T.Bone Micscreen: κάνει δουλειά;

elavd

Googlelavd
Πόντοι
38
Ήθελα να ρωτήσω εάν το T.Bone Micscreen που πουλάει ο Thomann, αποδίδει σε συνθήκες ενός τυπικού δωματίου:

http://www.thomann.de/gr/the_tbone_micscreen.htm

209023.jpg

Έχω διαβάσει πολύ καλά σχόλια για το αντίστοιχο (αλλά κατά πολύ ακριβότερο) SE Reflexion Filter, αλλά θα με ενδιέφερε να μάθω εάν κάποιος έχει δοκιμάσει το φτηνό T.Bone και κατά πόσο κάνει δουλειά...

The Genius Loci είπε:
Λιάκο, για φωνητικά το θέλεις;
Ναι Βασίλη, αλλά επίσης και για ηχογράφηση ακουστικής (αγόρασα καινούρια). Το έχεις δοκιμάσει;

elavd είπε:
Ναι Βασίλη, αλλά επίσης και για ηχογράφηση ακουστικής (αγόρασα καινούρια). Το έχεις δοκιμάσει;
Δεν θυμάμαι αν ήταν αυτό ή ένα μεγαλύτερο (ακριβότερο) που έβγαζε ο Τόμαν, γιατί δεν ήταν δικό μου. Η εντύπωσή μου ήταν πως σαφώς βελτίωσε την κατάσταση (στον "άσχετο" χώρο της ηχογράφησης) αλλά δεν αποκλείω να ισχύουν αυτά που λέει ο τυπάς στο βιντεάκι περί απώλειας συχνοτήτων, κλπ. Δυστυχώς τεχνικά δεν έχω τις γνώσεις να το αναλύσω.  :-\

The Genius Loci είπε:
δεν αποκλείω να ισχύουν αυτά που λέει ο τυπάς στο βιντεάκι περί απώλειας συχνοτήτων, κλπ.
Σε ποιο βίντεο αναφέρεσαι;

Το T-.bone δεν το έχω δοκιμάσει.

Εδώ και καμία εβδομάδα έχω αγοράσει το αντίστοιχο προϊόν της Vicoustic (είναι στην ίδια τιμή) .

http://vicoustic.com/VN/Musicbroadcast/ProdutoInfo.asp?Id=60

Στο πόδι έκανα κάποιες δοκιμές με το MXL V67G, και είμαι (σχεδόν) σίγουρος  ότι μου άρεσε πάρα πολύ (είδα βελτίωση) στην εγγραφή φωνής με τη χρήση του (δεν διαπίστωσα απώλεια συχνοτήτων, αλλά αντιθέτως  μου φάνηκε πιο σαφής η ηχογράφηση). Επειδή όμως και το mic είναι καινούριο, δεν έχω βγάλει σαφή συμπεράσματα.

Γενικά ο χώρος που ηχογραφώ φωνή και ακουστικά όργανα  δεν έχει τις τρελές αντανακλάσεις , υπάρχει βαριά κουρτίνα και έπιπλα, όμως πάλι παρατήρησα ότι τα φωνητικά , ήταν καλλίτερα με τη χρήση του vicoustic. Φυσικά θα ήθελα να το δω σε ολοκληρωμένη ηχογράφηση και μέσα σε ολοκληρωμένο mix, και αφού μάθω καλλίτερα το mic  αλλά αυτό θα γίνει στο μέλλον.

Να σου πω να το πάρεις σε ψιλό «γουρούνι στο σακί φάση»……εγώ αυτό έκανα  ;D(λόγω τιμής). Από την άλλη είναι και θέμα γούστου, εμένα τα πολύ isolated φωνητικά από αποστειρωμένα vocal booths δεν μου αρέσουν και πολύ, θέλω και το ambience του χώρου. Νομίζω ότι αυτές οι λύσεις είναι καλλίτερες , συνδυάζουν και τα δύο.

To tell a long story sort , αν εκεί όπου ηχογραφείς υπάρχει θέμα αντανακλάσεων θα σε βοηθήσει σίγουρα.  

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
LK είπε:
Εδώ και καμία εβδομάδα έχω αγοράσει το αντίστοιχο προϊόν της Vicoustic (είναι στην ίδια τιμή)
Από πού το αγόρασες;

To tell a long story sort , αν εκεί όπου ηχογραφείς υπάρχει θέμα αντανακλάσεων θα σε βοηθήσει σίγουρα. 
Δυστυχώς, ο χώρος στον οποίο πρόκειται να ηχογραφώ (το γραφείο του σπιτιού μου) δεν έχει υποστεί καμία ακουστική "επέμβαση".

