TDK D 180 κασσέτα.

• Thread starter Thread starter LK
  • Start date Start date
  • Last post Πρόσφατη δραστηριότητα Πρόσφατη δραστηριότητα:
  • Απαντήσεις Απαντήσεις: Απαντήσεις 23
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις: Εμφανίσεις 5K
Χριστόδουλος Καλλιανίδης

LK

Moderator
Staff member
Πόντοι
1,548
Μια σχετικά σπάνια κασέτα, η TDK D 180 (1982)

kaseta_tdk_d_180_1982.jpg

η διάδοχος της TDK C180.

%24_1.JPG

To εντυπωσιακό είναι η διάρκεια της. 3 ώρες.

Στα θετικά (πλέον), ότι είναι έξτρα συλλεκτική (μέση τιμή 80 $).

Από εκεί και πέρα , αν και το μοντέλο του 1982 διαφημίζεται ως «High Output», στην ουσία πρόκειται για μια low output κασέτα , που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί πρακτικά για ηχογράφηση μουσικής.

Μάλλον βγήκε για να ηχογραφεί «ομιλία».

Επίσης, και λόγω του μεγέθους της, ίσως αναγκαστικά, η ταινία είναι πολύ λεπτή , σχεδόν διάφανη , για να χωρέσει στο κέλυφος, μη αφήνοντας έτσι πολύ μαγνητικό υλικό για να μπορέσεις να ηχογραφήσεις.

Ενδιαφέρον και το κάτωθι test (που αποδεικνύει όλα αυτά).

Σε κάθε περίπτωση, είναι ένα συλλεκτικό κομμάτι.

Βρε αγορίνα ψάξε για κανά καλό δικεόρο, η κατοχή και εμπορεία αρχαιοτήτων είναι κακούργημα  ;D ;D ;D

1982...είναι πολύ καινούργια για τα γούστα μου.

Ω, ρε φίλος... Η "τριάρα"...

Θα μείνει από μπαταρίες το γουόκμαν αν είναι να τραβάει όλη αυτή την ταινία...

Κόκκινη TDK όμως φίλος; Είσαι πολύ τσίπης...

To εντυπωσιακό είναι η διάρκεια της. 3 ώρες.

1982...είναι πολύ καινούργια για τα γούστα μου.
Θυμαμαι τοτενες που δεν ειχε ερθει ακομα η ευμαρεια των δανεικων και εκαμναμεν το σκατομαςπαξιμαδι για να παρουμε κανα "δισκο"...ειχα παρει πολλες 120αρες σε ενα ταξιδι που ειχα κανει εις την Απω Ανατολη (οπου ηταν περιπου 80% φθηνοτερες απο την Ελλαδα) ωστε να γραφω ΔΥΟ δισκους σε καθε κασσετα  ;D .........δεν ειχα σκεφτει βεβαια ο ερμος οτι για χωρεσει τοσο πολυ ταινια σε μια κασσετα θα επρεπε να ειναι λεπτοτερη ...με αποτελεσμα μετα απο κανα δυο χρονια να ειναι για πεταμα...

Φαντασου δηλ. ποσο χαλια θα ηταν οι 180αρες.....  

Και οι 120άρες (έχω μια sanyo του 1972) για την ίδια δουλειά είναι (για τους ίδιους λόγους).

Ηχογράφηση ομιλίας.

Δεν νομίζω να είχε αυτες τις τεχνικές γνώσεις η μάνα μου όταν την επέλεξε να μας ηχογραφεί όταν ήμασταν μικρά (τα γνωστά "πες πως σε λένε κ.λ.π.". ;D)

Μάλλον τη διάλεξε για να έχει πολύ υλικό από εμένα στα νιάτα μου  ;D ;D ;D

RayDTutto είπε:
Ω, ρε φίλος... Η "τριάρα"...

Θα μείνει από μπαταρίες το γουόκμαν αν είναι να τραβάει όλη αυτή την ταινία...
Θυμάμαι που τις γυρίζαμε με το στυλό, για να διασώσουμε τις μπαταρίες 

Αφτά ίταν  ;D

ΥΓ: Πολύ τα τριγυρίζουμε τα '80s, υπάρχει κάνας άλλος λόγος, πλην του retrospective; Μήπως σύντομα αρχίσει κάνα νήμα για... λαμπάτα ραδιόφωνα;  ;D ;D ;D

LK είπε:
Και οι 120άρες (έχω μια sanyo του 1972) για την ίδια δουλειά είναι (για τους ίδιους λόγους).

Ηχογράφηση ομιλίας.

Δεν νομίζω να είχε αυτες τις τεχνικές γνώσεις η μάνα μου όταν την επέλεξε να μας ηχογραφεί όταν ήμασταν μικρά (τα γνωστά "πες πως σε λένε κ.λ.π.". ;D)

Μάλλον τη διάλεξε για να έχει πολύ υλικό από εμένα στα νιάτα μου  ;D ;D ;D
Α καλά μικρός είσαι εσύ...

