Συγνώμη που σε έβαλα να ξανααπαντήσεις Atreu, σε είχα διαβάσει προσεκτικά και από την αρχή. ΤΟ κείμενο σου και αυτό του Σταύρου μου κάνουν καλή πάσα:
Ο καθένας μας λοιπόν έχει τη δική του άποψη για το τι είναι τέχνη, που οσο και αν διαφέρει είναι τελικά κάτι το υποκειμενικό : Beauty lies at the eye of the beholder που λένε περίπου και οι άγγλοι. Και πολυ σωστα αναφέρθηκαν τόσα πράγματα για το πως προσκολλούμαστε στο παρελθόν.
Επομένως θέτω το έξης ερώτημα, το 2ο σκέλος του προηγούμενου μου ποστ, το ποιανου η άποψη για το τι είναι τέχνη έχει σημασιά. Δυστυχώς ως ένα βαθμό, ως μέλη μιας κοινωνίας, λουζόμαστε και με τέχνη την οποία εμείς θεωρούμε ευτελή : από φτηνές ταινίες, πίνακες ζωγραφικης (αμα πάμε για μπύρες θα σας πω ιστορία απο κοντα), μουσική κτλ. Αυτό είναι προιόν τόσο της εποχής (πχ ντάξει, δεν βγαίνουν πια πολλές μαυρόασπρες ταινίες), της περιοχές (η ροκ στη γερμανία εχει πεθάνει, απο χιπ χοπ και ηλεκτρονικη αλλο τίποτα), τις εταιρίες που πουλανε μοδα και προτυπα, τα περιοδικα τα ραδιοφωνα και τα μπλογκς που ακολουθούνε σαν σκυλακια και... απο εμας τους ιδιους. Γι αυτο ειπα πριν ότι έχουμε πόλεμο. Γι αυτό έγραψα σε προηγούμενο ποστ οτι η λίστες με τα τοπ αλμπουμς είναι χρήσιμες αλλά δεν τις εμπιστεύομαι και συνήθως τις απεχθάνομαι κιολας
Θα ηθελα να ακούσω λοιπον, περα απο το γεγονος οτι οδεύουμε στη φθηνια που είναι διαχρονική διαπίστωση και δεν προσφέρει και πολλά στη συζήτηση, το πως μπορούμε εμεις να συνεισφέρουμε στο να αναγνωριστεί η τέχνη που θεωρούμε οτι αξίζει παιρνοντας από την γκρίνια σε μια πιο ενεργητική σταση. Και αν αυτό έχει νόημα μέσα στον γενικότερο χαμό. Το να λέμε μόνο οτι έγω πχ θεωρώ τέχνη αυτό αλλά μόνο στο σαλόνι μου παρότι ειναι απόλυτα ευγενής συμπεριφορά, δεν αλλάζει και πολλά πραματα. (και γω προφανως στο δωματιο μου περιορίζομαι)
Έχουμε πόλεμο (και ισως και να είμαι και στο λάθος στρατόπεδο). Και πρεπει να λέμε αυτά που πιστεύουμε.
Και τώρα καταλαβα οτι είμαι οφφ τοπικ οπότε το αφήνω για άλλη συζήτηση ;D Και δε θέλω να το κάνω για 3η φορα σε μια βδομάδα, οπότε φιλ φρι να παρακάμψετε το σχολιο