Πρόκειται για ένα τυπικό δωμάτιο και προφανώς θα έχει πολλές ηχητικές ανακλάσεις...  :-\ :-\

elavd είπε:
Από πού το αγόρασες;
Από εντόπιο κατάστημα , εδώ στην Κοζάνη.

Δυστυχώς, ο χώρος στον οποίο πρόκειται να ηχογραφώ (το γραφείο του σπιτιού μου) δεν έχει υποστεί καμία ακουστική "επέμβαση".

Πρόκειται για ένα τυπικό δωμάτιο και προφανώς θα έχει πολλές ηχητικές ανακλάσεις...  :-\ :-\

Τότες...τι να πω (δηλαδή στο ξανά είπα ;D) , εγώ το αγόρασα χωρίς να το δοκιμάσω (ήταν το δώρο στον εαυτό μου ;D)  και μετά από δοκιμή στο φτερό μου άρεσε.

Αν δεν το θεωρείς τρελό το ποσό , πιστεύω ότι ειδικά σε περιβάλλον χωρίς κανένα acoustic treatment , σίγουρα θα σου προσφέρει κάποια πράγματα.

Σε κάθε περίπτωση είναι ωραίο (όμορφο) gadget-άκι, και αν δεν σου κάνει, το μετατρέπεις σε μαξιλάρι!  

;D ;D

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
elavd είπε:
Από πού το αγόρασες;

Πρόκειται για ένα τυπικό δωμάτιο και προφανώς θα έχει πολλές ηχητικές ανακλάσεις...  :-\ :-\
Μπορείς να τσεκάρεις και κάποια DIY κατασκευή, που θα σου έρθει σχεδόν τσάμπα και θα παίζει και καλύτερα. check this και αν θες info στείλε μήνυμα.

http://web.stagram.com/p/314481735948667385_21151121

Switters είπε:
Μπορείς να τσεκάρεις και κάποια DIY κατασκευή, που θα σου έρθει σχεδόν τσάμπα και θα παίζει και καλύτερα. check this και αν θες info στείλε μήνυμα.

http://web.stagram.com/p/314481735948667385_21151121
Φιλε με ενδιαφέρει η κατασκευή σου! αΝ ΕΧΕΙς διάθεση πες λεπτομέρειες! Δηλαδή αυτο οταν λες σχεδον τζαμπα τι εννοεις?

Η φιλοσοφία της κατασκευής είναι ίδια με του Captain America από πάνω απλά, δεν έχω το χώρο και δεν είμαι και ο Μπομπ ο μάστορας! :P

Κόστος περί τα 80-90euro. Θες ένα καρφωτικό, ηλεκτρικό κατσαβίδι και ψαλίδι από εργαλεία. Από υλικά:

1)30-40 ξυλόβιδες  0.5euro

2)20-30 πρόκες  0.50euro

3)20-25 γωνίες  5euro

4)σανίδες 5 πόντους ύψος. 8χ1,20 και 8χ0,64 χοντρικά 10-15ευρω

5)ύφασμα επιλογής σου (τα ΙΚΕΑ έχουν με 4-5euro το μέτρο) 8 μέτρα= 35euro

6)υλικό absorber προτείνω μαλλί προβάτου από Iselco 4κομμάτια 30ευρώ

έτοιμος!

Κάνεις τελάρωμα τα ξύλα με πρόκες και γωνίες για να είναι γερό σαν τανκ, βάζεις το υλικό που είναι έτοιμο 120χ60, τυλίγεις με το πανί και το καρφώνεις, κρεμάς στον τοίχο με γωνίες.

Το concept έχει κι ένα panel για πίσω από τον τραγουδιάρη που στη φάση μου θα κολλάει με Velro στο desk.

Δεν ξέρω αν μπορω να το φτιάξω ολο αυτο μιας και δεν πιανουν πολύ τα χέρια μου αλλά οπως και να χει σε ευχαριστω πολύ για το χρόνο σου. 

Ειμαι απειρος στις ηχογραφήσεις μιας και τωρα ξεκινάω αλλά το δωματιο που θα γράφω με πυκνωτικο ειναι γεμάτο επιπλα,κρεβατι,βιβλιοθήκη,χαλιά οποτε νομίζω πως δεν εχει πολλές ανακλάσεις.

Επειδη οταν το χα δει μου χε κανει μια μικρη εντυπωση κατι τετοιο(δειτε στο 0:16 και στο 0:28)σε ενα μικρο διαδρομο πως σας φαινεται?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back