Τα δικά μου έχουν γραφτεί σε μπομπινόφωνο...

Καλά συγνώμη στα 80s πόσο ήσουν;

Terry RoscoeBeck5 είπε:
ΥΓ: Πολύ τα τριγυρίζουμε τα '80s, υπάρχει κάνας άλλος λόγος,
Μιλάς και εσύ;;;;; Με τα κούτσουρα του 70!!!! ;D

Α καλά μικρός είσαι εσύ...
Εμ τι είμαι! Νιάτο!

άντε με το καλό και 240 .... :P
Μακάρι!

άστους να λένε Λάκη μου... μόνο εγώ σε καταλαβαίνω... ;D

LK_.jpg

npap είπε:
άστους να λένε Λάκη μου... μόνο εγώ σε καταλαβαίνω... ;D
;D ;D ;D ;D
Νίκο μου, εγώ έχω ένα ελάττωμα, μπορείς να το πεις και προτέρημα.

Περνάω καλά μόνος μου  ;D ;D ;D

Σημερα για παράδειγμα, μόλις γύρισα από ένα Mini road trip, επί τούτου σε γειτονικόν νομό, με "έπαθλο" δυο σφραγισμένες DENON DX1 του 1987.

Ήπια και ένα γκαφέ στο δρόμο, μια χαρά για Πέμπτη απόγευμα.  ;D ;D

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
πέρα από την πλάκα, με έχεις βάλει από χτες και σκαλίζω συρτάρια... 

έχω βρει ήδη καμιά 30 κασέτες με διάφορο υλικό μουσικό και μη, δικό μου και της Σοφίας και αύριο θα πάω να δανειστώ ένα deck για να οργανώσω ένα δικό μου νοσταλγικό sofa trip...  8)

ήθελα χρόνια να το κάνω και ήσουν αφορμή να ξεκουνήσω...thanks...

ΥΓ. μέσα σε αυτές υπάρχουν και 2 JVC G1 και μία TDK D 90άρες και σφραγισμένες...

αυτές μαζί με όσες άλλες τυχόν σφραγισμένες βρω, θα μπουν στην άκρη και θα σε περιμένουν να τις παραλάβεις, όταν ρίξεις κανα max road trip σα κάτου... ;)

npap είπε:
πέρα από την πλάκα, με έχεις βάλει από χτες και σκαλίζω συρτάρια... 

έχω βρει ήδη καμιά 30 κασέτες με διάφορο υλικό μουσικό και μη, δικό μου και της Σοφίας και αύριο θα πάω να δανειστώ ένα deck για να οργανώσω ένα δικό μου νοσταλγικό sofa trip...  8)

ήθελα χρόνια να το κάνω και ήσουν αφορμή να ξεκουνήσω...thanks...

ΥΓ. μέσα σε αυτές υπάρχουν και 2 JVC G1 και μία TDK D 90άρες και σφραγισμένες...

αυτές μαζί με όσες άλλες τυχόν σφραγισμένες βρω, θα μπουν στην άκρη και θα σε περιμένουν να τις παραλάβεις, όταν ρίξεις κανα max road trip σα κάτου... ;)

Μην τάξεις σε μικρο παιδί και σε άγιο……και εγώ είμαι και τα δύο. ;D ;D ;D ;D

Αλλά θα σου πρότεινα, αν μου επιτρέπεις, να μην δανειστείς, αλλά να αγοράσεις ένα deck.

To τελευταίο μου απόκτημα, είναι ένα marantz sd 63, που το πήρα 50,00 €…σε τέλεια κατάσταση.

Χαίρομαι που σου «άνοιξα την όρεξη», αλλά κατά βάθος χαίρομαι πιο πολύ που η κασέτα και το κασετόφωνο είναι απαξιωμένα και εγώ (ακόμα ) αγοράζω φθηνά (θα ανέβουν στο μέλλον σίγουρα….ακόμα και ως ρετρό αντικείμενα).

Πως νομίζεις ότι έκανα δισκοθήκη;….Αγόραζα τις εποχές που το βινύλιο ήταν απαξιωμένο - αγόραζα κυριολεκτικά με το κιλό- όχι από άτομα που σκότωναν γιατί είχαν "ανάγκη" , αλλά γιατί το θεωρούσαν πασέ (δεν θα το εκμεταλλευτούν ΠΟΤΕ αυτό- το σιχαίνομαι) .

Τώρα έχει πάρει πολύ τα πάνω του και είναι απλησίαστο.

Σιγά - σιγά (φωτο 1) έκανα μια mini συλλογή με βινταζοντεκ, που μου βγήκαν (μαζί με τα service) πιο φθηνά από ένα smart phone…..αν έχεις τον Θεό σου. (λείπουν και κάποια κομμάτια– είναι στον τεχνικό που συνεργάζομαι).

