεις και των δικαστών δηλαδής) …σε έχω. ;D ;D ;D ;D

Λοιπόν (για pop/rock μιλάω).

Η συνταγή της επιτυχίας...by me.  ;D ;D ;D

30% Μελωδία φωνής

7% Video Clip

3% Όλα τα άλλα.  ;D ;D ;D

Μιλάω για "τεχνικά θέματα" διότι...

ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙ-προαπαιτούμενο  100% management, διότι χωρίς αυτό...
Πάμε ποδανά

Δε. τώρα στα γεράματα αποκλείεται να γίνω είδωλο ,άρα τι να το κάνω το ψιψινάκη  ;D

Σε. στο έχω πει -΄εστω κι αν δεν είμαι υμπεύθυνος ;D για το οβίνδεο-θα ανακαλήψεις τη ματαιότητα τούτου του ντουνιά  :P

ΒΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ. η φωνή ,ασχέτως Ξσύλων και καυσόΞσυλων -που εσύ αποφεύγεις πλην του ξάρφου άθλιε 8)-είναι η πρωτεύουσα μελωδία ,μετά ,είναι οι κωμοπόλεις και τα χωριά  ;D

Αααααααααααααααμα μεγαλώσω ,θα γίνω σπουδαίος μπουθαρίστας-συνθέτης-παραγωγός-εικονολήπτης-σκηνοθέτης και θα σε πω εγώ  ;D ;D ;D

Σωσ-toast ο Σάμυ ευχαριστούμε για το χρήσιμο "repost". Χρήσιμα είναι ούλα. ;D ;D

Btw. Στο νέο single των Stones το ριφφάκι του κομματιού θυμίζει πολύ ZZ top πάω στοίχημα δεν έχουν ακούσανε το Sharped dressed man σε κανένα από τα 4 βήματα :-X :-X :-X :-X

Η συνταγή της επιτυχίας...by me.   

30% Μελωδία φωνής

7% Video Clip

3% Όλα τα άλλα.   
αν και ψιλοασχολουμαι με την παραγωγη και την ενορχηστρωση θα διαφωνησω

80% συνθεση

19% τραγουδιαρης-τραγουδιαρα

1% ολα τα υπολοιπα (μπαντα,παραγωγη,μιξη κτλ)

(μιλαμε παντα για "ροκ"-"ποπ" μουσικη οχι για hip-hop ) 

:)

αν το τραγουδι δεν λεει οτι και να κανεις....βραστα κι αστα.....

Εγώ είμαι με τον Λάκη.

Καλό είναι να χεις δικηγόρο στο πλευρό σου κι ας είναι χασοδίκης.

Τι σύνθεση ρε Νίκο, με δουλεύεις;

Οι "μεγάλες" επιτυχίες-σαπουνόφουσκες που ακούμε στο ράδιο, στηρίζονται στην καλή σύνθεσή τους;

Θα συμφωνήσω με σούπερφανκ.

audiokostas είπε:
Οι "μεγάλες" επιτυχίες-σαπουνόφουσκες που ακούμε στο ράδιο, στηρίζονται στην καλή σύνθεσή τους;
Ναι. Το "καλή" με διάφορες έννοιες βέβαια. Α και φυσικά στο πλαίσιο της σύνθεσης μπαίνουν και οι στίχοι οπωσδήποτε.

Νομίζω όλοι συμφωνούμε μεταξύ μας , αλλά δεν το ξέρουμε.  ;D

Τι εννοώ… καμία φορά το τί είναι αρμοδιότητα συνθέτη και το τί παραγωγού (ειδικά στο σκοτεινό σημείο της ενορχήστρωσης) δεν είναι σαφές.

Εσείς , οι ρομαντικοί, το πιστώνετε στο συνθέτη.

Εγώ και ο Κώστας….ψυχροί, στον παραγωγό. ;D ;D ;D

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Και για να υποστηρίξω το επιχείρημά μου.

Θα πάρω το απλό παράδειγμα, το “Wild Thing…you make my hard sing” (The Troggs) .

Μι-λα-ρε….συνθέτης

Παιγμένο με overdrive….παραγωγός.

Φανταστείτε το παιγμένο με flanger αντί για overdrive ή μα space delay....(σαν  μπουρμπουλήθρα θα ακουγόταν  ;D ;D ;D).

Μην μας μπερδεύει ότι το ίδιο πρόσωπο , μπορεί να έχεις δύο ρόλους.

Ναι, μπορεί το overdrive να το σκέφτηκε και αυτό ο συνθέτης, αλλά στο σημείο αυτό λειτούργησε ως παραγωγός.

