Χρειάζεται ένα βασικός διαχωρισμός κατά τη γνώμη μου: με άλλο μάτι βλέπεις το x review αν το x πετάλι αποτελεί πιθανή αγορά, και με άλλο μάτι αν δίπλα σου έχουν μαζευτεί 3 overdrive και σκέφτεσαι πως ίσως και να μη χρειάζεται να αγοράσεις 4ο σε έξι μήνες. ???
Έτσι, καλό είναι να διακρίνεται η χρηστική πλευρά μιας τέτοιας εκπομπής από την ψυχαγωγική. Και καλό είναι να θυμόμαστε ότι είμαστε by default ένας πολύ ιδιότροπος μικρόκοσμος.
Νομίζω κι εγώ ότι η προσέγγιση των Chapman/Anderton θα αποδειχτεί τελικά καινοτόμος. Ανοίγει δρόμους για όσους θα θελήσουν να κινηθούν σε παρόμοια μονοπάτια. Μπορεί να μην έχω καταφέρει να δω ένα video τους ολόκληρο, αλλά παράλληλα δεν υπάρχει δα και συνωστισμός στους reviewers - "εκπομπάρχες" που να το παλεύουν τόσο. Και reviews έχουν, και συγκριτικά έχουν, και διάφορα what ifs ζωντανεύουν...
Δε λέω ότι θα αρχίσω να τους βλέπω απαραίτητα αν σιγά - σιγά καταφέρουν να γίνουν ένα κιθαριστικό Top Gear (που θα μπορεί να λέει ό,τι νομίζει χωρίς πιασοκωλέ από τη βιομηχανία), αλλά ούτε το Top Gear πέτυχε επειδή το έβλεπαν όσοι ήθελαν να αγοράσουν αυτοκίνητο τη δεδομένη στιγμή. Κι αν δεν το καταφέρουν αυτοί οι δύο, μπορεί να έρθουν άλλοι.
Εμείς οι δέκτες βέβαια ευχαριστημένοι δε θα είμαστε ποτέ συνολικά, γιατί εγώ θα θέλω να ακούσω καθαρό, ο διπλανός τερματισμένο booster μπροστά από lead κανάλι, και ο παραδιπλανός καλαμπούρια για να νίτρα που αναπνέουν. Αλλά η σύνθεση του μίγματος αφορά εκείνον που πατά "upload" στο video, και όταν τα views μαζεύονται σε τέτοια νούμερα τί να λέμε κι εμείς...