Κατάφερα δε να πάρω και 3 «καλά» σύγχρονα decks « φωτο 2» και να μπορώ να γράφω «σωστά»…….με συνολικό κόστος 150,00 €

Για τις κασέτες δε , μην το πιάσω ….τις αγοράζω πιο φθηνά και από blank cd’s (και μιλάμε και για χρωμίου-μετάλου).

Είμαι πεπεισμένος πως οι περισσότεροι που έχουν απαξιώσει το μέσο (κασετόφωνο/ κασέτα) το έχουν κάνει γιατί δεν είχαν ποτέ σοβαρές  υλοποιήσεις για να το εκτιμήσουν.

Δεν τους αδικώ, και εγώ δεν είχα.

Όταν μεσουρανούσαν αυτά, εγώ ήμουν πιτσιρικάς και δεν είχα λεφτά ούτε για τυρόπιτα.

Είχα όμως παραστάσεις. Είχα ακούσει καλά decks και καλές ηχογραφημένες κασέτες, και βρήκα την ευκαιρία τώρα που έχω 5 φράγκα στην τσέπη και τα σκοτώνουν, να πάρω.

Μακάρι να μην ακριβύνουν ποτέ….αλλά θα γίνει.

Φωτό01.jpg

Φωτό02.jpg

Είσαι ένας νέος Ιόλας λαίμαι  ;D ;D ;D

Πάντως αυτό που λες στον ΝΡΑΡ έχεις δίκιο, πριν 3 χρόνια πήρα ένα Λαξμαν μούρλια, για να ψηφιοποιήσω κασσέτε από πλιές πρόβες.

Το ξερς το ανέκδοτο με τη κυρία και τον ρομά στη θάλασσα ε? Καλέ κύριε, πατάτε? πατάτε?

Όχι κυρία κασσέτε, κασσέτε

ΒΙΝΤΑΖ ανέκδοτο  ;D ;D

samy paraga είπε:
Το ξερς το ανέκδοτο με τη κυρία και τον ρομά στη θάλασσα ε? Καλέ κύριε, πατάτε? πατάτε?

Όχι κυρία κασσέτε, κασσέτε
;D ;D ;D ;D

Τι μου θυμίσατε ρε παιδιά ;D

Τις έχω πετάξει όλες και έχω κρατήσει μόνο αυτές που έχω γράψει δικά μου κομμάτια και πρόβες με φίλους  :D

Δεν είχα ποτέ ένα καλό deck για να εκτιμήσω καλύτερα τον ήχο τους, έχω κάποιες χρωμίου που γράφτηκαν σε τετρακάναλο της εποχής -δανεικό- πού τις θεωρώ σχεδόν μυθικές και γιατί κυκλοφορούσαν  σπάνια τότε και είχαν και πολύ καλό ήχο :D

Χρησιμοποιούσα πολύ τις d-90 γιατί χώραγαν σχεδόν δύο LP

60αρες και αντε 90αρες για να μην ζορίζουμε τα μοτερ...

Και ο κλασσικός φόβος-urban legend οτι οι χρωμίου και οι μετάλλου "έτρωγαν" τα capstan (που είχε και μια βάση...)

ασε που οι μεγάλες χαλούσαν ...απο το κουτί   >:(

Θυμάμαι μια original Cure με το concert και κάτι σπάνιες ανέκδοτες ηχογραφήσεις που η ρημάδα ΠΟΤΕ δεν κατάφερε να παίξει σωστά...

αξέχαστες εποχές, "άλλος ήχος",τεράστια ευελιξία στην εγγραφή αλλά και ανείπωτη βαραμάρα στο rewind...

8)

Εγω παλι που ειχα (ακομα τον εχω ευτυχως αλλα δεν ασχολειται πλεον) μπαμπα χαϊφιντελιστα και μανιωδη συλλεκτη δισκων κλασσικης μουσικης  και ειχε στα 80s πολυ καλα decks (Nakamichi 1000 & Teac  C-3RX) κατι που ειχα... εκμεταλλευτεί γραφοντας στην κυριολεξια 1000δες κασσετες (συνηθως απο πικαπ Micro Seiki DDX1000 ή Linn LP12 )    μπορω να σας διαβεβαιωσω οτι το mp3 στα 360 bps  ακουγεται  καλυτερα απο οποιαδηποτε κασσετα μεταλλου στο Nakamichi... για να μη μιλησουμε για αρχεια FLAC & WAV   .... βεβαια δεν ειναι δανδηδικα οποτε δεν κανουν για τον ΛΑΚΗ  ;D

Θυμαμαι παντως οτι και τοτενες οταν συγκρινες εγγραφη δισκου σε κασσετα και σε open reel της προκοπης  η διαφορα ηταν ΧΑΩΔΗΣ.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back