Ξέρεις ποιό είναι το πρόβλημα; Το ότι ο συνθέτης συνήθως δεν είναι συνειδητοποιημένα "τεχνίτης" ούτε έχει κλαδικό περιοδικό για να λέει φούμαρα για την εφαρμοσμένη τέχνη του. Και στο λέω σαν κατα καιρούς παραγωγός - ηχολήπτης - μάγος του ήχου. Και φυσικά δεν θέλω να υποτιμήσω τον ρόλο τους/μας σε καμία περίπτωση. Οι παραγωγοί κάνουν τη διαφορά στα περισσότερα μέτρια "προϊόντα".  Αλλά ο κύριος λόγος τους είναι να μεταφέρουν στο άψυχο υλικό αναπαραγωγής την ψυχή του συνθέτη - εκτελεστή.

Το wild thing είτε το παίξεις με ακουστική κιθάρα είτε με Sola sound fuzz θα έχει αυτό το attitude. Τη τσαμπουκαλίστικη, εφηβική στάση με την οποία ταυτίζονται γενιές ολόκληρες.

yameth είπε:
Ξέρεις ποιό είναι το πρόβλημα; Το ότι ο συνθέτης συνήθως δεν είναι συνειδητοποιημένα "τεχνίτης" ούτε έχει κλαδικό περιοδικό για να λέει φούμαρα για την εφαρμοσμένη τέχνη του.
Και όμως, πλέον η σύνθεση σπουδάζεται και σε πανεπιστημιακό επίπεδο ….και εμένα με ξένισε όταν το έμαθα αυτό…διότι δεν είναι κάτι  αμιγώς τεχνικό….είναι κυρίως καλλιτεχνικό.  ;)

Οι παραγωγοί κάνουν τη διαφορά στα περισσότερα μέτρια "προϊόντα". 
Αυτό ακριβώς λέω…το έχω πει και στο παρελθόν… μιλάμε άλλωστε για «επιτυχίες», οι οποίες κατά κανόνα δεν είναι και οι σπουδαιότερες των συνθέσεων.

LK είπε:
Και όμως, πλέον η σύνθεση σπουδάζεται και σε πανεπιστημιακό επίπεδο ….και εμένα με ξένισε όταν το έμαθα αυτό…διότι δεν είναι κάτι  αμιγώς τεχνικό….είναι κυρίως καλλιτεχνικό.  ;)
Και όμως είναι απλό εάν σκεφτείς..ως επαγγελματίας συνθέτης. ;) Παράδειγμα. Έρχεται ένας πελάτης και σου λέει..."Αύριο στις 10 και 25, θέλω μία σύνθεση 35", με oriental θέμα σε 4 παραλλαγές...

Εάν περίμενες από τη καλλιτεχνία και την έμπνευση, θα είχες πεθάνει από τη πείνα ;D

marathon είπε:
Και όμως είναι απλό εάν σκεφτείς..ως επαγγελματίας συνθέτης. ;) Παράδειγμα. Έρχεται ένας πελάτης και σου λέει..."Αύριο στις 10 και 25, θέλω μία σύνθεση 35", με oriental θέμα σε 4 παραλλαγές...

Εάν περίμενες από τη καλλιτεχνία και την έμπνευση, θα είχες πεθάνει από τη πείνα ;D
Σωστό , έτσι είναι….ακριβώς.

Στην αρχή με ξένισε, διότι δυσκολευόμουν να το συλλάβω εφαρμοσμένα.

LK είπε:
Στην αρχή με ξένισε, διότι δυσκολευόμουν να το συλλάβω εφαρμοσμένα.
Και γιατί δεν είναι (απόλυτα) η δουλειά σου...Είναι σαν να αναρωτιέμαι εγώ, πώς μπορείς να γράψεις συγχρόνως 10 αιτήσεις διαζυγίων ;D ;D

marathon είπε:
Και γιατί δεν είναι (απόλυτα) η δουλειά σου...Είναι σαν να αναρωτιέμαι εγώ, πώς μπορείς να γράψεις συγχρόνως 10 αιτήσεις διαζυγίων ;D ;D
Αν υπάρχουν $$$$$$..... ΟΛΑ γίνονται, εύκολα.  ;D ;D ;D ;D

LK είπε:
Αν υπάρχουν $$$$$$..... ΟΛΑ γίνονται, εύκολα.  ;D ;D ;D ;D
έτσι ξέρουν όλοι...άμα είσαι μάγκας, να σε δώ όταν δεν υπάρχουν $$$$$$ ;)

marathon είπε:
έτσι ξέρουν όλοι...άμα είσαι μάγκας, να σε δώ όταν δεν υπάρχουν $$$$$$ ;)
Μα βάζεις στο trip, να φρεσκάρω τα αναγνώσματά μου (και ουχί μόνον) , για τις αρετές του εθελοντισμού…  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back