πραγματικα θα θελα να μπορω να παιζω δυο ακορντα κ 3 νοτες για σολο κ να μαγευω τον κοσμο.Altone είπε:Ερωτημα: Τι θα προτιμουσαμε: 1) Kαλο επιπεδο τεχνικης και συνθεσης αλλα οχι ''επιτυχια'', ή 2) οχι τοσο καλο επιπεδο τεχνικης και οχι ιδιαιτερα εμπνευσμενο αλλα που το γουσταρει ο κοσμος και κανει ''επιτυχια''?
να απαντησω με ερωτηση- γινεται να ειναι τεχνικα καλο και συνθετικα (οπως τα αντιλαμβανομαι εγω τουλαχιστον) και να μην ειναι επιτυχια?Altone είπε:Ερωτημα: Τι θα προτιμουσαμε: 1) Kαλο επιπεδο τεχνικης και συνθεσης αλλα οχι ''επιτυχια'', ή 2) οχι τοσο καλο επιπεδο τεχνικης και οχι ιδιαιτερα εμπνευσμενο αλλα που το γουσταρει ο κοσμος και κανει ''επιτυχια''?
Στην Ελλαδα αν παιξεις κατι καλο τεχνικα και συνθετικα, αλλα παιζεις Metal, Punk, Rock n Roll, blues κτλ κτλ η προοπτικη σου ειναι να γεμισεις κανα After dark στην καλυτερη. Ενω αν παιξεις τιποτα αδιαφορα ακκορντακια και χωσεις και καναν ανουσιο στιχο (κατα προτιμηση στα Ελληνικα) εχεις ελπιδες.thanasis b είπε:να απαντησω με ερωτηση- γινεται να ειναι τεχνικα καλο και συνθετικα (οπως τα αντιλαμβανομαι εγω τουλαχιστον) και να μην ειναι επιτυχια?
και στο 2 τι εννοεις.. να παιζω πχ την λα συνεχεια και να τραγουδαω ασυναρτησιες?! (καταλαβαινεις γιατι το θετω ετσι ,γιατι ειναι λιγο ρευστο το πως αντιλαμβανεται ο καθενας τα πραγματα ειδικα στην μουσικη!)
![]()
και γιατι πρεπει δηλαδη να περιμενεις κατι διαφορετικο?Στην Ελλαδα αν παιξεις κατι καλο τεχνικα και συνθετικα, αλλα παιζεις Metal, Punk, Rock n Roll, blues κτλ κτλ η προοπτικη σου ειναι να γεμισεις κανα After dark στην καλυτερη.
δηλ.εσυ ΔΕΝ ΜΙΛΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ?(Γιατι μια χαρα σε βλεπω οτι τα ΓΡΑΦΕΙΣ....)Ενω αν παιξεις τιποτα αδιαφορα ακκορντακια και χωσεις και καναν ανουσιο στιχο (κατα προτιμηση στα Ελληνικα) εχεις ελπιδες.
Καί τό " καλό επίπεδο " μπορεί νά είναι βαρετό καί ανέμπνευστο!!Altone είπε:Ερωτημα: Τι θα προτιμουσαμε: 1) Kαλο επιπεδο τεχνικης και συνθεσης
αυτη ειναι ισως και η μεγαλυτερη αληθεια,κλεισμενος σε ενα δωματιο και μελετωντας 10 ωρες την ημερα ΠΟΤΕ δεν θα γινεις μουσικος (τουλαχιστον μουσικος που να μπορει να παιξει μουσικη μαζι με ΑΛΛΟΥΣ ανθρωπους... ;D)νομιζω οτι το 50% ειναι το να γνωρισεις τη μουσικη και το αλλο 50% ειναι η μελετη στο οργανο (και μετα οι προβες - jam - λαιβ ... εκει μαθαινεις πραγματικα)...
ουδεις νομιζω απαξιωσε κανεναν...ομως οπως ειπαμε (και οπως και ο ιδιος θα διαπιστωσεις αν διαβασεις ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ τα διαφορα ποστς) καθενας εχει τις προτεραιοτητες και τις αναγκες του & πολλοι απλα δεν ενδιαφερονται τοσο πολυ για την τεχνικη πλευρα του ....οργανου τους ;D (στα πλαισια της λογικης βεβαια δεν ειπαμε να μη μπορεις να...βαρεσεις τη...ΛΑ ;D ;D)Απλά ας μην απαξιώνουμε αυτούς που είναι καλυτεροί μας και το ρίχνουμε στη φιλοσοφία περί σύνθεσης αλά Ντύλαν κλπ...
ναι υπάρχουν..εγώ και ο Superfunkgovanmaniac είπε:Όλοι θα θέλαμε να είχαμε το δεξί του Gambale ή του Malmsteen, το αριστερό του Vai μαζί με την τρέλα του, τα bends του Gilmour και το υπερπλήρες παίξιμο του Govan (ακούστε το Windows to the soul των GPS για να διαπιστώσετε το κατά πόσο αυτός ο ΥΠΕΡΠΑΙΧΤΗΣ μπορεί να πειθαρχήσει στα πλαίσια μιας μπάντας ή όχι...).. Δηλαδή υπάρχει κάποιος από εμάς που λέει ότι δεν θέλει να βελτιωθεί για να μην χαλάσει το συναίσθημά του? Υπάρχει? ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ....
οντως αυτοι οι παιχτες που αναφερονται ως ...θεοι της κιθαρας με αφηνουν παγερα αδιαφορο (βεβαια δεν θα ειχα καμμια αντιρηση να μπορουσα να παιζω σαν τον Grant Green,τον Johnny Marr ή τον Roy Buchanan... ;D)ναι υπάρχουν..εγώ και ο Superfunk
Προφανώς και δεν έχεις (απόλυτο) δίκαιο. Ο Jeff Beck ή ο Larry Carlton ή ο Billy Cobham ή ο John McLaughlin (και πάει λέγοντας), σπάνια έχουν στίχους, αλλά αυτό δεν με εμποδίζει να οικιοποιηθώ την μουσική τους.allobarr είπε:για μένα ο μόνος τρόπος να οικιοποιηθούμε μια μουσική σαν τη ροκ, το φανκ κτλ, είναι να χρησιμοποιούμε ελληνικό στίχο..
σαφώς, αλλά εγώ μιλάω για μια ελληνική μπάντα..marathon είπε:Προφανώς και δεν έχεις (απόλυτο) δίκαιο. Ο Jeff Beck ή ο Larry Carlton ή ο Billy Cobham ή ο John McLaughlin (και πάει λέγοντας), σπάνια έχουν στίχους, αλλά αυτό δεν με εμποδίζει να οικιοποιηθώ την μουσική τους.
Kαι που να δείς τα Vsts, εάν σου έχουν πρήξει τα ουμπαλα...οι drummers ;D ;D ;D ;DSuperfunk είπε:Αλλη φαση τα instrumental ,εκει συνορα δεν υπαρχουν, ειναι η καλυτερη φαση (ειδικα αν σου εχουν πρηξει τα ...ουμπαλα οι τραγουδιαρες/τραγουδιαρηδες οπως σε εμενα ;D ;D)
εκει ευτυχως ειμαι οκ,εχω αστερι ντραμμερ...Kαι που να δείς τα Vsts, εάν σου έχουν πρήξει τα ουμπαλα...οι drummers